d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Politika Topic
Prev12752762772782791468Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 2,496.00
Jul 6 2013 06:51am
Quote (Rawen @ Jul 6 2013 01:46pm)
Sírjatok csak, nem én tehetek róla, ha nem látjátok, hogy az EU a jövő, szinte minden ország viccből csatlakozik ofc, + még a hülye is látja, hogy ez a Rétvári végig dodgeolta a kérdéseket, tele voltak logikai hibákkal az érvei, folyamatosan ugyanazt próbálta beadni etc.

Amíg a tények engem igazolnak addig nem fog érdekelni a Balee féle személyes tudományos megszakértés.

Nagyon szepen ervelsz, csak epp azt nem erted mirol van szo.

A videot nem neztem meg, nem tudom ki az a Retvari, es egyebkent is leszarom a velemenyedet. Egy ilyen intelektualis ize mint te, igazan ramutathatna a lenyegre is... ha mar arra felhivod Balee figyelmet, hogy nem erti.
Member
Gold: 343.00
Jul 6 2013 06:56am
Quote (TresholdOfUniverse @ Jul 6 2013 12:51pm)
Nagyon szepen ervelsz, csak epp azt nem erted mirol van szo.

A videot nem neztem meg, nem tudom ki az a Retvari, es egyebkent is leszarom a velemenyedet. Egy ilyen intelektualis ize mint te, igazan ramutathatna a lenyegre is... ha mar arra felhivod Balee figyelmet, hogy nem erti.

nem érted, hogy nem vagytok rá méltók?! meg úgyse értenétek, kár belétek a szó
Member
Gold: 206.00
Jul 6 2013 07:09am
Quote (Rawen @ Jul 6 2013 02:46pm)
Sírjatok csak, nem én tehetek róla, ha nem látjátok, hogy az EU a jövő, szinte minden ország viccből csatlakozik ofc, + még a hülye is látja, hogy ez a Rétvári végig dodgeolta a kérdéseket, tele voltak logikai hibákkal az érvei, folyamatosan ugyanazt próbálta beadni etc.

Amíg a tények engem igazolnak addig nem fog érdekelni a Balee féle minden tudományhoz jobban értek mint azok akik nemzetközileg elismert tudományosan megalapozott könyveket írtak megszakértés.

:D

Nem érted látom, hogy miért basztatunk
Member
Gold: 69.85
Jul 6 2013 07:14am
Quote (Rawen @ 6 Jul 2013 14:46)

Amíg a tények engem igazolnak addig nem fog érdekelni a Balee féle minden tudományhoz jobban értek mint azok akik nemzetközileg elismert tudományosan megalapozott könyveket írtak megszakértés.

Igen, mert csak azert, mert doktoralt valaki valamibol, akkor mar ert hozza. Tudod ezzel az ERVELESSEL is az a gond, ha valaki igy jon vele a pofamba bele, hogy lattam egy csomo doktoralt tanarnal, hogy mennyire lofaszbol szerezte ezt a tudomanyos fokozatot, meg hasonloan szarokbol osszehordott masik 'haverjai' osszelinkelgettek egymasnak es voila, megvolt mindenkinek a publikacio, meg irodalom, meg tokomtudja minden hatter es az lett. Szoval errol ennyit. Raadasul pont a szociologia/politologia/tortenelem/irodalom/hasonlo szakokon mukodik ez a lutri a legjobban.

A Retvaris mondatoddat reszben egyet ertek, vegig dodgeolta (vegig rohogtem en is) EZ KINEK A BIZONYITVANYA?!!?!?!!?!!?!!?!, tele volt logikai hibaval y, kb egy betanult monologot elmondott. Ez a no eleg n1 riporter es jol csinalja amit csinal, szeretem neha megnezni a musorat, mert felkeszult, etc.

Igy van, nem latom, hogy az EU a jovo, mert nem is tartom ilyen formaban annak. Ha azt jelentene, amit kene, hogy jelentsen, jo lenne. Marmint gazdasagi tomorules, toke szabad aramlasa, stb. De meg is jelenlegi allapotaban, hogy nemetek, belgak, stb akarnak dirigalni mindenkinek az unioban, ez ugyan ugy nem megfelelo. Nem lehet kilepni pikk-pakk belole, mert csodhoz vezetne, de ki kene hasznalni az elonyeit, amiben igazat adog a kommunista blogos faszsagoknak, hogy a szomszedos orszagoknak legalabb ossze kene tartaniuk.

Orban szanalmas modon politizal 90%-ban egyet ertek, de az, hogy Ficoval szot tudott erteni, az elegge pozitiv szamomra es mind a ket kormanyfonek 'piros pontot' erdemlo huzasa volt.

This post was edited by Baleee on Jul 6 2013 07:17am
Member
Gold: 69.85
Jul 6 2013 07:21am
Quote (josheide @ 4 Jul 2013 20:45)
Olvasd el Szelenyi Ivan es Ladanyi Janos (ket kivalo professzorom) konyvet a temaban, akik komolyan foglalkoztak a magyarorszagi ciganyok helyzetevel.

Amugy ebbe bele fogok olvasni, vannak eloiteleteim veluk kapcsolatban is es kivancsi vagyok beigazolodik-e.

Quote (Szociológiai Szemle 2002/4. 72–94.)

Ladányi János-Szelényi Iván
CIGÁNYOK ÉS SZEGÉNYEK MAGYARORSZÁGON, ROMÁNIÁBAN ÉS BULGÁRIÁBAN

Tanulmányunk alapját a Poverty, ethnicity and gender in transitional societies című kutatásunk Bulgáriában, Magyarországon és Romániában 2000-ben összegyűjtött adatai képezik. Mindhárom országban a 18 éven felüli népességre reprezentatív, véletlen mintával dolgoztunk, amelyben felülreprezentáltuk a kérdezőbiztos által romának minősítetteket.1 Tanulmányunk négy részből áll. Először azt fogjuk elemezni, hogyan emlékeznek vissza szegénységgel kapcsolatos tapasztalataikra azok a roma és nem roma megkérdezettek, akik már 1989 előtt betöltötték a 14. életévüket. Ezután rátérünk annak a kérdésnek a vizsgálatára, hogy a posztkommunista válság hogyan érintette a romákat az általunk vizsgált három országban. Azt fogjuk megvizsgálni, hogy a megkérdezettek közül kik vélekednek úgy, hogy 1988-ban jobban, ugyanúgy vagy rosszabbul éltek, mint 2000-ben. A tanulmány harmadik részében áttekintjük, hogy milyen országok és etnikai csoportok közötti különbségek voltak kimutathatók 2000-ben a vizsgált országokban. Végül a tanulmány befejező részében azt tárgyaljuk, hogy a különböző "posztkommunista kapitalizmusok" hogyan kezelik az "újszegénység" kihívását, és hogy van-e értelme, és ha igen, milyen körülmények között az "underclass" kategória használatának.

Hat ez eleg jol kezdodik. Odamentek kerdezgetni, ami a szocializmusrol kialakitott velemenyekk kapcsolatban eleg lehet. De az a kerdes, ami felmerult veluk kapcsolatban bennem, hogy eltek e 'kozottuk' vagy mellettuk, ha igen mennyit? Mert ha nem, akkor ez az egesz egy nagy lofasz.

This post was edited by Baleee on Jul 6 2013 07:24am
Member
Gold: 80.00
Jul 6 2013 07:58am
Quote (Baleee @ 6 Jul 2013 14:14)
Igen, mert csak azert, mert doktoralt valaki valamibol, akkor mar ert hozza. Tudod ezzel az ERVELESSEL is az a gond, ha valaki igy jon vele a pofamba bele, hogy lattam egy csomo doktoralt tanarnal, hogy mennyire lofaszbol szerezte ezt a tudomanyos fokozatot, meg hasonloan szarokbol osszehordott masik 'haverjai' osszelinkelgettek egymasnak es voila, megvolt mindenkinek a publikacio, meg irodalom, meg tokomtudja minden hatter es az lett. Szoval errol ennyit. Raadasul pont a szociologia/politologia/tortenelem/irodalom/hasonlo szakokon mukodik ez a lutri a legjobban.

A Retvaris mondatoddat reszben egyet ertek, vegig dodgeolta (vegig rohogtem en is) EZ KINEK A BIZONYITVANYA?!!?!?!!?!!?!!?!, tele volt logikai hibaval y, kb egy betanult monologot elmondott. Ez a no eleg n1 riporter es jol csinalja amit csinal, szeretem neha megnezni a musorat, mert felkeszult, etc.

Igy van, nem latom, hogy az EU a jovo, mert nem is tartom ilyen formaban annak. Ha azt jelentene, amit kene, hogy jelentsen, jo lenne. Marmint gazdasagi tomorules, toke szabad aramlasa, stb. De meg is jelenlegi allapotaban, hogy nemetek, belgak, stb akarnak dirigalni mindenkinek az unioban, ez ugyan ugy nem megfelelo. Nem lehet kilepni pikk-pakk  belole, mert csodhoz vezetne, de ki kene hasznalni az elonyeit, amiben igazat adog a kommunista blogos faszsagoknak, hogy a szomszedos orszagoknak legalabb ossze kene tartaniuk.

Orban szanalmas modon politizal 90%-ban egyet ertek, de az, hogy Ficoval szot tudott erteni, az elegge pozitiv szamomra es mind a ket kormanyfonek 'piros pontot' erdemlo huzasa volt.

nem baszdmeg nem ert hozza, nem azert tanulta evekig.
jesus christ.
Member
Gold: 343.00
Jul 6 2013 08:00am
én két sör után jobban értek hozzá
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Jul 6 2013 08:09am
Quote (Cpt_Ghost @ 6 Jul 2013 15:58)
nem baszdmeg nem ert hozza, nem azert tanulta evekig.
jesus christ.

másodéves (azaz 2 hónap múlva harmadéves) emberek hello worldot nem tudnak prokramozni, ezek után mondjuk én is úgy vagyok hogy mindegy a papír

This post was edited by Anarkin on Jul 6 2013 08:09am
Member
Gold: 80.00
Jul 6 2013 08:14am
Quote (Anarkin @ 6 Jul 2013 15:09)
másodéves (azaz 2 hónap múlva harmadéves) emberek hello worldot nem tudnak prokramozni, ezek után mondjuk én is úgy vagyok hogy mindegy a papír

valoszinuleg ha ledoktoral valaki valamibol akkor fog hozza erteni, + az ido amit a szakteruleten eltoltott, nyilvan koze sincs hozza.
Member
Gold: 1.00
Jul 6 2013 09:16am
Quote (Anarkin @ 6 Jul 2013 16:09)

nálunk is vannak ilyenek. De ők forever másodévesek maradnak, ha a tárgyaikat nézzük. ^^
Go Back To Magyar Topic List
Prev12752762772782791468Next
Add Reply New Topic New Poll