Quote (Xrd @ 13 Oct 2012 21:26)
de van értelme az egésznek? pl itt olvasom a fekvőt, meg lábemelést, és... nemtudom, mennyire látod magadon, hogy bármi értelme volta befektetett munkádnak?
szerintem van értelme.
van eredmény is. bár nem 100%-ban követem a CC-ben leírtakat
Quote (championmath @ 13 Oct 2012 21:30)
Olvastad a fegyencedzést? Egyetlen cél a mesterlépések elsajátítása, ha kinézetre mész akkor hagyd a picsába.
Erősödni fogsz tőle, de kinézetben túl nagy változás nem lesz, ha kinézetre mész akkor súlyzós edzés>
tehát annak, hogy mondjuk alapokról elindulsz és végül megcsinálsz 50 egykezes fekvőtámaszt annak nem lesz küllembeli vonzata?
értjük.
amúgy, ha kinézetre mész, akkor a súlyzós edzéssel lesz csak Mr. Olimpia szerű külsőd, az igaz.
de ha megnézek egy átlag calisthenic / street workout videót, akkor azért nem sírnám el magamat, ha elérném azokat a külsőket.
Xrd:
az biztos, hogy súlyzós edzéssel gyorsabban lehet izmokat fejleszteni és könnyebb áttörni a határokat, könnyebb növelni a terhelést.
mind a kettővel lehet funkcionálisan edzeni.
mind a kettővel lehet egészségesen edzeni. (szerintem ha csak magadtól edzel, akkor a saját súlyos edzések biztonságosabbak. vagy lehet úgy is nézni, hogy külső súlyokkal könnyebben lehet hibázni. szerintem.)
calisthenic ingyen van és nem kell hozzá terem / felszerelés. max valami amin tudsz húzódzkodni, meg két összefordított szék háttámlája, amin tudsz tolódzkodni.
azt csináld amelyiket szereted, amelyik vonzó számodra.
eleinte mindegyik fog eredményt adni.
hosszú távon meg csak az fog eredményt adni, amelyiket nem hagyod abba.súlyzós edzéseknél, ha nem figyelsz a kajádra könnyebben kerül rád felesleg / zsír.
ha a saját súlyodat mozgatod, akkor a tested optimalizál, hisz nem akar egy gramm felesleget sem megmozdítani.