d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev1285128522853285428555001Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 19.00
May 25 2014 02:16pm
Quote (Saenchai @ May 25 2014 08:15pm)
te vagy az, Sherlock?

mit nyertem?
Member
Gold: 1,694.20
May 25 2014 02:16pm
Quote (Anarkin @ 25 May 2014 21:15)
nice
itt főként arra is gondoltam, hogy pár szóban mindenki ki is fejthetné a sajátját, hogy mit tanul/mit fog csinálni, ha éppen ráér, csak parasztiasan

érdekel is, meg legalább kicsit képbe is kerülök a sok szót illetően (villamosmérnök, gépész energetikai akármi, stb)

én földrajz masterrace vagyok, ölelgetni fogom a fákat
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
May 25 2014 02:17pm
Quote (BmA_BeMyAngel @ 25 May 2014 21:16)
gépészmérnök, épületgépész szakirányra jöttem most
alapképzésben rengeteg minden van
szakirányon meg fűtés, hűtés, légtechnika, tervezés, kivitelezés etc

de ha érdekel itt megtudod nézni az összes szakon milyen dolgok vannak, gondolom minden karnak van ilyesmije:

http://gpk.bme.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=506&Itemid=129

annyi szakirány van, a harmadik után összefolyik + csak a nagy szavak repkednek
viszont itt jsp-n végigolvasom a hszeket, és archoz (AVATARHOZ LOL) is kötöm, szóval mélyebben megmarad :D
Member
Gold: 355.92
May 25 2014 02:18pm
Quote (Makkertest @ May 25 2014 10:16pm)
mit nyertem?

écet
Member
Gold: 834.97
May 25 2014 02:19pm
Quote (Makkertest @ May 25 2014 09:13pm)
imo az óbudai elég hc suli
csak az igazán durva arcoknak ajánlom

pl sondor, cyberpunk, igazi odabaszós arcok vannak ot

Quote (Anarkin @ May 25 2014 09:15pm)
nice
itt főként arra is gondoltam, hogy pár szóban mindenki ki is fejthetné a sajátját, hogy mit tanul/mit fog csinálni, ha éppen ráér, csak parasztiasan

érdekel is, meg legalább kicsit képbe is kerülök a sok szót illetően (villamosmérnök, gépész energetikai akármi, stb)

hát hogy mit fogok csinálni azt nemtudom de az épületgépészek olyan dolgokat csinálnak hogy pl 1 lakóépületnek/irodaháznak a fűtését, légtechnikai rendszerét, klímáját etc megtervezik, akkor a csatornázást, szennyvízelvezetést, szigetelések, energetikailag gazdaságos legyen, aztán ezeket még külön vannak akik kivitelezik, meg vannak ilyen sales-es munkakör is akik hivogatják a cégeket termékekkel asszem
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
May 25 2014 02:20pm
Quote (Ghostmasterq @ 25 May 2014 21:16)
én földrajz masterrace vagyok, ölelgetni fogom a fákat

:D

és ez például hogy néz ki a gyakorlatban, mit akarsz csinálni, mit fogsz tudni csinálni?

csak azért beszélgetek ilyen erőszeretettel róla, mert magáról mindenki szeret beszélni + végre nem szardobálás megy a topicban + nincs kedvem XML beadandót írni, pedig már odáig eljutottam hogy megnyissam
Member
Gold: 133.37
May 25 2014 02:20pm
Quote (Anarkin @ 25 May 2014 22:15)
nice

Beágyazott és irányítórendszerek szakirányon vagyok. Ez volt az első szakirányos félévem, főleg FPGA-s és mikrokontrolleres rendszerekkel foglalkozunk, és azokkal is szeretnék tovább menni (beágyazott rendszerek fejlesztése, programozása). Önlabom/szakdogám az JTAG-ből írom, (nem tudom mennyire mehetek bele) FPGA-ra fordítunk egy processzort, és majd annak a debug modulját kell elérnem JTAG-en keresztül.
Amúgy most gondolkodtam, hogy elvégzek MSc helyett valami marketinget, mert nem érzem azt, hogy jó mérnök lennék, meg bennem van a vágy a vállalkozásra. De akkor kezdhetném előröl az egészet, mmint hogy megint 3 év, és az lehet hogy no need. Majd szakmai gyak megmutatja, hogy hogy s mint mennek a dolgok.

Quote (Anarkin @ 25 May 2014 22:20)

és ez például hogy néz ki a gyakorlatban, mit akarsz csinálni, mit fogsz tudni csinálni?

csak azért beszélgetek ilyen erőszeretettel róla, mert magáról mindenki szeret beszélni + végre nem szardobálás megy a topicban + nincs kedvem XML beadandót írni, pedig már odáig eljutottam hogy megnyissam

mindig ezen agyalok, hogy én amúgy másról se tudok beszélni, mint hogy mit tanulok. Ami egy részről megérthető, mert időm nagy részében azt csinálom, de amúgy meg nem biztos hogy egészséges, meg untatom vele az embereket. RL-t kéne szerezni.

This post was edited by HunIndex on May 25 2014 02:24pm
Member
Gold: 1,694.20
May 25 2014 02:22pm
Quote (Anarkin @ 25 May 2014 21:20)

geoinfót tanulok, földmérési és távérzékelési programokat tanulok, térképeket készítek
el tudok majd helyezkedni önkormányzatoknél meg ilyesmi
Member
Gold: 834.97
May 25 2014 02:30pm
Quote (Anarkin @ May 25 2014 09:17pm)
annyi szakirány van, a harmadik után összefolyik + csak a nagy szavak repkednek
viszont itt jsp-n végigolvasom a hszeket, és archoz (AVATARHOZ LOL) is kötöm, szóval mélyebben megmarad :D

mivel nem valószínű hogy ezen a szakirányon maradok msc-re (elég rugalmas, átlehet menni bárhova) ezért hozzám ne kösd nagyon ezt lol

nálunk itt olyan dolgok vannak amúgy hogy
géptervező: megtervez különböző 2-3D-s tervező programokban (cad, catia, solidworks, etc nagyon sok van) az alkatrészeket meg akár teljes gépeket is, ezeket elég jól megfizetik, de én nem csinálnám, elég droid munka lehet

gyártástechnológus: hogyan kell legyártani az egyes megtervezett alkatrészeket in rl life, CNC gépek vezérlése, ipari robotok beprogramozása/konfigurálása etc, ők is elég jól keresnek asszem
itt 1 fasza videó erről: http://www.wimp.com/industrialcuts/ , ilyeneket kell esetlegesen beprogramozni, ezeket is tudják egyes tervező szoftverek

anyagtechnológus: alkatrészekhez/bármihez milyen anyag kell igénybevételt, felhasználást tekintve, fémek, ötvözetek, polimerek etc

gépészeti fejlesztő: itt van ricinger is, igazából fingom sincs mit csinálnak ott, elég elméleti a szak, magában sokat nem ér elvileg, de mscre jól felkészít

van még valami folyamattechnika is, azok áramlástant meg ilyesmit tanulnak de pontosan nemvágom

mscn meg még szerteágazóbb a dolog, azokat pontosan nem vágom mert nem néztem meg, de van olyan pl hogy gépészeti eljárástechnika, azok ilyen vegyipari berendezésekkel meg folyamatokkal foglalkoznak elvileg, nyomástartó edények etc
Member
Gold: 5,390.00
May 25 2014 03:36pm
Quote (BmA_BeMyAngel @ May 25 2014 09:30pm)
mivel nem valószínű hogy ezen a szakirányon maradok msc-re (elég rugalmas, átlehet menni bárhova) ezért hozzám ne kösd nagyon ezt lol

nálunk itt olyan dolgok vannak amúgy hogy
géptervező: megtervez különböző 2-3D-s tervező programokban (cad, catia, solidworks, etc nagyon sok van) az alkatrészeket meg akár teljes gépeket is, ezeket elég jól megfizetik, de én nem csinálnám, elég droid munka lehet

gyártástechnológus: hogyan kell legyártani az egyes megtervezett alkatrészeket in rl life, CNC gépek vezérlése, ipari robotok beprogramozása/konfigurálása etc, ők is elég jól keresnek asszem
itt 1 fasza videó erről: http://www.wimp.com/industrialcuts/ , ilyeneket kell esetlegesen beprogramozni, ezeket is tudják egyes tervező szoftverek

anyagtechnológus: alkatrészekhez/bármihez milyen anyag kell igénybevételt, felhasználást tekintve, fémek, ötvözetek, polimerek etc

gépészeti fejlesztő: itt van ricinger is, igazából fingom sincs mit csinálnak ott, elég elméleti a szak, magában sokat nem ér elvileg, de mscre jól felkészít

van még valami folyamattechnika is, azok áramlástant meg ilyesmit tanulnak de pontosan nemvágom

mscn meg még szerteágazóbb a dolog, azokat pontosan nem vágom mert nem néztem meg, de van olyan pl hogy gépészeti eljárástechnika, azok ilyen vegyipari berendezésekkel meg folyamatokkal foglalkoznak elvileg, nyomástartó edények etc

gyártós rész félreszaladt egy kicsit, az amit leírtál inkább vik automitzálás,vagy mehcás gyártás

inkább forgácsolásos része a gépészeké, ami ilyen megmunkálási folyamatok tervezése meg hasonló tartozik inkább hozzájuk
Go Back To Magyar Topic List
Prev1285128522853285428555001Next
Closed New Topic New Poll