d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev1274927502751275227533048Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 316,730.65
Trader: Trusted
Jun 6 2010 11:23pm
na afk matek kisérettségi :wub:
Member
Gold: 0.00
Jun 6 2010 11:40pm
tegnap megittam egy sört annak tesztelése képp, hogy vajon most máshogy hat-e az alkohol (illetve hogy egyáltalán emlékszem-e rá, milyen a hatása) az agyacskámra, de hát ismét csak arra a konklúzióra jutottam, hogy az ég világon semmi értelme. és erre még pénzt is költenek, wacko
Member
Warn: 20%
Jun 6 2010 11:52pm
Quote (kolbasz @ Jun 7 2010 05:40am)
tegnap megittam egy sört annak tesztelése képp, hogy vajon most máshogy hat-e az alkohol (illetve hogy egyáltalán emlékszem-e rá, milyen a hatása) az agyacskámra, de hát ismét csak arra a konklúzióra jutottam, hogy az ég világon semmi értelme. és erre még pénzt is költenek, wacko

egy sör nem sör
de azért abshynte-al is próbálkozhatsz

This post was edited by jspogmg on Jun 6 2010 11:52pm
Member
Jun 7 2010 12:00am
mivel régóta nem iszom alkoholt, egy sör is hat bőven :D
na meg az ízét sem szeretem már, a sörnek sem
az egyetlen alkohol, amit szívesen megiszom a forralt bor

This post was edited by kolbasz on Jun 7 2010 12:01am
Member
Jun 7 2010 12:17am
Quote (kolbasz @ Jun 7 2010 08:00am)
mivel régóta nem iszom alkoholt, egy sör is hat bőven :D
na meg az ízét sem szeretem már, a sörnek sem
az egyetlen alkohol, amit szívesen megiszom a forralt bor

pedig jó dolog a sör :(
Member
Gold: 1.00
Jun 7 2010 12:20am
Quote (Baleee @ 6 Jun 2010 15:39)
Sony cuccok fosok... De ha akarsz egy olyat, ami szétesik pont miután lejár a garancia, akkor oks. Sony egyáltalán nem ad már a minőségre...

Sony kamerám 1 héttel azután romlott el, hogy lejárt a garancia (nem lehet fire-wire-n bedigizni a cuccokat róla, javítás 40 ezer lenne), aztán alig volt használva az utóbbi időben és állásában! elromlott az lcd kijelző... OKS!

Sony notik, olyanok kb mint a fujitsu-siemens, leesik a monitor rész, mert annyira fosul van összerakva... De azért vegyél sony vaiot mert SONY!

HP, Toshiba, Acer, Asus is jobb mint sony, sőt...

eredeti almom egy asus n61 lett volna, de ez jobban bejott.

az elegge lekorlatozta a kinalatot, h csak core i5 erdekel, minimum 4 gb ram, es vmi kozepes kategoriaju videokartya, es 15-16' kozotti kepernyo, numpad, 500gb winyo, 4 usb lehetoseg

ezek erosen lekorlatoztak a lehetosegeket,

core i5 mert: de core2duo nem kell, mivel az az elavulo technologia, ha ujat vesz az ember, akkor mar core i sorozatbol valaszt, plane, h meg az i3 is veri az izmosabb c2doukat. de abban nincs turbo boost ami nekem fontos mert sok egyprocit hasznalo alkalmazast hasznalok, amikre jo hatassal van. i7 tul draga, i5 pont a tokeletes optimalis megoldas. evekre veszem a gepet, nem felevre. amennyivel dragabb (nem is sokkal) annal tovabb marad hasznalhato a teljesitmenye. ddr3al kombinalva pont idealis paros

méret: a hordozhatosag es a hasznalhatosag kozotti kompromisszumot a 15-16 kozott talaltam meg, ez igazabol tok subjectiv... sajnos a 1366*768 szar, de hordozas kozben nagyon keveset lesz hasznalva a gep, minden helyen ahova viszem lesz hozza monitor, igy a kijelzo igazabol /care. ez volt az egyetlen parametere amit a tesztekben lehuztak, megpedig a kijelzo fekete szine.. nem nezek se filmet se nem jatszom rajta utazas kozben, amugymeg egy 21es crtre lesz dugva....

4gb ram meg ezek azert elvarasok, mert a sebesseg miatt, a gyartok ugy osztjak el a ramot, h minden slot tele legyen. szal a 4gb az 2*2 v 4*1 lapka, a 2 gb az 2*1gb lap, igy nagyon sokba kerulne utolag cserelni... aztan a ddr3 sem hatrany :)

4 usb kell, mert ha radugom a billt + egere, melle a nyomtatot es vagy a pendrive vagy kulso winyot mert arrol akarok nyomtatni. akkor 4 kell, nem akarok ennyi penzert kompromisszumot kotni.
numpad kell, sokat hasznalom, subjectiv dolog, kell es kesz.
500gb winyo kell, mert en ennyit tele tudok rakni, meg igy is kell majd melle egy nagy kulso, mar jelenleg is van annyi adatom, h ez a winyo megteljen.

kozepes vidkari. szeretnek regebbi jatekokkal jo grafikan jatszani. az ujak kozul nem akarok ilyen crysis 2vel nyomulni, de egy starcraft 2 fusson el rajta. igazabol scn kivul nincs olyan uj jatek ami erdekelne.

SONY: a sony már tényleg nem az a sony mint régen, ha tvről van szó vagy kameráról, vagy zenecuccról. viszont utánaolvastam, és a vaio az egyik legjobb minőségű laptop.
nem találtam róla rossz véleményt, mind minőségben mint minden másban mindenki meg van vele elégedve. a vaio egy elit kategóriát jelent, mindenhol azt mondjak, h sok mindenben utoléri minőségben a macbookot, van amiben még le is hagyja. ennél nagyobb dícsőség nem nagyon van. a vaio egy nagyon profi es minosegi dolog.

egyebkent lenovobol 300+ volt a legolcsobb ami ezeket a felteteleket teljesitette es numpad sincs rajta.
delleket nem ertem miert de maniakusan 3gb rammal szerelik (pedig nem 3 csatornasok), van masfajta is de numpad itt sincs, nem latok benne akkora minosegi extrat amitol jobb lenne mint a sony, nem is talaltam olyan felsezreltsegu kiepitest amivel nem kellene kompromisszumot kotnom
asus, mint irtam ilyet akartam, de errol tobb rosszat is olvastam, h szokni kell a billentyuzetet, meg ilyenek, igazabol eselyes, az n61 es a vaio eb kozott vacilaltam, a sony gyozott ez van
apple nem kell osx, es penzem sincs ennyi
fujitsu-siemens: no comment, ingyen sem kene...
acer jo ar / teljesitmeny, de csapnivalo minőség.
hp es egyeb markak vagy minosegben vagy felszereltsegben nem nyujtjak azt ami nekem kell.

Quote (TresholdOfUniverse @ 6 Jun 2010 16:00)
DELL

fent leirtam, jo gep, de nem nyujt olyan konstrukciot amit en keresek, nincs i5, 4gb ddr3 500gb winyo + jo ati vidkari komboja numpados 15-16os megoldasban

Quote (banyek @ 6 Jun 2010 16:40)
A tavalyi év bővelkedett az akkumulátorok visszahívásában, amiről elsősorban a Sony tehet. A gyártó ugyanis elismerte, hogy a gyorsan növekvő igények kielégítése érdekében igyekeztek mindenáron fokozni a termelési kapacitást, és közvetve ez vezetett a hibás sorozatok legyártásához. A szennyezések által előidézett balesetek miatt tucatnyi gyártó hívta vissza akkumulátorait, globálisan ez mintegy 10 millió darabot jelentett.

Am egy másik hírben az volt, hogy a cellák (sony aksiknál) között fémsorja hulladék maradt, és az okozhatott zárlatot, de nem találom azt a cikket :S

elismertek, javitottak, korrekt hozzaallas. hiba barhol elofordul, lasd pl ipadok wifi erositoje kilovi a kornyek osszes wifihalozatanak jelet, ezert mindenhonnan kitiltottak oket...
mindenhol elofordul ilyesmi, de mig mashol szopatananak esetleg itt tudom, h korrekt modon bocsanatot kernenek, es javitanak amilyen gyorsan csak tundak.
egyebkent meg engem az aksi nem erdekel, ugyanis a kivalasztott darabban pl kimondottan gyenge a telep, de nem erdekel, mert ez nem szempont. a fiokban lesz az aksi, csak neha fogom elovenni...

Quote (TresholdOfUniverse @ 6 Jun 2010 16:41)
volt lenovo es olyan hosszunevu laptopom is fudzsicsu vagy mittomen mar mi a neve.

a hosszunevu kb 1 honap hasznalat utan elromlott, elvittem szerviuzbe. kb 8 honap es kurwa sok utanajaras etc utan kijelentettek h nem tudjak megjavitani(erre az idoszakra kaptam egy cseregepet aminek kontakt hibas volt az aksija es kb nem lehetett hasznalni) es vissza kaptam az arat.

a lenovo is tonkrement, de ott legalabb a szerviz etc korrekt volt.

a dell megvan evek ota es a legkisebb baj se volt vele soha, pedig esett mar le masfel meter magasrol is.

fujitsu siemens egy fos, ugyanezt irtam ebben a postban felul.

dell jo, de nem azt adja mait en keresek.
Member
Jun 7 2010 12:41am
ratyi kristóf bölcsész lesz, most megy a tévében
Member
Gold: 0.31
Jun 7 2010 12:42am
Hajrá Cp, ha neked az az álmod ;)
Vaio amúgy tényleg nagyon jó, bárki bármit mond, minőségi cucc, de maga mint Sony már tényleg nem a régi, ahogy ezt sokan mondtátok is. Tíz éve azért a Sony az Sony volt, most meg csak egy árkategóriával feljebb helyezkedő termék.

Amúgy én nem is azért mondtam, csak nekem a Dellről mindig az a hír jut eszembe :P
Dell-t viszont egyáltalán nem értem miért Istenítik, ár/érték arány nulla, tudás nem kiemelkedő, semmi egyediség, viszont igaz, hogy strapa egy darab mind..

Ez meg nagyon kemény, hogy nyomja az állat, el tudom képzelni, ahogy otthon épp ezt csinálja, majd besírtam, am old :DDD

az Macbook ott az asztalon? dohh :)

This post was edited by banyek on Jun 7 2010 12:45am
Member
Jun 7 2010 12:45am
suliban döglök
Member
Gold: 1.00
Jun 7 2010 01:10am
Quote (banyek @ 7 Jun 2010 08:42)
Vaio amúgy tényleg nagyon jó, bárki bármit mond, minőségi cucc, de maga mint Sony már tényleg nem a régi, ahogy ezt sokan mondtátok is. Tíz éve azért a Sony az Sony volt, most meg csak egy árkategóriával feljebb helyezkedő termék.

az első fele igaz, a vaio az egyik legjobb, (egy szintre tennem a macbookkal es a thinkpaddal kb.

a sony még mindig sony, csak már gyárt olcsóbb termékeket is, amik nem hozzák a sony prémium kategória minőségét, ami egy prémium márkánál presztízsveszteség.
például az elromlott kamerában beleenál tuti, hogy carls zeis optika volt, ami a világ egyik legjobb optikája, nagyon elismert komoly termék, amit egy megfizethető elektronikával társitottak.

tudni kell miböl mit.

sonyból vaiot, meg carl zeis optikát nyugodtan meg lehet venni. ezt az optikát pl a legnagyobb legnevesebb fényképezőgép-gyártók is megvették néhány modelljükhöz a sonytól.
Go Back To Magyar Topic List
Prev1274927502751275227533048Next
Closed New Topic New Poll