Quote (SteelMeetsSteel @ Oct 12 2017 06:29pm)
banyaszni elsosorban az urben banyaszol, nem bolygokon. a marsrol kb otodannyi energia valamit felkuldeni az urbe de minek? az aszteroidakban/kisbolygokban vana nagylove. raadasul televannak uzemanyaggal (https://en.wikipedia.org/wiki/Interstellar_ice)
sok kis urallomas/urhajo kellene hozza. emberi elet fenntartasara csak nagyon kevesben lenne szukseg. europa meretu urallomasok(gondolom a kisbolgyora gondolsz) a kardashev harmas civilizaciok szintjen vannak
ritkafemek kozott van amire nincs rovidtavon is mukodokepes megoldas
a napelemekkel addig nem megyunk sokra amig nem a sztratoszferaba telepitjuk oket
azert van "joshi felelmeinek" alapja
Mondhatnal peldat erre, kivancsi vagyok mire gondolsz
Vannak most is olyan technologiak autoiparban (en csak ebben vagyok megfelelo szinten tajekozott), amit usaban pl direkt nem hasznalnak, mert csak kinanak van nagy mennyisegben ehhez kello nyersanyagja, de mukodokepes alternativa mindig van
Egyebkent akarmit akarsz gyartani, ez ehhez szukseges nyersanyag a termek elkeszitesenek nagyon kis szazaleka
Srsly nem ertem mit akartok ti urben banyaszni, ha szinarany aszteroidat is hozol haza, ott se terulne meg a ra forditott koltsegek 0.0001% a se
Kicsit olyan erzesem van most, mint amikor vismajor azt fejtegette, hogy mennyire valoszinu az, hogy a piramisok alatt valojaban az okorban legyozott hatalmas szornyek vannak fogvatartva, help