Quote (Rawen @ 8 Jan 2013 11:30)
Írok most egy nagy tl;dr-t és lementem mert már unom századszorra leírni.
Az, hogy hányan játsszák nem bizonyíték semmire, a popularitás soha nem egyenesen arányos a minőséggel(lásd film, zene, könyv), egyszerűen tudják mi kell a tömegeknek és ezért sokan fogják szeretni mert minden nem kell hozzá különösebben gondolkodni, nincs semmilyen feltétele annak, hogy élvezd. A LoL fogta a Dotat és lebutította -> minden random tud vele játszani -> nagy playerbase. A Riot e-sport stratégiája kifejezetten undorító, mivel sok pénzük van a még undorítóbb micro transaction modeljük miatt, mindenhova bevásárolják magukat és ha elindítod a LoL clientet mindig kapsz linket az éppen aktuális tournamentekről, a nagy playerbaseből következően sokan kattintanak rá. A tournamentekről meg annyit, hogy a Dotat a community tartotta az e-sportban, mivel csak egy mod volt a szponzorok szartak rá de a hc emberek miatt mindig voltak tournamentek különböző módon összeszedett pénzekből. A LoL sehol nem lenne, ha a Riot nem vásárolná be magát mindenhova. Ráadásul alá akartak íratni egy szerződést különböző nagy LAN-ok szervezőivel meg a nagyobb cross-platform teamek( EG, MYM, M5 etc) tulajdonosaival, hogy ha van LoL akkor ott már nem lehet más ugyanilyen típusú játék, na hát ez aztán előre viszi az e-sportot, még véletlenül se a játék minősége döntsön. Szerencsére ebből nem lett semmi mert túl nagy volt a felháborodás.
Más:
A játék modellje. Eleve, az, hogy nem kapsz meg minden herot egyből csak a casualságot bizonyítja. Nem kell tudnod mindent, nem kell igazán sok időt rászánnod, leülsz heti 1-2 órára azt ennyi pont ezért játsszák sokan. Arról nem is beszélve, hogy több pénz=játékbeli előny, megint csak ott vagyunk, hogy nem a skill a lényeg. Nincs deny, könnyű a last hit, szinte minden heronak van gap closerja vagy lehet blinkje a játék mélysége sokkal kisebb, a Dotaban olyan apróságok számítanak a amiről a LoLosoknak fogalmuk sincs(spell interactions, attack animation, base attack time, creep stacking etc). A Riot 2 hetente szarja a nem átgondolt herokat mert így sok pénz jön belőle. Most nemrég hozták be a bottle-t, ami Dotaban kezdetek óta bent van, "new original item" címszó alatt.
Pendragont meg utálja a Dota community mint a szart, mivel kb hátba szúrt mindenkit. Ő üzemeltette a dota-allstars.com-ot, a dota legnagyobb és legkreatívabb fórumát majd gondolt egyet és átment a LoLhoz amiben több pénz volt. Leszedte az oldalt, egy olyan kiírással, hogy majd vissza lesz téve, amiből ofc nem lett semmi inkább itt hagyott mindent. A LoLban az eredeti herok vagy a Dotaból lettek áttéve majd buffolva vagy a dota-allstars hero suggestion részéről lopta el a rejected(!), túl imba herokat.
szerencse hogy a játékmenetről írtál 2 sort a többiről meg "QQ mindenki szemét, 20-at"
dota1eztem, honoztam, nekem mondhatod ezt a masterrace dolgot, de nem fog rajtam..
(a többi meg pont nem érdekel tbh, hogy hogy rendezik a marketinget, honnan szedik a champeket)
imádom hogy mindenki a deny-al kezdi a listát és utána az a szófordulat jön hogy "olyan apróságok számítanak amiről fogalmatok sincs" -- igaz hogy lolban egy rossz mozdulat és megb-sznak anyám hátán oda vissza kétszer, de mindegy, casual
ja és akkor nem is említettem hogy csapatjátékban egyik se közelíti meg a lolt
én is tudok ilyeneket írni, csak én nem látom értelmét h piszkáljam a másik játékot ^