d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev1272327242725272627274765Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 80.00
Oct 12 2017 06:45am
Quote (josheide @ 12 Oct 2017 13:55)
Ha a jelenlegi nyugati eletszinvonalat szeretnenk biztositani a vilagon minden egyes ember szamara, mar ahhoz se lennenek elegendoek a bolygonk eroforrasai.

Persze, mivel tobb milliard ember nyomorban el es egy nyugati allampolgar eroforrasainak a toredeket fogyasztja, igy nincs gaz.

De mennyivel lenne rosszabb a Foldon ha valahogy sikerulne lejjebb szoritani a legfejletlenebb regiok nepesseget?

Megnezted a videot?
Member
Gold: 5,302.77
Oct 12 2017 06:57am
Quote (josheide @ Oct 12 2017 12:55pm)
Ha a jelenlegi nyugati eletszinvonalat szeretnenk biztositani a vilagon minden egyes ember szamara, mar ahhoz se lennenek elegendoek a bolygonk eroforrasai.

Persze, mivel tobb milliard ember nyomorban el es egy nyugati allampolgar eroforrasainak a toredeket fogyasztja, igy nincs gaz.

De mennyivel lenne rosszabb a Foldon ha valahogy sikerulne lejjebb szoritani a legfejletlenebb regiok nepesseget?

Nyugati életszínvonal alatt az éktelen pazarlást érted.

Ha csak az ennivalót nézzük pl. van a világon x százmillió ember, aki 3 kilós kajákat rendel, csak mert megteheti, aminek a 2/3-át végül kidobják. Vagy a Lestat család, akik az egynapos kenyeret kibasszák a kukába.

Amíg ekkora pazarlást meg tudunk engedni magunknak, addig nem vagyok hajlandó elhinni, hogy képtelenek lennénk egy olyan életszínvonalat biztosítani a világ összes emberének, hogy ne haljon éhen vagy szomjan.

This post was edited by -joey- on Oct 12 2017 06:57am
Member
Gold: 17,767.00
Oct 12 2017 07:37am
Quote (-joey- @ Oct 12 2017 02:57pm)

Ha csak az ennivalót nézzük pl. van a világon x százmillió ember, aki 3 kilós kajákat rendel, csak mert megteheti, aminek a 2/3-át végül kidobják. Vagy a Lestat család, akik az egynapos kenyeret kibasszák a kukába.

Amíg ekkora pazarlást meg tudunk engedni magunknak, addig nem vagyok hajlandó elhinni, hogy képtelenek lennénk egy olyan életszínvonalat biztosítani a világ összes emberének, hogy ne haljon éhen vagy szomjan.

ezt nehez egy olyan rendszerben eladni, ami erre a pazarlasra epit

ellenben az hogy a bombay-i badogvarosban hany gyereket csinalnak az senkit sem erdekel, azt batran moderalhatjuk!

(semmi rossz szandekot nem feltetelezek Csillag ur posztjaban, csak ez a huszonnyolcadik fogas egy tavolrol kapcsolodo probleman)
Member
Gold: 2,751.03
Oct 12 2017 07:57am
Quote (SteelMeetsSteel @ Oct 12 2017 03:37pm)
ezt nehez egy olyan rendszerben eladni, ami erre a pazarlasra epit

ellenben az hogy a bombay-i badogvarosban hany gyereket csinalnak az senkit sem erdekel, azt batran moderalhatjuk!

(semmi rossz szandekot nem feltetelezek Csillag ur posztjaban, csak ez a huszonnyolcadik fogas egy tavolrol kapcsolodo probleman)

tudtam en, hogy a lestat csalad miatt elnek masok nyomorban

bezzeg japanban
meg plusszban ra kell fizetned, ha kajat hagysz a tanyeron

Member
Gold: 17,767.00
Oct 12 2017 08:01am
Quote (miertvagyokilyenjokerdojel @ Oct 12 2017 03:57pm)
tudtam en, hogy a lestat csalad miatt elnek masok nyomorban

bezzeg japanban
meg plusszban ra kell fizetned, ha kajat hagysz a tanyeron

dzso bacsi sem jelolt meg ok-okozati osszefuggest (a nyomorgok es a lestat csalad kozott)

a hangsuly azon van hogy ezt megtehetjuk
Member
Gold: 33,265.80
Oct 12 2017 09:41am
Quote (-joey- @ 12 Oct 2017 13:57)

nyugati eletszinvonal alatt az autoval kozlekedeset, evi 1-2 repulos tavolsagokba nyaralast, high tech kutyuket, es a szolgaltatoi szektor rendszeres igenybevetelet ertek. Persze a legtöbb ember életstílusáról én is azt gondolom, hogy pazarló.

De ezeket a dolgokat nem tudnánk megadni mind a 7.5 milliárd embernek huzamosabb ideig, mert egyszerüen nincsenek meg a nyersanyagok a Földön hozzá. (a technologiához ritka fémek kellenek, az utazásainkhoz meg úgy általában az életstílusunkhoz meg eszetlen sok energia)
És már most is iszonyatosan gyorsan éljük fel a Föld erőforrásait.

Azt is tudjuk, hogy az évszázad végéig lesz vagy 11 milliád ember, és kb. akkor fog elkezdeni stagnálni, vagy fogyni az emberiség.

Én tartok tőle, hogy bár az alapvető igényeit tényleg ki tudnánk elégíteni ennyi embernek is, a klímaváltozás és egyéb fasz folyamatok miat (pl. az óceánok túlhalászása) eljutunk egy olyan pontra, ahol emberek százmilliói fognak embertelen körülmények között élni, míg Senee robotribancokat fog dugni a fejlett Magyarországon.

Na és ha tényleg beindulna a világban a migráció, és nem évi egymillió ember érkezne Európába, hanem sokszor ennyi, akkor nehéz lesz majd ragaszkodnunk a liberális elveinkhez.

Ezért is tartanám fontosnak, hogy ahogy csak lehet, nyomjuk le a népességnövekedést a fejlődő világban. Király lenne ha nem érnénk el még a 11 milliárdot se.

Quote (Cpt_Ghost @ 12 Oct 2017 13:45)
Megnezted a videot?

Ofc, ennél mélyebben is foglalkoztam a témával, és épp ezért vannak aggályaim.

This post was edited by josheide on Oct 12 2017 09:42am
Member
Gold: 80.00
Oct 12 2017 09:48am
Quote (josheide @ 12 Oct 2017 17:41)
nyugati eletszinvonal alatt az autoval kozlekedeset, evi 1-2 repulos tavolsagokba nyaralast, high tech kutyuket, es a szolgaltatoi szektor rendszeres igenybevetelet ertek. Persze a legtöbb ember életstílusáról én is azt gondolom, hogy pazarló.

De ezeket a dolgokat nem tudnánk megadni mind a 7.5 milliárd embernek huzamosabb ideig, mert egyszerüen nincsenek meg a nyersanyagok a Földön hozzá. (a technologiához ritka fémek kellenek, az utazásainkhoz meg úgy általában az életstílusunkhoz meg eszetlen sok energia)
És már most is iszonyatosan gyorsan éljük fel a Föld erőforrásait.

Azt is tudjuk, hogy az évszázad végéig lesz vagy 11 milliád ember, és kb. akkor fog elkezdeni stagnálni, vagy fogyni az emberiség.

Én tartok tőle, hogy bár az alapvető igényeit tényleg ki tudnánk elégíteni ennyi embernek is, a klímaváltozás és egyéb fasz folyamatok miat (pl. az óceánok túlhalászása) eljutunk egy olyan pontra, ahol emberek százmilliói fognak embertelen körülmények között élni, míg Senee robotribancokat fog dugni a fejlett Magyarországon.

Na és ha tényleg beindulna a világban a migráció, és nem évi egymillió ember érkezne Európába, hanem sokszor ennyi, akkor nehéz lesz majd ragaszkodnunk a liberális elveinkhez.

Ezért is tartanám fontosnak, hogy ahogy csak lehet, nyomjuk le a népességnövekedést a fejlődő világban. Király lenne ha nem érnénk el még a 11 milliárdot se.

Ofc, ennél mélyebben is foglalkoztam a témával, és épp ezért vannak aggályaim.

amiket olvastam azok szerint a 10 milliardot se fogjuk elerni, de ehhez persze sokat kell segiteni meg a fejlodo orszagokban
en amugy oszinten nem aggodom, ez egy olyan issue amivel kell foglalkozni, de meg vagyok gyozodve, rola, hogy megfogjuk oldani
most ilyen, hogy ritka femekre van szukseg valamihez
hat shit son, tiz-husz ev mulva mars kolonia, mehet az asteroid mining is minden tovabbi nelkul
irok is egy tdk-t űrjogból B)

This post was edited by Cpt_Ghost on Oct 12 2017 09:49am
Member
Gold: 6,373.20
Oct 12 2017 09:51am
steamen egyik accrol a masikra tudok penzt utalni?
Member
Gold: 22,413.07
Quote (XxPiTyUkAxX @ Oct 12 2017 04:51pm)

nope, csak a marketen és a storeban tudod elkölteni
Member
Gold: 122.92
Quote (XxPiTyUkAxX @ Oct 12 2017 05:51pm)

nem

Quote (Cpt_Ghost @ Oct 12 2017 05:48pm)
amiket olvastam azok szerint a 10 milliardot se fogjuk elerni, de ehhez persze sokat kell segiteni meg a fejlodo orszagokban
en amugy oszinten nem aggodom, ez egy olyan issue amivel kell foglalkozni, de meg vagyok gyozodve, rola, hogy megfogjuk oldani
most ilyen, hogy ritka femekre van szukseg valamihez
hat shit son, tiz-husz ev mulva mars kolonia, mehet az asteroid mining is minden tovabbi nelkul
irok is egy tdk-t űrjogból B)

ennyire nem vagyok bizakodó űrtémában sajnos, nem látom h bárkit komolyabban érdekelne a dolog a spacexeseket kivéve az meg kevés lesz, ilyen asteroid mining meg lol mikor fogja az megérni mai technologiával
a mars kolonia is olyan hogy x évtizedig nem fog tudni megállni a saját lábán kiscsillio aspektusán annak amink atm a földön van nem h még majd onnan hurcolásszunk haza bakelitet

This post was edited by cowding on Oct 12 2017 09:54am
Go Back To Magyar Topic List
Prev1272327242725272627274765Next
Add Reply New Topic New Poll