d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev1272427252726272727284765Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 5,302.77
Oct 12 2017 09:55am
Quote (josheide @ Oct 12 2017 04:41pm)
nyugati eletszinvonal alatt az autoval kozlekedeset, evi 1-2 repulos tavolsagokba nyaralast, high tech kutyuket, es a szolgaltatoi szektor rendszeres igenybevetelet ertek. Persze a legtöbb ember életstílusáról én is azt gondolom, hogy pazarló.

De ezeket a dolgokat nem tudnánk megadni mind a 7.5 milliárd embernek huzamosabb ideig, mert egyszerüen nincsenek meg a nyersanyagok a Földön hozzá. (a technologiához ritka fémek kellenek, az utazásainkhoz meg úgy általában az életstílusunkhoz meg eszetlen sok energia)
És már most is iszonyatosan gyorsan éljük fel a Föld erőforrásait.

Azt is tudjuk, hogy az évszázad végéig lesz vagy 11 milliád ember, és kb. akkor fog elkezdeni stagnálni, vagy fogyni az emberiség.

Én tartok tőle, hogy bár az alapvető igényeit tényleg ki tudnánk elégíteni ennyi embernek is, a klímaváltozás és egyéb fasz folyamatok miat (pl. az óceánok túlhalászása) eljutunk egy olyan pontra, ahol emberek százmilliói fognak embertelen körülmények között élni, míg Senee robotribancokat fog dugni a fejlett Magyarországon.

Na és ha tényleg beindulna a világban a migráció, és nem évi egymillió ember érkezne Európába, hanem sokszor ennyi, akkor nehéz lesz majd ragaszkodnunk a liberális elveinkhez.

Ezért is tartanám fontosnak, hogy ahogy csak lehet, nyomjuk le a népességnövekedést a fejlődő világban. Király lenne ha nem érnénk el még a 11 milliárdot se.

Ofc, ennél mélyebben is foglalkoztam a témával, és épp ezért vannak aggályaim.

Nem is szeretném tbh hogy 7.5 milliárd ember ugyanazt a pazarló életvitelt folytassa, mint a jelenlegi szerencsés százmilliók. A havonta új kütyüt veszek, mert egyel jobb, meg a szarni is kocsival járunk mentalitás sokkal többet árt a bolygó erőforrásainak, mint az, hogy a csóróknál 2-3x annyi gyerek születik. Már csak azért is, mert ha jóindulatúan azt feltételezzük, hogy egyszer a csóró országok is közelebb jutnak a fejlettek színvonalához, akkor ott is ugyanez a trend fog érvényesülni.

This post was edited by -joey- on Oct 12 2017 09:56am
Member
Gold: 834.97
Oct 12 2017 09:59am
Quote (josheide @ Oct 12 2017 04:41pm)
nyugati eletszinvonal alatt az autoval kozlekedeset, evi 1-2 repulos tavolsagokba nyaralast, high tech kutyuket, es a szolgaltatoi szektor rendszeres igenybevetelet ertek. Persze a legtöbb ember életstílusáról én is azt gondolom, hogy pazarló.

De ezeket a dolgokat nem tudnánk megadni mind a 7.5 milliárd embernek huzamosabb ideig, mert egyszerüen nincsenek meg a nyersanyagok a Földön hozzá. (a technologiához ritka fémek kellenek, az utazásainkhoz meg úgy általában az életstílusunkhoz meg eszetlen sok energia)
És már most is iszonyatosan gyorsan éljük fel a Föld erőforrásait.

Azt is tudjuk, hogy az évszázad végéig lesz vagy 11 milliád ember, és kb. akkor fog elkezdeni stagnálni, vagy fogyni az emberiség.

Én tartok tőle, hogy bár az alapvető igényeit tényleg ki tudnánk elégíteni ennyi embernek is, a klímaváltozás és egyéb fasz folyamatok miat (pl. az óceánok túlhalászása) eljutunk egy olyan pontra, ahol emberek százmilliói fognak embertelen körülmények között élni, míg Senee robotribancokat fog dugni a fejlett Magyarországon.

Na és ha tényleg beindulna a világban a migráció, és nem évi egymillió ember érkezne Európába, hanem sokszor ennyi, akkor nehéz lesz majd ragaszkodnunk a liberális elveinkhez.

Ezért is tartanám fontosnak, hogy ahogy csak lehet, nyomjuk le a népességnövekedést a fejlődő világban. Király lenne ha nem érnénk el még a 11 milliárdot se.

Ofc, ennél mélyebben is foglalkoztam a témával, és épp ezért vannak aggályaim.

Azt ne felejstuk el hogy 50-100 even belul lesz AI ami milliardtrilliardszor intelligensebb lesz mint az egesz emberiseg, szoval ezek elegge bagatell problémák
Member
Gold: 80.00
Oct 12 2017 10:01am
Quote (cowding @ 12 Oct 2017 17:51)
nem

ennyire nem vagyok bizakodó űrtémában sajnos, nem látom h bárkit komolyabban érdekelne a dolog a spacexeseket kivéve az meg kevés lesz, ilyen asteroid mining meg lol mikor fogja az megérni mai technologiával
a mars kolonia is olyan hogy x évtizedig nem fog tudni megállni a saját lábán kiscsillio aspektusán annak amink atm a földön van nem h még majd onnan hurcolásszunk haza bakelitet

mit éri meg ma csinálni 1950-es technológiával?
naugye
Member
Gold: 122.92
Oct 12 2017 10:07am
Quote (Cpt_Ghost @ Oct 12 2017 06:01pm)
mit éri meg ma csinálni 1950-es technológiával?
naugye

és ez mitöl fog változni 10-20 éven belül
Member
Gold: 17,767.00
Oct 12 2017 10:10am
Quote (cowding @ Oct 12 2017 05:51pm)
nem

ennyire nem vagyok bizakodó űrtémában sajnos, nem látom h bárkit komolyabban érdekelne a dolog a spacexeseket kivéve az meg kevés lesz, ilyen asteroid mining meg lol mikor fogja az megérni mai technologiával
a mars kolonia is olyan hogy x évtizedig nem fog tudni megállni a saját lábán kiscsillio aspektusán annak amink atm a földön van nem h még majd onnan hurcolásszunk haza bakelitet

az urba "csak" kijutni nehez

ha mar kinntvagy es van hozzaferesed kisbolygokhoz/aszteroidakhoz es tudsz kinnt gyartani is, onnantol kezdve minden tulzas nelkul, mai technologiaval is megeri

de ez szerintem szorosan nem kapcsolodik a temahoz. esetleg a holdon valo banyaszat
Member
Oct 12 2017 10:12am
Quote (cowding @ 12 Oct 2017 18:07)
és ez mitöl fog változni 10-20 éven belül

nem értelek
szerinted így itt a mostani fejlettsegi szint az igy a limit?

egyebkent meg ha nem tudunk kolonizalgatni elobb utobb akkor amugyis ertelmetlen a letezesunk mert amikor kialszik a nap mind megdoglunk))
Quote (SteelMeetsSteel @ 12 Oct 2017 18:10)

ha mar kinntvagy es van hozzaferesed kisbolygokhoz/aszteroidakhoz es tudsz kinnt gyartani is, onnantol kezdve minden tulzas nelkul, mai technologiaval is megeri

de ez szerintem szorosan nem kapcsolodik a temahoz. esetleg a holdon valo banyaszat

amugymeg ez

This post was edited by Cpt_Ghost on Oct 12 2017 10:14am
Member
Gold: 710.00
Oct 12 2017 10:14am
nem értem miért aggodtok ilyeneken amikor patrik hangyái lesznek az uj overlordok 5 éven belül
Member
Oct 12 2017 10:14am
Quote (SteelMeetsSteel @ Oct 12 2017 06:10pm)

y de ehhez meg valami europa méretű űrállomás kéne, dno az atmoszféra vs gravitáció mennyit nyom a latba a kijutásnál de a marsról sem lenne sokkal könnyebb bányászdolgokat inditani + oda visszavinni imo

Quote (Cpt_Ghost @ Oct 12 2017 06:12pm)
nem értelek
szerinted így itt a mostani fejlettsegi szint az igy a limit?

egyebkent meg ha nem tudunk kolonizalgatni elobb utobb akkor amugyis ertelmetlen a letezesunk mert amikor kialszik a nap mind megdoglunk))

nem, értem hogy sehol nem vagyunk ahhoz képest ahol lehetnénk/ahova juthatnánk, csak azt látom a világban hogy ez senkit nem érdekel és mindenki keritésre meg atombombára költi a pénzét űrállomás meg bányászhajók helyett

This post was edited by cowding on Oct 12 2017 10:15am
Member
Oct 12 2017 10:15am
Quote (cowding @ 12 Oct 2017 18:14)
y de ehhez meg valami europa méretű űrállomás kéne, dno az atmoszféra vs gravitáció mennyit nyom a latba a kijutásnál de a marsról sem lenne sokkal könnyebb bányászdolgokat inditani + oda visszavinni imo

mars az igy kurva kicsi a foldhoz kepest, szoval sokkal egyszerubb onnan barmit az urbe juttatni mint a foldrol
nem kell olyan nagy urallomas kek, minek kene?
Member
Oct 12 2017 10:16am
Quote (Cpt_Ghost @ Oct 12 2017 06:15pm)
mars az igy kurva kicsi a foldhoz kepest, szoval sokkal egyszerubb onnan barmit az urbe juttatni mint a foldrol
nem kell olyan nagy urallomas kek, minek kene?

feldolgozni + dolgokat épiteni a bányászott dologból + szállásolni a munkásokat mert valószinűleg hónapokat lennének ott + azoknak a kaja etc etc etc
ez mind arra a verziora vonatkozott amikor nem a marsra viszik vissza a dolgokat
Go Back To Magyar Topic List
Prev1272427252726272727284765Next
Add Reply New Topic New Poll