d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Est-ce Que Tu Est Charlie? > Mit Gondolsz A Szolasszabadsagrol
Prev1272829303143Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 931.79
Jan 17 2015 08:34am
Quote (ZaturekManfred @ Jan 17 2015 03:17pm)
A vallás meg kb. arról szól, hogy nem tudod megértetni csak olyannal, aki befogadja, és hiszi.

Szóval itt megint csak felesleges a vita. Engem tényleg nem zavar, ha valaki a tudományban hisz, csak ne gondolja azt hogy mindent jobban tud - mert ő is csak egy tábort képvisel, és ő sem látja a teljes képet.

A késői gyarmatok idejében sok szigeten egymástól függetlenül kialakult a "rakománykultusz". A bennszülöttek annyit láttak, hogy a fejlett európai ember furcsa "rituálékat" hajt végre a táborhelyén és rendszeresen rakomány érkezik ellátmánnyal, étellel, gyógyszerekkel. Elkezdték lemásolni a külföldiek tevékenységeit meg - persze használhatatlan - repülőteret építettek bambusz irányítótoronnyal és van ahol a mai napig várják az isteni rakomány érkezését minden évben az adott napon. Hozzátenném, hogy ezek a bennszülöttek pontosan ugyanannyi intelligenciával rendelkeznek mint bármely nyugati ország lakossága.

Valahogy így látom én most a hívő embereket is.
Member
Gold: 80.00
Jan 17 2015 08:35am
Quote (ZaturekManfred @ 17 Jan 2015 15:32)
Akkor ne erőlködj és lépj tovább, nem tudom mit kell ezen ennyit izgulni. Ennyire nem tudod elfogadni, hogy valaki nem egyezik veled?

Szerintem nem felsőbbrendű, hanem más. Teljesen más logika kell a hitbéli dolgok megértéséhez, mint a tudományhoz. Nem akarom egyiket se a másik fölé helyezni.

nem, mert egy borzalmas visszahúzó idejét múlt marhaság az egész. Szarom én le, hogy ki miben hisz alapvetően, de(
Quote (josheide @ 17 Jan 2015 15:31)
Amugy engem nem zavar, ha vallasosak vagytok, csak ne varjon egy vallas se allami tamogatast vagy  kivetelezest barmilyen torveny alol.

)ne helyezzenek már ilyen alapokra egy államot, ne vigyék be az iskolába mosni az agyát a gyerekeknek.

This post was edited by Cpt_Ghost on Jan 17 2015 08:35am
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Jan 17 2015 08:36am
Quote (josheide @ 17 Jan 2015 14:44)
Mint mar irtam, 8 evig jartam templomba, de sose ertettem meg a dolgot.

Mikor a tudomanyt tamadjak vagy a "burden of proof"-ot probaljak azokra atrakni azokra akik az altaluk hitt dogmakat probaljak megcafolni az nekem nem tetszik.

Nem tudom hogy lehet olyan dolgokban hinni amiket nem vagy kepes bizonyitani. De lattam a modszereiket, hogy milyen tokeletesre fejlesztettek az agymosodajukat.

Ovodaskent kuldtek eloszor hittanra a szuleim, mikor meg a vilag mukodeserol epp, hogy valamit meg tudtam erteni. Zsenialis, hogy nem varjak meg, mig az ember racionalis gondolkodo lehetne. Aztan az imak, a templomba jaras kotelezettsege, a parancsolatok, bunok.... Hogy mindenki bunosnek szuletik es CSAK OK tudjak az utat ki a pokolbol. :DDDD

Mivel tobb ez az egesz annal???

amúgy igen.. általános iskolám keresztény lett 5. osztályra - ott maradtam, 5-ös hittan, még élveztem is az újdonságot, stb - de kiderült hogy ilyen full szekta az egész és csoportosan el kellett h vándoroljunk
sokkal gonoszabbak ott az emberek a szó szoros értelmében és ezt a munkám kapcsán is hallottam később ugyanezekkel a szavakkal, pont tavaly (iskolák körül dolgoztunk)

Quote (josheide @ 17 Jan 2015 14:56)
Nem fizikus vagyok, igy kicsit nehez lenne. De ha utanaolvasol latni fogod, hogy milyen modelljeink vannak a vilag keletkezesere, annak felepito elemeire es fizikai torvenyeire.

Mostranra kepesek vagyunk leirni olyan reszecskeket, mint a neutrinok, amik fenyev vastagsagu olmon is siman athaladnanak...

Es ennek a haladasnak a legnagyobb resze az elmult 100 evben tortent!

Tudod mennyit haladt a vallas ez alatt? A papa bejelentette hogy a haziallatok is a mennybe kerulnek.

múltkor mondta ringi, hogy ez nem is így van, mert csak az emberek mennek oda - vagy ez azóta történt?
Member
Gold: 0.00
Jan 17 2015 08:36am
Quote (josheide @ Jan 17 2015 04:33pm)
Az a baj, hogy a vallashoz pont, hogy nem kell semmilyen logika.

Felületes vagy, azért mondasz ilyeneket.

Meg sem akarod ismerni a másik oldalt, így miért kellene elfogadnom azt, amit állítasz.

Elmondásod szerint nem volt semmilyen hitbéli tapasztalatod, egyházi igen, mert jártál templomba etc. de nem érintett meg. Az én családomon belül más a helyzet, ezért nem adhatok neked igazat, mert én másképp tapasztaltam. És észrevenném, ha nem változott volna meg semmi. Ennyi.

This post was edited by ZaturekManfred on Jan 17 2015 08:39am
Member
Jan 17 2015 08:39am
Quote (ZaturekManfred @ 17 Jan 2015 15:36)

Meg sem akarod ismerni a másik oldalt, így miért kellene elfogadnom azt, amit állítasz.

Elmondásod szerint nem volt semmilyen hitbéli tapasztalatod, egyházi igen, mert jártál templomba etc. de nem érintett meg. Az én családomon belül már a helyzet, ezért nem adhatok neked igazat, mert én másképp tapasztaltam. És észrevenném, ha nem változott volna meg semmi. Ennyi.

beszélt hozzád isten, vagy mi a büdös fasz?
Member
Jan 17 2015 08:40am
Quote (Cpt_Ghost @ Jan 17 2015 04:39pm)
beszélt hozzád isten, vagy mi a büdös fasz?

Te mitől vagy ilyen agresszív amúgy?

Bántott valaki, vagy csak nehéz embernek lenni?
Member
Gold: 33,265.80
Quote (Anarkin @ 17 Jan 2015 15:36)
amúgy igen.. általános iskolám keresztény lett 5. osztályra - ott maradtam, 5-ös hittan, még élveztem is az újdonságot, stb - de kiderült hogy ilyen full szekta az egész és csoportosan el kellett h vándoroljunk
sokkal gonoszabbak ott az emberek a szó szoros értelmében és ezt a munkám kapcsán is hallottam később ugyanezekkel a szavakkal, pont tavaly (iskolák körül dolgoztunk)

múltkor mondta ringi, hogy ez nem is így van, mert csak az emberek mennek oda - vagy ez azóta történt?

Par hete volt a nagy bejelentes. Orvendezzetek !!!

Quote (ZaturekManfred @ 17 Jan 2015 15:36)

Elmondásod szerint nem volt semmilyen hitbéli tapasztalatod, egyházi igen, mert jártál templomba etc. de nem érintett meg. Az én családomon belül már a helyzet, ezért nem adhatok neked igazat, mert én másképp tapasztaltam. És észrevenném, ha nem változott volna meg semmi. Ennyi.

Mi az, hogy hitbeli tapasztalat? Mikor az agymosas utat tor es lyukat ut a racionalis logikan?

A multkor lealltam az Orson beszelgetni egy hitteritovel mig cpt-re vartam es o is ezt magyarazta, hogy elment valami szeklebegtetos szeanszra es ott latta, hogy letezik termeszetfeletti.

Ugye erted, hogy szkeptikus vagyok, mikor ilyesmirol beszelsz? Termeszetesen azt se irod le, hogy mi volt ez a hitbeli elmenyed ami megvaltoztatta a nezeteid.

Igy eleg nehez vitatkozni.
Member
Quote (ZaturekManfred @ 17 Jan 2015 15:40)
Te mitől vagy ilyen agresszív amúgy?

Bántott valaki, vagy csak nehéz embernek lenni?

nem bírom ezt az ökörséget
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Jan 17 2015 08:42am
Quote (iFeelAlone @ 17 Jan 2015 15:34)
A késői gyarmatok idejében sok szigeten egymástól függetlenül kialakult a "rakománykultusz". A bennszülöttek annyit láttak, hogy a fejlett európai ember furcsa "rituálékat" hajt végre a táborhelyén és rendszeresen rakomány érkezik ellátmánnyal, étellel, gyógyszerekkel. Elkezdték lemásolni a külföldiek tevékenységeit meg - persze használhatatlan - repülőteret építettek bambusz irányítótoronnyal és van ahol a mai napig várják az isteni rakomány érkezését minden évben az adott napon. Hozzátenném, hogy ezek a bennszülöttek pontosan ugyanannyi intelligenciával rendelkeznek mint bármely nyugati ország lakossága.

Valahogy így látom én most a hívő embereket is.

lol ez tök vicces :D
Member
Jan 17 2015 08:42am
Quote (josheide @ Jan 17 2015 04:40pm)
Par hete volt a nagy bejelentes. Orvendezzetek !!!

Mi az, hogy hitbeli tapasztalat? Mikor az agymosas utat tor es lyukat ut a racionalis logikan?

A multkor lealltam az Orson beszelgetni egy hitteritovel mig cpt-re vartam es o is ezt magyarazta, hogy elment valami szeklebegtetos szeanszra es ott latta, hogy letezik termeszetfeletti.

Ugye erted, hogy szkeptikus vagyok, mikor ilyesmirol beszelsz? Termeszetesen azt se irod le, hogy mi volt ez a hitbeli elmenyed ami megvaltoztatta a nezeteid.

Igy eleg nehez vitatkozni.

Felesleges ezt a vonalat tovább vinni, mert te egy oldalt képviselsz és alapból elítéled a másikat, én pedig mindkettőt próbálom elfogadni.

Arra meg igazán semmi szükségem, hogy az agresszív cpt_ghost barátod idegbeteg megnyilvánulásait olvasgassam.

Fogd fel úgy hogy nyertél, ha neked ez ilyen fontos.
Go Back To Magyar Topic List
Prev1272829303143Next
Add Reply New Topic New Poll