d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Diablo 3 > Discuss
Prev12752762772782794114Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 1,111.11
Jan 5 2009 08:16am
Quote (Anarkin @ Mon, Jan 5 2009, 04:09pm)
Az első kép nekem sem olyan izgató. [De mondjuk én alapból elfogultan állok ehhez a game-hez, ha 3 darab pálcikaember lenne, akkoris drool.gif jelet rajzolnék biggrin.gif]

A másodikat viszont ha 'bámulom', vmi olyan fogalmazódik meg bennem, hogy tök izgi az a sok cucc a földön, és a "többszintű" környezet. (Jobbra fel látszik, hogy milyen mély a terep) heart2.gif

az első képen azok a szárnyas oroszlánok nagyon rondák olyat még megkockáztatom én is rajzolok ^^
ettől függetlenül ki fogom probálni, de nincs az az érzés mint anno d1 után mikor megláttam d2öt hogy azonnal kell
Member
Gold: 85,930.00
Jan 5 2009 08:18am
sokkal messzebbrol fogod latni a gameben, egyaltalan nem ronda ~~
de sztem meg igyis jo
Member
Gold: 5,588.38
Jan 7 2009 05:36pm
idén kijön sztetek ?
Member
Gold: 27,976.46
Jan 7 2009 05:40pm
na ez lesz az a jatek, ami a megjelenes utan a leghamarabb kb az 5. evben fog felkerulni a gepemre.
Member
Gold: 355.92
Jan 7 2009 05:42pm
Quote (dunaicapa @ Thu, Jan 8 2009, 12:36am)
idén kijön sztetek ?

nem hinném
Member
Gold: 124.96
Jan 7 2009 05:43pm
Quote (Saenchai @ Thu, 8 Jan 2009, 00:42)
nem hinném

vouch

szar hogy ilyen kuss van róla megint :S

Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Jan 7 2009 05:43pm
Quote (dunaicapa @ Thu, 8 Jan 2009, 00:36)
idén kijön sztetek ?

Akármennyire is szeretném azt mondani hogy igen, magamat nem csaphatom be. cry3.gif

Imo nem fog kijönni. :|
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Jan 9 2009 04:08am
Bashiok nemrég a statrendszerről nyilatkozott a fórumon egy érdekes ötlet kapcsán:

Lényegében abból indul ki a srác, hogy a statok annak függvényében kapnának kevesebbet-többet, hogy mit csinálsz a karaterrel. Ő azt hozza fel példának, hogyha sokat töltesz kevés hp-n [akkor 1 idő után meghal sztem ] akkor a vitalityd fog nőni, ha meg sokat futsz akkor meg a staminád.

Bashiok nem sokat késlekedett a válasszal:

Véleménye szerint ez túlságosan egyszerűvé tenné a játékot, idővel mindenki kiismerné, hogy melyik stat húzásához mit kellene tennie. A jelenlegi auto statpont elolsztórendszerrel az a legnagyobb probléma hogy olyan itemrendszer kellene hozzá, ami nagymértékben támogatja azt pl. ha most felhúznál egy ranged überbrutál dps wizardot, és szeretnél belőle melee battlemaget rengeteg hp-val, akkor új karaktert kellene kezdened.

Az is igaz továbbá, hogy a rendszer nem valami felhasználóbarát, a játékosoknak hiába mutatnák meg, hogy működik, nem értenék, és visszakérdeznének, hogy "De miért erre a statra kapott a karakter pontot és miért nem a másikra?". A játékosok túlnyomó része amúgyis arra kíváncsi, hogy tud minél "táposabb" karaktert készíteni.

Végül pedig kifejti, hogy néhány, a játék egészét alkotó alrendszernek ködösnek és homályosnak kell lennie a játékos előtt, némelyeknek pedig egyértelműnek és könnyen átláthatónak, mint pl. a stat elosztórendszer, vagy az olyan rendszerek, melyek pl. a gyors iramú, dinamikus mozgást teszik lehetővé, -a játékmenetnek.

Az automata statelosztás habár hátrányokkal jár valamilyen szinten, az előnyeiről se feledkezzünk meg, hisz ezt a kis elvesztett "szabadságot" a játék más részein látjuk majd viszont.
___

Nektek mi a véleményetek a stat elosztórendszerről, szerintetek mennyire jó vagy mennyire rossz a rendszer, mit módosítanátok rajta esetleg? - Még ezt is copy-pasteltem d-lol.gif
Member
Gold: 1,111.11
Jan 9 2009 05:41am
Quote (Anarkin @ Fri, Jan 9 2009, 12:08pm)
Bashiok nemrég a statrendszerről nyilatkozott a fórumon egy érdekes ötlet kapcsán:

Lényegében abból indul ki a srác, hogy a statok annak függvényében kapnának kevesebbet-többet, hogy mit csinálsz a karaterrel. Ő azt hozza fel példának, hogyha sokat töltesz kevés hp-n [akkor 1 idő után meghal sztem  ] akkor a vitalityd fog nőni, ha meg sokat futsz akkor meg a staminád.

Véleménye szerint ez túlságosan egyszerűvé tenné a játékot, idővel mindenki kiismerné, hogy melyik stat húzásához mit kellene tennie. A jelenlegi auto statpont elolsztórendszerrel az a legnagyobb probléma hogy olyan itemrendszer kellene hozzá, ami nagymértékben támogatja azt pl. ha most felhúznál egy ranged überbrutál dps wizardot, és szeretnél belőle melee battlemaget rengeteg hp-val, akkor új karaktert kellene kezdened.

Az is igaz továbbá, hogy a rendszer nem valami felhasználóbarát, a játékosoknak hiába mutatnák meg, hogy működik, nem értenék, és visszakérdeznének, hogy "De miért erre a statra kapott a karakter pontot és miért nem a másikra?". A játékosok túlnyomó része amúgyis arra kíváncsi, hogy tud minél "táposabb" karaktert készíteni.

Végül pedig kifejti, hogy néhány, a játék egészét alkotó alrendszernek ködösnek és homályosnak kell lennie a játékos előtt, némelyeknek pedig egyértelműnek és könnyen átláthatónak, mint pl. a stat elosztórendszer, vagy az olyan rendszerek, melyek pl. a gyors iramú, dinamikus mozgást teszik lehetővé, -a játékmenetnek.

Az automata statelosztás habár hátrányokkal jár valamilyen szinten, az előnyeiről se feledkezzünk meg, hisz ezt a kis elvesztett "szabadságot" a játék más részein látjuk majd viszont.
___

Nektek mi a véleményetek a stat elosztórendszerről, szerintetek mennyire jó vagy mennyire rossz a rendszer, mit módosítanátok rajta esetleg? - Még ezt is copy-pasteltem d-lol.gif

hm ez jó kérdés

szerintem az automata elosztórendszer addig jó amíg nem ismered ki a játékot, így nem tudod biztosan mire lenne-e jó statolni (anno X-men legends 2-ben volt olyan hogy első lvlupnál be lehetett állítani hogy te szeretnéd osztani a statokat/skilleket vagy
automatikusan tegye-e azt, ofc mind2re külön-külön kérdezett rá viszont miután választottál nem tudtad megváltoztatni a dolgot csak ha újrakezdted)
az automatikusnak annyi előnye lenne hogy duelben pl(gondolom lesz benne xd) nem lesznek olyan változatos guildek tehát jobban fog számítani a skill/meg a cuccok
viszont az automatikus általában közepesen jó megoldást jelent, amit sok játék után lehet kicsit bosszantónak találnának sokan (vannak akik szeretnek tesztelgetni vannak akik nem)

Member
Gold: 1.00
Jan 9 2009 06:38am
Quote (Anarkin @ Fri, 9 Jan 2009, 12:08)

Lényegében abból indul ki a srác, hogy a statok annak függvényében kapnának kevesebbet-többet, hogy mit csinálsz a karaterrel. Ő azt hozza fel példának, hogyha sokat töltesz kevés hp-n [akkor 1 idő után meghal sztem  ] akkor a vitalityd fog nőni, ha meg sokat futsz akkor meg a staminád.

___

sztem, ez azt jelenti h meginkabb cuccfuggo lesz a jatek mint a 2ben, hiszen nagyon azt mondjak h minel egyedibb karikat akarnak. tehat ha automatan osztja a statokat, es lehet brutalvitamaget meg torekeny brutaldmg maget, autostatnal sak a skillekkel es a cuccokal lehet majd egyedive tenni.

tehat nagyon cucfuggo lesz, mivel a skillek joreszet mar ismerjuk a meglevo karakterenek, az alapjan azt mondom, h nem befolyasolja az alakoncepciot, olyanok mint a d2ben.
Go Back To Magyar Topic List
Prev12752762772782794114Next
Closed New Topic New Poll