d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Path Of Exile Topic
Prev1281428152816281728183310Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 10.00
Jun 4 2019 04:10am
Quote (MarcusD @ Jun 4 2019 11:53am)
egy vortex/cold snap occultistot ki akartam próbálni betrayal óta mert elég ezy bossfarmernek tűnik de nem tudom h mennyire jó leaguestarter meg nem-e nagyon fos az early game clearspeed

attol fugg mennyire szarnak ra az es-re
amit eddig olvastam (ahogyan en ertelmeztem):

2 flat es node helyett 1 lesz occultistnak
treen csokkentik az es-t
synthesis gear nem lesz, az is joval csokkenti az endgame es-t
dense fossilnak nem lesz 25-50% inc es suffixa
nem lesz quality craft helm/gloves/boots-ra

ha ennek ellenere is "konnyu" lesz elerni 12k+ es-t akkor siman jo

a levelinget en egy freezeng pulsal kepzeltem, legalabb is addig amig felveszem aoe nodeokat. egy sundernel nem lehet sokkal lasabb
Member
Gold: 69.85
Jun 4 2019 04:31am
Szerintem az ES tovabbra is viable lesz. 8k megvan, azzal mar jo vagy. Az uninterrupted es regen (ha hithez kepest utolso 4 secben startolt etc) kikerul treere az occutol. A sorrow of the divine flaskal a life flaskok is regenelhetnek ES-t. Ezzel kb meg is van az early gametol es based build es nem kell lifeal baszakodni, arrol nem is beszelve, hogy early nodek kozott flat es is lesz.

A blight-soulrendemmel elozo ligaban 6k ES-nel mar oltem deathless shaper/elder guardianokat, bar trickster + 30k evasion igy is volt neki. Mondjuk deathless uber elder az mar nem ment.

A WO lehet nerfelve lesz, de aoe-ben meg igy is imo top clearspeed marad minimal investel, a bossokat meg eddig is tobbnyire unleash-ice spearrel olted, mert brutal jol scalelt. Kivancsi leszek, hogy akar unleash akar spearhoz hogy fognak nyulni, szerintem ez jobban befolyasolja a wo buildek nepszeruseget. Ha azt is megnyuzzak akkor valoszinu, hogy kisebb erdeklodes lesz ra. Ami still erdekel es valosnak erzem a nerfet ra az az, hogy a beltimberek + projectileja csak attack lesz, spell nem. Azzal is a cheap (avatar) wo buildek halnak kb.

Engem elegge erdekelnek az uj staff nodek, szeretnek egy hegemony based buildet, de rareval kezdonek is lehet staff lesz. Wild strike/glacial/stb skilleket kiprobalni, hogy mennyire mukodnek. Akar full conversion. Vagy stormwall staff full ele conversionja. Kivancsian varom a patch notet es majd utana megfixalom az elmefuttatasokat. Crit staff buildekben bizom erosen, hogy mukodokepesek lesznek. 8% base crit naluk kifejezetten sokat tudna dobni.

Alapbol a wild strikeot kivancsi leszek buffoljak e valahogy, forever kb az a kedvenc skillem, de utoljara abyssban volt WS raiderem. Ha mar raider: arra is kivancsi leszek, hogy a keosbbi patchben, hogy buffoljak, imadtam szinten abyssban es azota nem tudok ra relevans, elvezheto buildet kitalalni. :( (nyilvan ‘budget’-re gondolok nem HH solstice shroud lofaszra).

A cold dot buildek brutalisan jok bosskillrr (hall is siman lemegy veluk), de fizikai fajdalmat okoz a mappozas veluk. Csak akkor csinalj olyat, ha az belefer, hogy mondjuk wo/spearrel felhuzod ~80-85-ig es utana atskillezed. En is climb kozben valtogattam at, mert amennyire jo bossra a vortex/snap/etc, annyira szar clearelni vele.

This post was edited by Baleee on Jun 4 2019 04:44am
Member
Jun 4 2019 05:12am
eleg erdekes felteves, hogy 6-8k es eleg endgame
Member
Jun 4 2019 07:11am
Quote (Coolface @ 4 Jun 2019 13:12)
eleg erdekes felteves, hogy 6-8k es eleg endgame

Ha nem akarsz mindent facetankolni, akkor miert ne lenne?

Az ES csak 1 def layer. Ha csak arra fokuszalsz, akkor lesz az 12k, ahogy te irtad, de relevans evasion/dodgeval, plane a gyorsabb mobility skillekkel, amivel el tudsz ugralni..

Errol mindig csak azok jutnak eszembe, akik ilyen CI 1 life meg lvl25(?) buildekkel toltak shapert es uber eldert. Persze az mar megint egy masik allat, meg a tempestes csavo metronommal tolta, hogy ritmusba legyen uber eldernel, de ettol figgetlenul, ha alapbol nem arra mesz, hogy elviseld az uteseket, hanem, hogy be se nyeld, akkor total mas a helyzet.

Ennyi erovel ott van a teamben 147k(?) es buildje deminek (jo, mondjuk az csak fun volt, 0 dam) de relevans buildek, dammal, siman 15-17k-t ertek el, ami _szerintem_ irrelevans. Amikor mar endgamebe voltam a blight/soulrende, akkor volt 10,6k ES-em, azzal mar literally lehetetlen volt lehalni tricksterkent, extra damos bossokon se kb.

Endgame az relativ, ha endgame contentet 8k ES-el is le tudod nyomni kenyelmesen, akkor minek koltenel +8kra meg hozza? Arrol nem is beszelve, ha tenyleg csak egy def layert huzol fe magadra, ugyanugy meg tudnak csapkodni konnyen.

Amugy a manifesto/baeclast/etc utan nekem az az erzesem van, hogy az armor stackeles eddig is egyre gyengult, de most kb meg szarabb lesz es meginkabb az a legjobb ha dodgeolod a hitek 99,9%-at, amit bekapsz, azt meg reduceolod dmg conversion itemekkel, flaskel, stb. majd az eredmenynek megfeleloen felraksz kis rahagyassal annyi lifeot, hogy ne 1 hiteljen, hiszen ugy is 0,73s alatt regeneled vissza a 237,2 aps-el, meg 237582 life/es on hit cuccokkal.

Mondjuk a wl mark csak attackra hatasa azert eros nerf, de vannak cserebe spell es leechek, amik adtak speed/dmget is vmilyen modon, mondjuk probaltam azokat is kiszedni es eleg gyengenek tuntek a wlhez kepest, pedig % alapjan nem szabadott volna. Mondjuk masik elony a wl-be ugy ott volt, hogy a cwdt-ic legalabb folyamatosan 3 enudrance chargera castolt kb, es igy hosszabb volt.

Life/es/eva/dodge/block etc.-bol van elegseges szint, ha azt elered onnantol hatar a csillagos eg.

Tricksterte visszaterve pl, a ghost shroudbol kapott cast/attack speed nerfelve lesz, de a defre nem irtak semmit.. lassabban regenel vissza, ha leutik... nem tudom, hogy milyen gyakran esett le rolam, nincs ertelmes infom rola, de erzesre kb mindig 3 layeren voltam. CI-kent is vertexet hasznaltam, mert a 800 eva-ra, amit adott, rajott meg a 300 az ES utan, es lehet buktam ES-t vele egy hubrishoz kepest, de a shroud layer vesztes utan a magas eva miatt visszatoltott ES meg kurvasok volt.

This post was edited by Baleee on Jun 4 2019 07:23am
Member
Jun 4 2019 07:38am
flashbacken 9.5k es occultistel mentem (nem akartam mar gearre kolteni)
a legviccesebb halalom az volt amikor bementem egy t16 ugs-re amin volt 3 dmg mod: egy normal csontvazakbol allo packba belefutottam WO nelkul es 3-4 megutott beluluk egyszerre
delveztem is 250+ depthen, ott is volt par fel seces delete
nexusban is volt par 1hit amibe belefutottam

nem mondom h nem viable, viszont eleg idegesito. delvben megkaptam eletem cuurency nodejat, kinyitogattam az osszes chestet, ott volt kb ~60c a foldon es random rare ram critelt = ded

Member
Gold: 17,767.00
Jun 4 2019 07:42am
Quote (Coolface @ 4 Jun 2019 15:38)
flashbacken 9.5k es occultistel mentem (nem akartam mar gearre kolteni)
a legviccesebb halalom az volt amikor bementem egy t16 ugs-re amin volt 3 dmg mod: egy normal csontvazakbol allo packba belefutottam WO nelkul es 3-4 megutott beluluk egyszerre
delveztem is 250+ depthen, ott is volt par fel seces delete
nexusban is volt par 1hit amibe belefutottam

nem mondom h nem viable, viszont eleg idegesito. delvben megkaptam eletem cuurency nodejat, kinyitogattam az osszes chestet, ott volt kb ~60c a foldon es random rare ram critelt = ded

L2P issuenak hangzik

Quote (Baleee @ 4 Jun 2019 15:11)
.

ez meg TLDRnek
Member
Jun 4 2019 07:51am
Quote (SteelMeetsSteel @ Jun 4 2019 03:42pm)
L2P issuenak hangzik

ez meg TLDRnek

amugy az
ha gyorsan akarsz jatszani akkor neha igyis ugyis belefutsz hasonlokba, aminel nagy hp pool megment
viszont ha nem jatszol gyorsan akkor eleg 5-6k is boven, pelda erre mathil lvl99es flashback hc assasinje
Member
Gold: 6,352.66
Jun 4 2019 08:05am
Quote (SteelMeetsSteel @ 4 Jun 2019 15:42)
L2P issuenak hangzik

ez
Member
Jun 4 2019 08:40am
Quote (Coolface @ 4 Jun 2019 15:51)
amugy az
ha gyorsan akarsz jatszani akkor neha igyis ugyis belefutsz hasonlokba, aminel nagy hp pool megment
viszont ha nem jatszol gyorsan akkor eleg 5-6k is boven, pelda erre mathil lvl99es flashback hc assasinje

Igen, ez a futsz minden keresztul es a tomegben hasznalod (el) a skilled vs elore losz es a ‘projectile’ utan futsz. Mind a ketto lehet gyors playstyle, de skill setedtol fugg ofc. Close range skillekkel nehez elore clearelni. :D

De nem feltetlen a lassu jatekhoz kotnem ezt, hanem, hogy effektive mennyire vagy aktiv kozben. Ha csak a mobility + dmg skilleket nyomogatod, semmi mast, meg packekbe ugralsz az azert nagyon mas.

Delve mondjuk eleg erdekes mecha, ha megnezzuk a top delvereket, akar solo, akar party, azert eleg erdekesek a statok. Mondjuk delve liga ota ott is volt boven nerf, hogy ne lehessen a veil es hasonlokkal 3k lvlig menni 1k lifeal. :)
Member
Jun 4 2019 11:22pm
https://www.pathofexile.com/forum/view-thread/2513456

Ice Spearhez nem nyultak, WO still jo AOE, Trickster rip, 10% dodge loss az sok. :C
Beltimber nem valtozott.

Lacerate, Flurry, Glacial Hammer, Wild Striket tuti probalom menet kozben.

This post was edited by Baleee on Jun 4 2019 11:40pm
Go Back To Magyar Topic List
Prev1281428152816281728183310Next
Add Reply New Topic New Poll