d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev1272627272728272927304765Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 2,751.03
Oct 12 2017 10:43am
Quote (SteelMeetsSteel @ Oct 12 2017 06:29pm)
banyaszni elsosorban az urben banyaszol, nem bolygokon. a marsrol kb otodannyi energia valamit felkuldeni az urbe de minek? az aszteroidakban/kisbolygokban vana nagylove. raadasul televannak uzemanyaggal (https://en.wikipedia.org/wiki/Interstellar_ice)

sok kis urallomas/urhajo kellene hozza. emberi elet fenntartasara csak nagyon kevesben lenne szukseg. europa meretu urallomasok(gondolom a kisbolgyora gondolsz) a kardashev harmas civilizaciok szintjen vannak

ritkafemek kozott van amire nincs rovidtavon is mukodokepes megoldas

a napelemekkel addig nem megyunk sokra amig nem a sztratoszferaba telepitjuk oket

azert van "joshi felelmeinek" alapja

Mondhatnal peldat erre, kivancsi vagyok mire gondolsz
Vannak most is olyan technologiak autoiparban (en csak ebben vagyok megfelelo szinten tajekozott), amit usaban pl direkt nem hasznalnak, mert csak kinanak van nagy mennyisegben ehhez kello nyersanyagja, de mukodokepes alternativa mindig van

Egyebkent akarmit akarsz gyartani, ez ehhez szukseges nyersanyag a termek elkeszitesenek nagyon kis szazaleka
Srsly nem ertem mit akartok ti urben banyaszni, ha szinarany aszteroidat is hozol haza, ott se terulne meg a ra forditott koltsegek 0.0001% a se
Kicsit olyan erzesem van most, mint amikor vismajor azt fejtegette, hogy mennyire valoszinu az, hogy a piramisok alatt valojaban az okorban legyozott hatalmas szornyek vannak fogvatartva, help
Member
Gold: 80.00
Oct 12 2017 10:45am
Quote (miertvagyokilyenjokerdojel @ 12 Oct 2017 18:43)
Vannak most is olyan technologiak autoiparban (en csak ebben vagyok megfelelo szinten tajekozott), amit usaban pl direkt nem hasznalnak, mert csak kinanak van nagy mennyisegben ehhez kello nyersanyagja, de mukodokepes alternativa mindig van

Egyebkent akarmit akarsz gyartani, ez ehhez szukseges nyersanyag a termek elkeszitesenek nagyon kis szazaleka
Srsly nem ertem mit akartok ti urben banyaszni, ha szinarany aszteroidat is hozol haza, ott se terulne meg a ra forditott koltsegek 0.0001% a se
Kicsit olyan erzesem van most, mint amikor vismajor azt fejtegette, hogy mennyire valoszinu az, hogy a piramisok alatt valojaban az okorban legyozott hatalmas szornyek vannak fogvatartva, help

most nem, husz-harminc-negyven-otven... ev mulva lehet
Member
Gold: 17,767.00
Oct 12 2017 10:54am
Quote (miertvagyokilyenjokerdojel @ Oct 12 2017 06:43pm)

a ritkafemes kerdeshez nem ertek de meloban mellettem ulnek akik ezeknek a beszerzeset bizonyos szempontbol ellenorzik(ne gyerekek banyasszak, ne valami terrorszervezet uzemeltesse a banyat etc) es nagyon sokmindenbol van szuk keresztmetszet. nyilvan a hianya egyik elemnek sem lehetetlenit el, es bizonyos szintig lehet helyettesiteni valamivel - de ez sok esetben eleg komoly anyagi es teljesitmenybeli vesztesegekkel jar. de pl: dysprosium

az urbanyaszatba nem mennek itt bele, azt guglezd ossze magadnak
https://www.nasa.gov/mission_pages/asteroids/news/asteroidmining.html#.Ue_RNaxnBW0

nem ertem ezen mi nem erhetne meg, a kerdes sokkal inkabb hogy mikor jutunk el ide
Member
Gold: 834.97
Oct 12 2017 10:57am
Quote (miertvagyokilyenjokerdojel @ Oct 12 2017 05:43pm)

ez így nem hiszem hogy igaz, rémlik valami olyan amit olvastam hogy egyébként kurvára megérné csak még nem tudjuk megcsinálni. vannak az aranynál sokkal értékesebb fémek is egyébként
Member
Gold: 2,751.03
Oct 12 2017 11:07am
Quote (SteelMeetsSteel @ Oct 12 2017 06:54pm)
a ritkafemes kerdeshez nem ertek de meloban mellettem ulnek akik ezeknek a beszerzeset bizonyos szempontbol ellenorzik(ne gyerekek banyasszak, ne valami terrorszervezet uzemeltesse a banyat etc) es nagyon sokmindenbol van szuk keresztmetszet. nyilvan a hianya egyik elemnek sem lehetetlenit el, es bizonyos szintig lehet helyettesiteni valamivel - de ez sok esetben eleg komoly anyagi es teljesitmenybeli vesztesegekkel jar. de pl: dysprosium

az urbanyaszatba nem mennek itt bele, azt guglezd ossze magadnak
https://www.nasa.gov/mission_pages/asteroids/news/asteroidmining.html#.Ue_RNaxnBW0

nem ertem ezen mi nem erhetne meg, a kerdes sokkal inkabb hogy mikor jutunk el ide

Nagyon jo, de ez meg mindig csak egy ilyen "3d pritning", "rasberry pi", "rakos gyerekek" etc szintu cikk szamok nelkul, ez, hogy olvastam valahol a neten es ugy van, sokat nem tudunk vele kezdeni
Egyelore meg a Marsra kuldendo emberek hosszu tavu ott-tartozkodasara is csak azt a megoldast tudtak kitalalni, hogy folyamatosan foldrol kuldunk nekik kajat, ami iszonyat mennyisegu penz, de meg mindig ez a legkolcseghatekonyabb, ami letezik
olyan, hogy akarhol a foldon kivul akarmi banyaszallmosurkozponttudjaafaszommi letezzen, a mi eletunk alatt biztos nem lesz
Member
Gold: 17,767.00
Oct 12 2017 11:13am
Quote (miertvagyokilyenjokerdojel @ Oct 12 2017 07:07pm)
Nagyon jo, de ez meg mindig csak egy ilyen "3d pritning", "rasberry pi", "rakos gyerekek" etc szintu cikk szamok nelkul, ez, hogy olvastam valahol a neten es ugy van, sokat nem tudunk vele kezdeni
Egyelore meg a Marsra kuldendo emberek hosszu tavu ott-tartozkodasara is csak azt a megoldast tudtak kitalalni, hogy folyamatosan foldrol kuldunk nekik kajat, ami iszonyat mennyisegu penz, de meg mindig ez a legkolcseghatekonyabb, ami letezik
olyan, hogy akarhol a foldon kivul akarmi banyaszallmosurkozponttudjaafaszommi letezzen, a mi eletunk alatt biztos nem lesz

tudunk rasberry pit meg haromde nyomtatot adni az osszes zergebaszta rakos afgan kisgyereknek? nem. nahatakkormeg, errol volt szo.

ez igy talan tulzas, de igen, tobbszor is megjegyeztuk hogy ez bizony sokaig tart es nem kapcsolodik a kerdeshez
Member
Gold: 22,413.07
Oct 12 2017 01:07pm

új adás
Member
Gold: 22,413.07
Oct 12 2017 01:28pm
Quote (lacketto @ Oct 12 2017 08:07pm)
http://www.youtube.com/watch?v=ZFs-2yonYTk

új adás

mercike 23:00tól előadja a signature dalát
nagyon szép hangja van ennek a lánynak
Member
Gold: 6,373.20
Oct 12 2017 01:29pm
egy laza csütörtök este

benézek a care topicba

a hunsubos srácok az űrben bányászáshoz is értenek
Member
Gold: 122.92
Oct 12 2017 01:29pm
Quote (XxPiTyUkAxX @ Oct 12 2017 09:29pm)
egy laza csütörtök este

benézek a care topicba

a hunsubos srácok az űrben bányászáshoz is értenek

:rofl:

hátrébb vannak hangyák :blush:

This post was edited by cowding on Oct 12 2017 01:30pm
Go Back To Magyar Topic List
Prev1272627272728272927304765Next
Add Reply New Topic New Poll