Quote (Vismajor @ Sep 24 2012 06:28pm)
Mondjuk konkrétan még senki sem tudta nekem megmagyarázni, hogy miért vett iphonet, az olyan mindent legyőző indokokat nem figyelembe véve, mint a " mert teccik"
Ha megkérdezed, hogy miért vettem ilyen nadrágot vagy pólót akkor nagyjából ugyanilyen válaszra számíthatsz ["Igen, drágább volt, mint a mellette lógó másik, de ez sokkal jobban tetszett"]. Ezért massconsumer agyatlan zombinak tartani valakit elég botorság. Pláne amellett, hogy be akarod nekem mesélni, hogy az full racionális és fogyasztási szempontból megalapozott döntés, hogy valaki azért vesz mondjuk s3-t, csak mert valami tesztprogin 0.8 seccel gyorsabban töltődött be egy oldal, 30 ponttal többet ért el egy benchmark rendszerben, meg 4 magos proci van benne a 2 helyett.
Ez ilyen két hónapja még azt sem tudta, hogy mi az a lime, de ma már nem issza meg a bacardi kólát nélküle. Vagy amikor az volt a legfaszább turbórágó, amin legnagyobb végsebességű kocsi volt, minden mást meg leszartunk. Próbáltál volna meg érvelni, hogy ez meg ez kevesebbet fogyaszt és jobban lehet vele a városban parkolni ...
Szerintem például okostelefon helyett tabletet venni hülyeség, mert nem fogod a villamoson előkapni, vagy magaddal vinni a vízitúrára stb, aztán baszhatod, hogy otthon van egy készüléked, amin lehet filmet nézni.
Quote (Vismajor @ Sep 24 2012 06:40pm)
Nem is ilyen abszolút szubjektív okokra gondoltam elsősorban. De a telefon használati tárgy, a kinézetének nem az elsőnek kéne lennie a prioritási sorban.
Akkor minek? És ne add nekem elő, hogy az iphone használhatatlan kütyü, mert lehet, hogy az s3 többet tud, de ha egyszer számomra ég és föld egy iphonet kézben fogni a samsunghoz képest, akkor nem fog érdekelni, hogy de abban ez meg ez van, ami kérdéses, hogy mennyire kihasználható. Most voltam boszniában, érdekes módon senki nem tudott netre csatlakozni a telefonjával csak én (hozzáteszem nem tudom kinek milyen telefonja volt). Aztán 10 percenként kérte el mindenki, hogy bocs, de a mailem/facebookot hagy nézzem már meg. Hazajöttünk és mit látok: a srác egyből megosztotta a 9gages képet facebookon, amin zombik haladnak az apple store felé. Hát oké.
Ugyanez másik haverral, aki le akart beszélni az iphone vásárlásról mondván: ne álljak be a birkák sorába. Két óra múlva realizáltuk kassán, hogy feltörték a kocsit. Elővette a telefonják, káromkodott egy kurva nagyot, majd megjegyezte, hogy minden kontakt eltűnt a telefonjából és nem tud telefonálni. Nem azt mondom, hogy hurrdurr minden telefon ilyen szar, de ezek után ne tartsanak már applefagnek az emberek.