d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Filmajánló > Avagy Milyen Jó Filmet Láttál Mostanában
Prev12872882892902911650Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 2,650.01
Jul 21 2010 10:59pm
hát ez az új tomkrúz film elég eröltetetten vicces, még nem néztem végig
Member
Gold: 0.00
Jul 22 2010 03:48am
A tetovált lány
(Män som hatar kvinnor/The Girl with the Dragon Tattoo)

színes, feliratos, svéd-dán-német thriller, 152 perc, 2009

Negyven évvel ezelőtt Harriet Vanger eltűnt egy családi összejövetelről, melyet a gazdag Vanger-klán saját szigetén tartottak. Testét soha nem találták meg, de nagybátyja még mindig meg van győződve róla, hogy a lányt meggyilkolták, és a gyilkos a saját, egymáshoz erősen kötődő, de működésképtelen családjának tagja. Megbízza Mikael Blomkvistet, a bukott gazdasági újságírót, és a tetovált, problémás hacker lányt, Lisbeth Salandert, hogy nyomozzák ki, mi történt. Amikor a furcsa pár rábukkan a kapocsra Harriet eltűnése, és néhány negyven évvel ezelőtti, groteszk gyilkosság között, sötét és ijesztő családi történet kezd körvonalazódni. De a Vangerek titkolóznak, így a férfinak és a lánynak rá kell jönnie, meddig mehetnek el, hogy meg tudják védeni magukat.

Moziban néztem svédül, magyar felirattal. Első olvasásra érdekes volt a sztori, de nem annyira fogott meg, viszont ismerősöm megerősítette, hogy nagyon jó, szóval elmentem megnézni. Nem sok filmet nézek, de nagyon tetszett, hihetetlenül sötéten és betegen lett megcsinálva. Mindenkinek ajánlom.
Member
Jul 22 2010 03:57am
Quote (kolbasz @ Jul 22 2010 11:48am)
A tetovált lány
(Män som hatar kvinnor/The Girl with the Dragon Tattoo)

színes, feliratos, svéd-dán-német thriller, 152 perc, 2009

Negyven évvel ezelőtt Harriet Vanger eltűnt egy családi összejövetelről, melyet a gazdag Vanger-klán saját szigetén tartottak. Testét soha nem találták meg, de nagybátyja még mindig meg van győződve róla, hogy a lányt meggyilkolták, és a gyilkos a saját, egymáshoz erősen kötődő, de működésképtelen családjának tagja. Megbízza Mikael Blomkvistet, a bukott gazdasági újságírót, és a tetovált, problémás hacker lányt, Lisbeth Salandert, hogy nyomozzák ki, mi történt. Amikor a furcsa pár rábukkan a kapocsra Harriet eltűnése, és néhány negyven évvel ezelőtti, groteszk gyilkosság között, sötét és ijesztő családi történet kezd körvonalazódni. De a Vangerek titkolóznak, így a férfinak és a lánynak rá kell jönnie, meddig mehetnek el, hogy meg tudják védeni magukat.

Moziban néztem svédül, magyar felirattal. Első olvasásra érdekes volt a sztori, de nem annyira fogott meg, viszont ismerősöm megerősítette, hogy nagyon jó, szóval elmentem megnézni. Nem sok filmet nézek, de nagyon tetszett, hihetetlenül sötéten és betegen lett megcsinálva. Mindenkinek ajánlom.

Szia.

Remélem tényleg jó film, mert már elkezdtem letölteni :P
Member
Jul 22 2010 04:45am
Cop out

sztem az eddigi legjobb 2010es film
Seann William Scott alakítása kurvanagy benne :D
Member
Gold: 124.45
Jul 22 2010 04:59am
Hold (moon): Nem rossz film, érdekes gondolatokat vet fel, nagyon sok minden jól van benne megcsinálva. Érdemes úgy nézni, hogy agyalsz közben hogy mi lesz ennek-annak a hatása, mi is tulajdonképpen a forma.

Radírfej: nyomasztó, beteg, elgondolkodtató, groteszk, értelmezhető de leginkább lehengerlő film. Gondolkodás itt is előny. Azoknak ajánlanám akiknek nem probléma elrugaszkodni ettől a világtól, és utánagondolni mi mit is fejez ki, illetve akik szeretik a szürreális dolgokat. Képi világ nagyon üt, depresszióra hajlamosak véletlenül se nézzék meg. És nem is randifilm, ha este szexet akarsz 2x gondold meg hogy a barátnőddel nézed e alszás előtt.
Member
Gold: Locked
Jul 22 2010 05:08am
Quote (Oberon_os @ Jul 22 2010 11:59am)
Hold (moon): Nem rossz film, érdekes gondolatokat vet fel, nagyon sok minden jól van benne megcsinálva. Érdemes úgy nézni, hogy agyalsz közben hogy mi lesz ennek-annak a hatása, mi is tulajdonképpen a forma.

Radírfej: nyomasztó, beteg, elgondolkodtató, groteszk, értelmezhető de leginkább lehengerlő film. Gondolkodás itt is előny. Azoknak ajánlanám akiknek nem probléma elrugaszkodni ettől a világtól, és utánagondolni mi mit is fejez ki, illetve akik szeretik a szürreális dolgokat. Képi világ nagyon üt, depresszióra hajlamosak véletlenül se nézzék meg. És nem is randifilm, ha este szexet akarsz 2x gondold meg hogy a barátnőddel nézed e alszás előtt.

Hold: sztem gyenge sci-fi, s kb. a felétől rá lehet jönni a lényegre.

Eraserhead: egyik kedvenc filmem, Lynch pedig rendezőm.
Legjobb a háttérzaj végig a film közben.
Babamat is így hívják, sorcikámat meg Mary_X-nek. :)

Tegnap láttam a Broken-t.
Kis gore van benne, amúgy elég soft horror.
Mindenesetre elgondolkodtató (adott helyzetben - bármilyen valószerűtlen is - mit csinálnál etc.).

This post was edited by A122 on Jul 22 2010 05:13am
Member
Gold: 124.45
Jul 22 2010 05:15am
Quote (A122 @ 22 Jul 2010 12:08)
Hold: sztem gyenge sci-fi, s kb. a felétől rá lehet jönni a lényegre.

Eraserhead: egyik kedvenc filmem, Lynch pedig rendezőm.
Legjobb a háttérzaj végig a film közben.
Babamat is így hívják, sorcikámat meg Mary_X-nek. :)

A felétől tudod hogy mi a stájsz, de azt, hogy ezt hogy oldják meg azt nem. Vége (uccsó pár perc) talán nem kéne, de még azzal is jó. _Szerintem._
Radírfej hangok meg odabasznak, de nekem a kép megragadóbb volt. Befalazott ablaknál... gyíííí
Member
Gold: Locked
Jul 22 2010 05:23am
Quote (Oberon_os @ Jul 22 2010 12:15pm)
A felétől tudod hogy mi a stájsz, de azt, hogy ezt hogy oldják meg azt nem. Vége (uccsó pár perc) talán nem kéne, de még azzal is jó. _Szerintem._
Radírfej hangok meg odabasznak, de nekem a kép megragadóbb volt. Befalazott ablaknál... gyíííí

A kis torzszülött halála elég felkavaró.
Ami azt illeti Lynch-filmeknél néha már nem is foglalkozom a megértéssel, mert 1. ezer féle megoldás lehet (ld. Lost Highway, Mulholland Dr. és különösen Inland Empire), 2. a képek, hangok vagy egy karakter önmagában megragadja az embert.

Láttad a Lost Highway-t?
Mikor Bill Pullman felhívja a faszit akivel éppen négyszemközt beszél?^^
Na ezek a jelenetek amik különlegessé teszik Lynch-et.

This post was edited by A122 on Jul 22 2010 05:29am
Member
Jul 22 2010 12:19pm
Predators
Személyszerint maximum a 2x nézhatő kategóriába teszem.
Member
Gold: 13,000.00
Jul 22 2010 12:23pm
layer cake / torta

zsír story, zsír színészi alakítás, zsír csaj
zsír film
Go Back To Magyar Topic List
Prev12872882892902911650Next
Add Reply New Topic New Poll