Quote (bbaallaaggee @ Mar 12 2011 01:20am)
értem. voltál szavazni?
trololo.
Amúgy valami olyan rendszer kéne, hogy a negyedik év végén, az aktuálisan kormányon lévő pártnak ténylegesen be kéne mutatnia az elért eredményeit és ezt egy független bizottság ítélné meg -korrupt modok- aszerint, hogy az időintervallumnak és az aktuális helyzeteknek megfelelően mennyire volt hatékony az adott kormány. És nem lenne az, hogy a leköszönéskor azzal jönnének, hogy hát a nemzetközi viszonyok nem tették lehetővé, de lett csinálva' 100km autópálya, cas.
Ha már összevissza lopkodják magukat a különböző pályázati pénzékből meg kitudja miből akkor tegyenek is le valamit az asztalra, ilyen felelősségteljes munkakörben eléggé-igencsak elvárható. És ha a bizottság, aki megítéli a munkájukat -egyébként ezek lehetnének külföldi (hogy tényleg függetlenek legyenek) szakemberek, szociológusok, közgazdászok, politikusok ofc, akármik- nem tartja arányosnak a 4 év kormányzási időt és az elvégzett munkát, akkor többet nem lehetnének köztisztviselők az adott kormány tagjai.
Mert ez a rendszer ami most megy, akármennyire idiótázol meg barmozol a postjaim után, én nagyon is úgy vélem, hogy nem működik, mert nem veszik komolyan amit csinálnak.
Mindig beugrik mostanában a Lázár János nyilatkozata, amikor a 600ezer/hó bérelt kocsijáról kérdezték és akkor duzzogva mondta, hogy hát jó, akkor lemond róla, de szerinte a megfelelő munkaeszközöket biztosítani kell a képviselők számára.
A nyomorultak meg menjenek a gyárba 60 ezerért, mert most válság van. Az adójuk felét meg a Lázár János audijának a tankolására költjük.
És nem kell most jönni azzal, hogy "de a gyári munkások adójához képest a Lázár János autójának a költségei elenyészőek".. igen, azok. Én ugyanígy vagyok a szavazással. Nem megyek el mert elenyésző és amúgy sem bízok meg -ilyen keretek között- egyikben sem. Nyilván sokat számítana a szavazat, ha érdemes lenne akárkire is szavaznom el is mennék.
Másrészt, ebből a példából kifolyólag, ha gyárban dolgoznék és a nyomorult adóforintjaimra gondolnék, meg arra, hogy amit egy év alatt összeadózok, abból Lázár János a megfelelő munkaeszközeit -audi a6, 600k/hó- bérli, hát nem tudom, elég demoralizálóan hatna.
Én meg valahogy nem tudok úgy lenni, hogy; "dehát' jó a társaság, van kaja, bulizni is elszoktunk menni, be kell osztani ami van, de azért jól megvagyunk"
Amúgy nem is lenne bajom azzal, hogy a fizetését -szerintem nem is abból fizette a kocsit, hanem a pártkasszából- ilyen faszságokra költi, ha normálisan végezné a munkáját és kézzelfogható eredményeket volna képes felmutatni. Akkor nyugodt lennék, hogy ezek a sokiskolás, képzett, felelősségteljes hivatásukat jól ellátó, érdemes emberek töltik be a posztokat és csinálnám a munkát 60ezerért a gyárban, mert tudnám, hogy jól használják fel a befizetett adómat.