Quote (llllllllllll @ Jan 28 2016 07:50pm)
én igazából az érettségit nem értem, hogy az mit szűr? tud e az ember írni - olvasni - összeadni - kivonni 18 évesen?
indulj ki magadból, jah

Quote (Genthor @ Jan 28 2016 07:53pm)
Én Janoura várok, hogy ő hogy látja a dolgot. Kíváncsi vagyok a véleményére.
most nem vagyok a toppon, csak ránéztem a feladatokra, de holnap (azaz már ma) leírom a véleményemet (köszi amúgy, hogy rám gondoltál)
joshinak amúgy igaza van nagyon is, mert elvileg az lenne a lényeg, hogy a diáknak sikerélménye legyen
másfelől meg azért felvételi, hogy a 10x-szeres túljelentkezést eldöntse (tudok 30-szoros túljelentkezéssel rendelkező gimikről és ez 'csak' Debrecen!). Ne is legyen könnyű a negyedikes-hatodikos-nyolcadikosnak, mert akkor mi a lófasz döntene közülük? Az, hogy valaki ellenőrzött, vagy hogy behúzott 2 vesszőt meg 3 ékezetet?
egyébként, pont most vettem egy könyvet 1965-1990 közötti felvételi (=mai emelt érettségis) feladatokból
hát igen megpisiltetett engem is néhány példa, szóval a mai követelményrendszer a béka segge alatt van...
/e az meg külön kek, hogy még most is vist basztatjátok, amikor lehet, hogy ő se csinálna meg egy matek emeltet jól, de a matekmeisterek se egy emelt törit, mert ahhoz se csak segg kell, hanem logikus látásmód, sűrítsd bele a mondandód xx sorba, stb
This post was edited by Jancsipapa on Jan 28 2016 05:18pm