d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Felsőoktatás Topik > Bmebme
Prev1276277278279280327Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Dec 31 2015 06:41am
Quote (Namechange @ Dec 31 2015 12:38pm)
igen, es annyibol meg is lenne kint a szallas, plusz a kaja havi szinten ugyan ugy, es mas kornyezetben vagy, angolul beszelsz, es minosegibb felso oktatasban reszesulsz mint itthon
nemtudom nekem valamiert mo.n a felso oktatas annyira ellenszenves. Meg igy hogy mar kulfoldon elek egy ideje, szivesebben mennek mas orszagba tanulni minthogy itthon.

te mi haver
bgfen 260k volt per felev
haverom 210 et fizet atlagban az obudain

arra próbált utalni, hogy a félév szót egyben írják
de amúgy teljesen egyetértek veled. ha van pénzed + lehetőséged, akkor menj ki külföldre tanulni, az msc-t én is németországban / koreában tervezem csinálni
Member
Gold: 5,302.77
Dec 31 2015 06:41am
Quote (Namechange @ Dec 31 2015 01:17pm)
Gondolkodom rajta hogy kimenjek Tanulni Daniaba. Minnel tobbet jarok utana annal jobban vonz az otlet. Persze dragabb mint mo., de nincs tandij a felso oktatasban, es ha diak munkat vegzel meg jol is el tudsz eldegelni.

Ha a penzt nezem, itthon csak koltseg teritesesre tudnek menni, ami alaphangon 200 ezer per ho, es akkor e mellett meg a berlet, etkezes, ruhazkodas, esetleg alberlet etc etc siman 300/350ezer per ho, ennyibol meg kint meg olcsobban is megelsz.

Marciusig van a jelentkezesi hatarido, addig kell tennem egy nemzetkozileg elismert nyelv vizsgat, mar talaltam is kuwaitban ra helyet a british councilnel.

Dániába én is szívesen mennék, szerintem vágj bele.
Member
Gold: 2,751.03
Dec 31 2015 06:42am
Quote (Namechange @ Dec 31 2015 02:38pm)
igen, es annyibol meg is lenne kint a szallas, plusz a kaja havi szinten ugyan ugy, es mas kornyezetben vagy, angolul beszelsz, es minosegibb felso oktatasban reszesulsz mint itthon
nemtudom nekem valamiert mo.n a felso oktatas annyira ellenszenves. Meg igy hogy mar kulfoldon elek egy ideje, szivesebben mennek mas orszagba tanulni minthogy itthon.

te mi haver
bgfen 260k volt per felev
haverom 210 et fizet atlagban az obudain

ertem
az en haverom meg egybe irja azt, h felev
meg azt is, h "ugyanugy"
de inkabb elhagyom most a topikot szerintem, sok lesz az autizmusomnak :S
Member
Gold: 304,485.65
Trader: Trusted
Dec 31 2015 06:43am
Quote (llllllllllll @ 31 Dec 2015 14:41)
de amúgy teljesen egyetértek veled. ha van pénzed + lehetőséged, akkor menj ki külföldre tanulni, az msc-t én is németországban / koreában tervezem csinálni

Quote (-joey- @ 31 Dec 2015 14:41)
Dániába én is szívesen mennék, szerintem vágj bele.

ty sracok. :)
januar 4.en megyek vissza kuwaitba, marcius kozepeeig kell leadni a jelentkezest a dan felso oktatasban addig meg van idom kitalalni hogy mi legyen. Meg persze meg szeptemberig sok ido van es penzt is tudok keresni legalabb. Kint meg talalnek valami diakmunkat.
Member
Gold: 0.00
Dec 31 2015 06:46am
Quote (Namechange @ Dec 31 2015 12:43pm)
januar 4.en megyek vissza kuwaitba, marcius kozepeeig kell leadni a jelentkezest a dan felso oktatasban addig meg van idom kitalalni hogy mi legyen. Meg persze meg szeptemberig sok ido van es penzt is tudok keresni legalabb. Kint meg talalnek valami diakmunkat.

hát azért nézz utána, hogy milyen papírokat kell addig intézni, mert ismerőseim amikor külföldre mentek tanulni, akkor kellett valami tesztet kitölteni, valami speckó nyelvvizsgát csinálni, ajánlásokat szerezni, etc etc
ki tudja ide mi kell
Member
Gold: 304,485.65
Trader: Trusted
Dec 31 2015 06:49am
Quote (llllllllllll @ 31 Dec 2015 14:46)
hát azért nézz utána, hogy milyen papírokat kell addig intézni, mert ismerőseim amikor külföldre mentek tanulni, akkor kellett valami tesztet kitölteni, valami speckó nyelvvizsgát csinálni, ajánlásokat szerezni, etc etc
ki tudja ide mi kell

nezelodom meg olvasok utana a dolgoknak jelenleg.

A dán felsőoktatási intézmények mindegyike a következő nyelvvizsgákat fogadja el: IELTS, TOEFL, Cambridge és az Oxford Placement Test. - See more at: http://www.sceda.eu/jelentkezes-daniai-tovabbtanulasra/nyelvvizsga-es-oxford-nyelvi-teszt/#sthash.ZSsjA1rh.dpuf

Ezen felul csak a gimnaziumi tanulmanyaidrol kellenek a papirok, valamint egy motivacios level. Aztan meg formasagok az egszseg biztositashoz etc etc. Van egy csomo ceg ami arra szakosodott hogy segit jelentkezni meg kijutni potom penzert. Ismeros is van aki tud segiteni mert ilyesmivel foglalkozik.
Member
Gold: 2,751.03
Dec 31 2015 07:02am
Quote (llllllllllll @ Dec 31 2015 02:41pm)

gl uby :S
én is gondolkodtam ilyenen amúgy, de nem is biztos hogy 5 éves bsc után felvennének, bmere viszont igen, ami úgy is jobb, h3h3h
Member
Gold: 3,747.73
Dec 31 2015 08:02pm
Simán Dánia , de inkább norvegia akkor
Gl
Member
Gold: 1.00
Jan 1 2016 05:36pm
Quote (Namechange @ 31 Dec 2015 14:43)

Ilyen rokon rokonának a rokona kategóriás ismerős tanult kint dániában és azt mondta, hogy utálta, mert a dánok nagyon nem egy befogadó nemzet és ezt éreztetik is.
Persze nézz utána, csak szerintem ilyeneket is mérlegelj.

Norvégiában elég komoly feltételek vannak, hogy itt tanulhass és nem is számít csúcsnak a felsőoktatásuk, de az ország, az emberek, az itteniélet az nagyon király. Meg alapból mondjuk a külföldi tanulás elég jó pont a sulitól függetlenül.
Itt havi x jövedelmet kell igazolni és akkor ingyen van a felsőoktatás a külföldieknek is. Ez a jövedelem egy norvég számára nevetséges, de egy külföldinek nagyon nem.

Egyre többet tanakodom azon, hogy előbb-utóbb kijöjjek a fenébe ide.
Minden lehetőségem megvan, hogy bármikor összepakoljak és ide jöjjek lakni. Nem kellenek milliók, meg szenvedni mindennel. Lenne ingyen szállásom, segítségem, barátok.

Norvégia az egyik legjobb hely a világon.
Member
Gold: 80.00
Jan 2 2016 02:56am
Quote (CyberPunk666 @ 2 Jan 2016 00:36)
Ilyen rokon rokonának a rokona kategóriás ismerős tanult kint dániában és azt mondta, hogy utálta, mert a dánok nagyon nem egy befogadó nemzet és ezt éreztetik is.
Persze nézz utána, csak szerintem ilyeneket is mérlegelj.

Norvégiában elég komoly feltételek vannak, hogy itt tanulhass és nem is számít csúcsnak a felsőoktatásuk, de az ország, az emberek, az itteniélet az nagyon király. Meg alapból mondjuk a külföldi tanulás elég jó pont a sulitól függetlenül.
Itt havi x jövedelmet kell igazolni és akkor ingyen van a felsőoktatás a külföldieknek is. Ez a jövedelem egy norvég számára nevetséges, de egy külföldinek nagyon nem.

Egyre többet tanakodom azon, hogy előbb-utóbb kijöjjek a fenébe ide.
Minden lehetőségem megvan, hogy bármikor összepakoljak és ide jöjjek lakni. Nem kellenek milliók, meg szenvedni mindennel. Lenne ingyen szállásom, segítségem, barátok.

Norvégia az egyik legjobb hely a világon.

én ilyen tanácsokat nem cp-től fogadnék el
no offense
Go Back To Magyar Topic List
Prev1276277278279280327Next
Add Reply New Topic New Poll