Quote (beni @ 28 May 2012 10:32)
el akartam menni futni, mert dagadt vagyok, erre esik
way to kill my motivation
ha nem zuhog, és nincs hideg akkor nem csak jó?
Quote (beni @ 28 May 2012 10:23)
Voltam most Portugáliában és az egyik főtéren betértem egy nagyobbacska borüzletbe, gondolván körbenézek. Megkóstoltam pár portot 10-30 éve érleltek közül és nem tudom, hogy a kirakott üvegek csak plebs kábítóak voltak e, de mondjuk a villányi vagy tokaji borok finomabbjai ezerszer inkább odaverik, de még a filléres horvát desszertbor is, amit tavaly ittam. Gondoltam azért ajándékba veszek egy "drágábbat" (olcsóbbak 10 euró alatt voltak) és a boltba a csaj ajánlott egy vintage bort, ami elmondása szerint kurva zsír évben, a termés kevés százalékát adja, a nedűt egyből a palackba rakják, hogy ott érlelődjön és pár fokban megdöntve kell tárolni.
Namost eleve nem értek semmit a borokhoz, de már gyanús volt ez a tárolási mód, mert én még fektetett vagy állított tárolási módról hallottam. Mi értelme lenne az enyhén megdöntöttnek? De gondoltam biztos ő ért hozzá, meg magyarázta is, hogy most volt itt egy vevő aki 1000 eurós borokat vett és direkt mondta neki a főnöke, hogy azt is így kell tárolni...
Most hazajöttem és elolvastam, hogy mi a szar ez és kiderült, hogy 2-3 évig érlelik hordóban és még a borra is rá van írva, hogy fektetve kell tárolni. Hogy a faszomban van, hogy ennyire fingja nincs valakinek a borról, miközben eladó egy üzletben? Also: ajándékba hoztam és most elbizonytalanodtam, hogy odaadjam e egyáltalán...
tl;dr: lisszaboni borboltban az eladó össze vissza beszélt baromságokat
nekem jöhet

ja amúgy barátokkal megyünk elvileg valahova külföldre, jó hely lisszabon, vagy csak drokozni lehet?
This post was edited by My_Acc_Is_Bazur on May 28 2012 02:38am