Quote (Anarkin @ 8 Jan 2013 05:07)
egyedül LOL mert változtatni
(és elvitte (most jobb példát nem találok) sc2 irányba az egészet, külsőre, kezelésre, etc)
és valamit bizony jól csináltak mert olyan magasan top played game maga mögött hagyva mindent, hogy nem kicsit csodálkoztam amikor megláttam (tournamenteken lassan SC2-t a wc-ben tartják, hogy ennek legyen hely, mert 10x annyian nézik)
csak azt mondom h játszottam mindegyikkel, valakinek tuti ez jön be (pl mindenkinek aki ide postol), de azért csak nem ugatnám le egy ilyen buta hsz keretében
Írok most egy nagy tl;dr-t és lementem mert már unom századszorra leírni.
Az, hogy hányan játsszák nem bizonyíték semmire, a popularitás soha nem egyenesen arányos a minőséggel(lásd film, zene, könyv), egyszerűen tudják mi kell a tömegeknek és ezért sokan fogják szeretni mert minden nem kell hozzá különösebben gondolkodni, nincs semmilyen feltétele annak, hogy élvezd. A LoL fogta a Dotat és lebutította -> minden random tud vele játszani -> nagy playerbase. A Riot e-sport stratégiája kifejezetten undorító, mivel sok pénzük van a még undorítóbb micro transaction modeljük miatt, mindenhova bevásárolják magukat és ha elindítod a LoL clientet mindig kapsz linket az éppen aktuális tournamentekről, a nagy playerbaseből következően sokan kattintanak rá. A tournamentekről meg annyit, hogy a Dotat a community tartotta az e-sportban, mivel csak egy mod volt a szponzorok szartak rá de a hc emberek miatt mindig voltak tournamentek különböző módon összeszedett pénzekből. A LoL sehol nem lenne, ha a Riot nem vásárolná be magát mindenhova. Ráadásul alá akartak íratni egy szerződést különböző nagy LAN-ok szervezőivel meg a nagyobb cross-platform teamek( EG, MYM, M5 etc) tulajdonosaival, hogy ha van LoL akkor ott már nem lehet más ugyanilyen típusú játék, na hát ez aztán előre viszi az e-sportot, még véletlenül se a játék minősége döntsön. Szerencsére ebből nem lett semmi mert túl nagy volt a felháborodás.
Más:
A játék modellje. Eleve, az, hogy nem kapsz meg minden herot egyből csak a casualságot bizonyítja. Nem kell tudnod mindent, nem kell igazán sok időt rászánnod, leülsz heti 1-2 órára azt ennyi pont ezért játsszák sokan. Arról nem is beszélve, hogy több pénz=játékbeli előny, megint csak ott vagyunk, hogy nem a skill a lényeg. Nincs deny, könnyű a last hit, szinte minden heronak van gap closerja vagy lehet blinkje a játék mélysége sokkal kisebb, a Dotaban olyan apróságok számítanak a amiről a LoLosoknak fogalmuk sincs(spell interactions, attack animation, base attack time, creep stacking etc). A Riot 2 hetente szarja a nem átgondolt herokat mert így sok pénz jön belőle. Most nemrég hozták be a bottle-t, ami Dotaban kezdetek óta bent van, "new original item" címszó alatt.
Pendragont meg utálja a Dota community mint a szart, mivel kb hátba szúrt mindenkit. Ő üzemeltette a dota-allstars.com-ot, a dota legnagyobb és legkreatívabb fórumát majd gondolt egyet és átment a LoLhoz amiben több pénz volt. Leszedte az oldalt, egy olyan kiírással, hogy majd vissza lesz téve, amiből ofc nem lett semmi inkább itt hagyott mindent. A LoLban az eredeti herok vagy a Dotaból lettek áttéve majd buffolva vagy a dota-allstars hero suggestion részéről lopta el a rejected(!), túl imba herokat.
This post was edited by Rawen on Jan 8 2013 04:43am