Quote (daneeka10 @ 3 Jan 2012 13:27)
Megnéztem ezt jegybanktörvényt meg amit írtak most az indexen
http://index.hu/gazdasag/vilag/2012/01/03/kockazatosmagyarorszag/ Ha jóra gondolok akkor ez az utóbbi 20 év legjobb döntése lehet és az összes ez ellen felszólaló újság illetve "szakértő" kézivezérelve van az országból a pénzt a jegybanki alapkamaton keresztül kiszivattyúzó nagytőke és az IMF által.
Az a jó, hogy akik ezt ellenzik sem merik elmondani értelmesen, hogy mit akar csinálni a fidesz mert akkor még a leghülyébbnek is leesne, hogy akik ezt ellenzik azok minimum magyar ellenesek. (csak ködösítenek ilyen faszságokkal, hogy "mi lesz a jegybank függetlenségével" meg stb.)
Most némi hitem visszaállt a jövőt illetőleg bár az egyéb balfaszkodásaikból kiindulva azért hiszem ha látom.
Quote (daneeka10 @ 3 Jan 2012 13:42)
A jegybank a Simor irányítása alatt sem független szervezet. (IMF, Wall Street, FED, a londoni City meg hasonlók irányítják) Az, hogy ez a faszkalap ragaszkodik a 7%-os alapkamathoz mindent elárul. Minden jobb, működő országnak 1-2% körül van, akkor a mienk, hogy a picsába bírna kitermelni 7%-et mikor egy kalap szar az ország. Csak azoknak jó az a 7% akik talicskázzák ki a zsetont az országból, na ők alakítják a jegybank politikáját. A gazdaság persze nem képes ezt a kamatot hosszútávon megfizetni. Szerintem a Simor leváltásával elindul az alapkamat csökkentés.
A másik tré az a baszottnagy államadóságunkal van. Vesszük fel a hiteleket, hogy a lejáró régebbi hiteleket ki bírjuk fizetni. Viszont ahogy a IMF&Bros folyamatosan minősítget le minket így egyre szarabb konstrukciókkal kapjuk az új hiteleket. Ezért szerintem az új jegybankelnök majd a jegybank nevében (meg pénzéből) fog kifizetni hiteleket és újakat felvenni, rá viszont nem vonatkoznak a leminösítés által okozott szarabb konstrukciók.
Így kvázi kijön az ország az IMF és a hitelminősítők által közösen kreált helyzetből aminek egyértelmű eredménye a gazdasági összeomlás lesz ha így megy tovább.
nagyon reméljük, hogy jól jövünk ki belőle.