Quote (Vismajor @ Sep 25 2012 04:23pm)
Az ár/érték arány. Pont. Szerintem egy használati tárgynál ennek kéne lennie a legfőbb szempontnak. És nem mondtam, hogy az iphone szar.
"Value is in the eye of the beholder", hallottam anno vállalatértékelés előadáson. Nekem az iphone kicsit életérzés is. Az volt mielőtt megvettem, holott soha nem volt almás cuccom és soha nem is foglalkoztatott a gondolat, hogy egyszer ilyet veszek. Kb úgy voltam vele, hogy tök hülyeség, mert amúgy is mindenhol PC-k vannak és csak belefutnék valami kompatibilitási problémába.
Egyszerűen nézegettem a samsungokat és úgy voltam vele, hogy igen-igen olcsóbb, meg biztos fasza is, de nekem valahogy iphone tetszik. Elhiheted, hogy anno egész biztosan nem azért, mert bedarált a marketing gépezet, hisz soha semmit nem olvastam róla. Sőt, az összes barátom le akart róla beszélni, mondván, hogy fos. A használt telefon boltban a csávó azt mondta, hogy hülye vagyok, ha almát veszek. A t-mobilnál, mikor vettem a telefont akkor a csávó cinikusan faggatott, hogy miért ilyet veszek és mutogatta a samsungját. Mondjuk a történet margójára annyit, hogy egyfelől megértem, hogy kíváncsi, hogy én miért döntöttem emellett, másfelől, meg kicsit úgy érzem, hogy van egy réteg, aki boldog az almás termékével és elismeri, hogy a többi telefon is jó és van egy másik, aki folyamatosan szapulja, hülyének nézi, csak mert nem olyan telefont vett, amilyen neki van. És még ez a réteg az, aki elvakult hülyének tart. Ez normális? : D Egyébként bírom az almás szidalmakat, abszolút nem dühítenek, némelyiket jót tudok nevetni, csak úgy megjegyeztem a dolgot.
Szóval vehettem volna samsung s2-t, de úgy éreztem, hogy nem érezném vele annyira boldognak magam, mert tudnám, hogy van telefon, ami sokkal jobban tetszik. Akkor most én birka vagyok, mert a 8 megapixeles kamerás telefont vettem, miközben van 8.4-es is a piacon olcsóbban?
Hozzáteszem, hogy tényleg nem vagyok tech-geek, nem értek hozzá, tv-m sincs, mert minek, nem fog meg a playstation sem, stb stb De amikor megnézek egy imac-et meg egy asztali pc-t akkor simán azt mondom, hogy bárcsak ugyanolyan specifikációi lennének, mert az apple dizájnjáért megfizetném az extra árat lazán. (csak most ugye az van elvileg, hogy kapok egy 150 ezres gépet 360k ért)
Quote (farki @ Sep 25 2012 04:58pm)
nekem az almával nincs sok tapasztalatom, de ennyi bőven elég is volt, hogy soha ne vegyek almás terméket, mert agyfaszt kapnék
faterom kapott egy melót, hogy valami hightech étteremnek kellett alkalmazást fejlesztenie ipadre. annyi lett volna a lényeg, h pincérek ipaddel mászkálnak, a képernyőn látják az asztalokat, oda ráhúzgálják h ki milyen kaját rendel, s onnan vmi központi számítógépre ki is lehet számlázni, hogy pl. a 8-as asztal ennyit meg ennyit rendelt
ehhez kapott kölcsön egy ipadet, második nap hívott át engem is segíteni:D
én nem értem ki a faszom vesz ipadet, vagy bármilyen tabletet, kurva kényelmetlen fogni és nagyon nem praktikus, de ez most mellékes
wifire ofc nem lehetett kapcsolódni, a wifi beállítások kimerültek kb. az "on-off" opcióban, routerről már az összes titkosítást levéve se akart csatlakozni, mindig a nagyon bőbeszédű "cannot connect" hibaüzenetet kaptuk
oké, akkor dugjuk be a kábelt
ofc le kell tölteni az itunest, mert miért is ne lehetne egyszerűen használni külső meghajtóként ezt a szart
jó, feltelepült ez a remek program, bedugjuk az ipadet... újraindul a gép... wat
namégegyszer.. megint.. oké, guglizás, hivatalos apple oldalakon semmi erről, valami Z kategóriás fórumon írják, hogy töröljük le az ipaden található fényképeket és akkor megjavul (???????????????????)
mivel nem a miénk volt az ipad, ezért telefonálás, hogy törölhetjük-e a kiskutyás képeket.. jaj ne, le akarja menteni
1 héttel eltolódott az egész, de utána már le se írom, hogy ofc nem volt képes futtatni az állományt, amit faterom írt, de ez biztos nem az apple hibája, hanem fater volt noob
ezelőtt a quicktime-mal és az itunes-sal volt tapasztalatom apple termékek kapcsán, mindkettő egy rakás szar a maga kategóriájában, szerintem nem kell részleteznem
ja meg most jutott eszembe, suliban az egyik önlabos téma az volt, hogy útvonalkövetés iphone-nal - robotjárműre rárakott a faszi egy iphonet, hogy a mainstream "webkamera készíti a képeket az útról, s valami képfeldolgozó progi megmondja, hogy merre menjen a robot" helyett ő iphone-nal csinálja mindezt
egy ilyen 1000 hufos webkamerával jobb teljesítményt lehetett elérni, mint ezzel az iphoneos programmal, mert a fejlesztőkörnyezetben nem lehetett normálisan hozzáférni a kamera képéhez (ez az iOS fogyatékossága), csak ilyen nyakatekert módon (kb. 2 FPS-el látott szerencsétlen robot)
melóhelyen mondta jól az egyik kollégám, hogy
az almás telefonok olyanok, mint egy nagyon fasza kés, amivel nagyon szépen lehet vágni/szeletelni
az android pedig egy nagyon jó minőségű svájci bicska
de amúgy nincs semmi baj az iphone-nal, akinek sok a pénze és lusta bármit is állítani rajta/nem ért hozzá annak tökéletes
(ps.
http://i.imgur.com/yp9SZ.jpg )
Itunest én sem nagyon csípem. Meg csomó olyan dolog van, amit nem értek. Például, hogy miért nem tudok snooze időt állítani az ébresztő órában (persze lehet ez nem olyan fontos, de miért is nincs ilyen beállítás?). Aztán amikor belépek a fotós mappába, ahol ezer kép van meg 4 videó akkor nem tudom egy kattintással leszűrni csak a videókat ... ki kell őket keresgélni. Ez is mekkora faszság már. Lehet, hogy van ezekre valami megoldás és én még nem jöttem rá...
A tableteket én sem értem, hogy miért jók, de akinek van az dicséri.
Quote (bbaallaaggee @ Sep 26 2012 12:35am)
na akkor ezennel dugja fel magának mindenki az okostelefonját androidostól, íóessestől mindenestől
ha már adtak ingyentelefont az új tarifacsomagomhoz, gondoltam visszaállok ridegtartásra.
http://images.fonearena.com/blog/wp-content/uploads/2010/11/samsung_c3530.jpg
két napon keresztül folyamatosan pofáztam rajta, viber hiányában kénytelen voltam, de lebeszélhető a havidíjam és amúgy is jók a percdíjaim, baszok rá. 10%-ot merült kb az aksi, nyugodtan elveszthetném a töltőjét
nem akartam felvágni az ereimet facebook, jsp, egyéb szarságok nélkül. valami fostos böngésző van rajta, reggel 8kor órán ülve kávét szürcsölgetve elolvastam 5 perc alatt indexen ami érdekelt meg megnéztem a leveleimet
van külön facebook meg twitter meg eszemfaszom "alkalmazás" rajta már gyárilag, annyira esetlen az egész, hogy fel sem merül az emberben, hogy használja. apró, könnyű, fém hátlapja van, jó fogni, jók a gombjai, meglepően értelmes képet csinál a kamerája, bluetoothon (!!!!!) küldtem képet róla, simán tudtam emailbe is csatolni, teljesen vakon, odanézés nélkül tudtam rajta üzenetet írni
bassza meg mindenki, vegyetek Samsung butatelefont! kurvajó

also:
http://www.hwsw.hu/hirek/49107/samsung-galaxy-touchwiz-android-biztonsag.htmlA linkek automatikus megnyitásával és az USSD hálózati kóddal elérhető távoli törlés funkciója látványos biztonsági rést eredményez a TouchWiz felülettel rendelkező Samsung okostelefonokon. A sikeres támadáshoz elegendő egy megfelelően elkészített QR-kód vagy NFC-tag, amelyet leolvasva a készülék azonnal elkezdi a gyári állapot visszaállítását. A helyzetet rontja, hogy a folyamat gyakorlatilag megállíthatatlan, sem a gombok nyomkodása, sem az akku eltávolítása nem menti meg a felhasználó adatait.
A helyzetet súlyosbítja, hogy a tárcsázón keresztül a telefon más funkciói is elérhetőek, így például cserélhető a PIN-kód is. Mivel triviális annak megoldása, hogy a támadó háromszor hibásan próbálkozzon PIN-cserével, a telefon SIM-kártyája is kivonható forgalomból. A hibát felfedező biztonsági szakemberek igazolták a fenti forgatókönyv működését a Galaxy S II esetében, Twitter-felhasználók visszajelzései szerint pedig működik Galaxy S III, valamint a Galaxy Beam, Galaxy S Advance és Galaxy Ace esetében is.
Samsung s3-al is beszopathatod így. Cserébe viszont egy benchmarkon 0.4 seccel gyorsabb, mint az iphone 4s. Én hülye meg azt vettem.
Mondjuk most már fogok valahonnan keríteni egy samsungot és kipróbálom, hogy milyen.
This post was edited by beni on Sep 26 2012 02:30am