Quote (josheide @ 28 Jan 2016 20:06)
Dunno, lehet, hogy ez csak szemelyes tapasztalat, de voltak nalam sokkal okosabb, szorgalmasabb osztalytarsaim, akik az ilyen teszteken mindig elvereztek mert tulsagosan rafeszultek.
Igy jutsz el oda, hogy a gimi vegere / egyetem elejere xanaxot tolsz a vizsgakhoz.
mondjuk azt sem hiszem el, hogy közoktatásban el lehet jutni arra a pontra, hogy nem bírja megtanulni és xanaxot tol (valószínűleg magyar egyetemen sem lehet ide eljutni, vagy csak nagyon nehezen, affinitással)
miközben semmi mást nem kell csinálnia célja eléréséhez azon kívül h napi 1.5 órát tanul - de szerintem az már igen erős túlzás, ha napi szinten konzisztens 1.5 óráról beszélünk, nem?
(biztos jó munkaerő lesz, ill. úgy általánosságban is nagyon hasznos az életben -- de ez inkább csak "offenzív" megjegyzés)
https://www.ted.com/talks/regina_hartley_why_the_best_hire_might_not_have_the_perfect_resume/transcriptBut if your whole life has been engineered toward success, how will you handle the tough times?
az meg, hogy "a diáknak sikerélménye legyen" kb alsó osztályban tudom elképzelni/elfogadni -- ti nem?
Quote (Jancsipapa @ 29 Jan 2016 00:44)
arra értem, hogy egy huszanx fejjel lehet egyértelmű a feladatsor, de azoknak, akiknek nincs annyi rutinjuk, mint neked, nem olyan természetes, amit megoldanak
máshogy jött le a posztodból, no offense
fáradtnak fáradt vagyok, jah
de nem baj levi, menjél inkább vissza a starcraft fórumra acsarkodni :~)
nekem nagy hiányosságaim vannak, épp ilyen "A Primer for Mathematics Competitions (Oxford Mathematics)" cuccot olvasok, amit <18 évesek versenyeire szántak..
This post was edited by Anarkin on Jan 28 2016 06:00pm