Quote (Baleee @ Oct 5 2012 01:45pm)
A terraformálás nem új keletű dolog, de a legnagyobb baj szerintem még mindig az, hogy az utazási sebesség túl kicsi ahhoz, hogy 'nagy távlatokban' lehessen gondolkodni, de ameddig meg sem próbálják elkezdeni, addig olyan lesz, mint ha egy helyben topognánk.
A másik, hogy nem csak technikai, hanem erkölcsi/elvi kérdés is, mivel a terraformálást csak ott lehet elkezdeni, ahol nincs élővilág elvileg, gyakorlatban szerintem nem szabadna ennek határnak lennie ilyen erősen, szerintem egy bolygót akkor is kellene, amennyiben olyan a természete, terra formálni, ha már rendelkezik valamilyen kezdetleges flórával.
A harmadik az, hogy elvi kérdés az, hogy a születés előtt genetikailag lehet-e formálni az embriót mondjuk. Ha már akkor lehetne tökéletesíteni, mondjuk génsebészeti úton, hogy aztán egy tökéletes 'overlord' egyed fejlődhessen ki, más mentalitással, erkölcsel, fizikai és szellemi erővel, akinek az átlagéletkora is nagyobb lenne, akkor elindulhatna egy olyan 'terraformáló expedíció', akik ilyen emberből állnának, pszichés felkészültségek, elmeállapotuk stabilabb lenne, vírusok/baktériumokkal szemben ellenállóbbak és így az esetleges új környezet létrehozásakor is hatékonyabbak lennének.
De még ha lennének ilyen kísérletek (conspiracy theory lehet, de az is lehet, hogy már folynak), annak a 'nagyközönség' elé hozatala biztos vallási vitákat váltana ki, ami miatt az egyszerű agyú emberek illetve mindenki, aki azt hiszi, hogy szabad akarata van, felháborodna, pláne akik istenfélők.
Miafaszt olvasok.