d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Healthy Lifestyle
Prev126272829Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 6,440.13
Oct 5 2012 06:32am
Quote (Senee @ Oct 4 2012 11:49pm)

kínában van olyan törvény, hogy csak egy gyerek lehet és az is csak fiú

:D
Member
Gold: 3.03
Oct 5 2012 06:40am
Quote (beni @ 5 Oct 2012 14:32)
:D

most ezen miért nevetsz?
ha nem fiú születik, akkor megy a levesbe...
Banned
Gold: 1,090.00
Warn: 10%
Oct 5 2012 06:44am
Quote (TassassinHc @ Oct 5 2012 02:40pm)
most ezen miért nevetsz?
ha nem fiú születik, akkor megy a levesbe...

nyílván azon, hogy nincs olyan törvény, hogy a gyerek aki születhet csak fiú lehet
az más kérdés, hogy minden család anyagi okok miatt fiút szeretne
Member
Gold: 69.85
Oct 5 2012 06:45am
Quote (Cpt_Ghost @ 5 Oct 2012 00:31)
Posts by this user are blocked.

A terraformálás nem új keletű dolog, de a legnagyobb baj szerintem még mindig az, hogy az utazási sebesség túl kicsi ahhoz, hogy 'nagy távlatokban' lehessen gondolkodni, de ameddig meg sem próbálják elkezdeni, addig olyan lesz, mint ha egy helyben topognánk.

A másik, hogy nem csak technikai, hanem erkölcsi/elvi kérdés is, mivel a terraformálást csak ott lehet elkezdeni, ahol nincs élővilág elvileg, gyakorlatban szerintem nem szabadna ennek határnak lennie ilyen erősen, szerintem egy bolygót akkor is kellene, amennyiben olyan a természete, terra formálni, ha már rendelkezik valamilyen kezdetleges flórával.

A harmadik az, hogy elvi kérdés az, hogy a születés előtt genetikailag lehet-e formálni az embriót mondjuk. Ha már akkor lehetne tökéletesíteni, mondjuk génsebészeti úton, hogy aztán egy tökéletes 'overlord' egyed fejlődhessen ki, más mentalitással, erkölcsel, fizikai és szellemi erővel, akinek az átlagéletkora is nagyobb lenne, akkor elindulhatna egy olyan 'terraformáló expedíció', akik ilyen emberből állnának, pszichés felkészültségek, elmeállapotuk stabilabb lenne, vírusok/baktériumokkal szemben ellenállóbbak és így az esetleges új környezet létrehozásakor is hatékonyabbak lennének.

De még ha lennének ilyen kísérletek (conspiracy theory lehet, de az is lehet, hogy már folynak), annak a 'nagyközönség' elé hozatala biztos vallási vitákat váltana ki, ami miatt az egyszerű agyú emberek illetve mindenki, aki azt hiszi, hogy szabad akarata van, felháborodna, pláne akik istenfélők.

This post was edited by Baleee on Oct 5 2012 06:47am
Banned
Oct 5 2012 06:46am
Quote (Baleee @ Oct 5 2012 02:45pm)
A terraformálás nem új keletű dolog, de a legnagyobb baj szerintem még mindig az, hogy az utazási sebesség túl kicsi ahhoz, hogy 'nagy távlatokban' lehessen gondolkodni, de ameddig meg sem próbálják elkezdeni, addig olyan lesz, mint ha egy helyben topognánk.

A másik, hogy nem csak technikai, hanem erkölcsi/elvi kérdés is, mivel a terraformálást csak ott lehet elkezdeni, ahol nincs élővilág elvileg, gyakorlatban szerintem nem szabadna ennek határnak lennie ilyen erősen, szerintem egy bolygót akkor is kellene, amennyiben olyan a természete, terra formálni, ha már rendelkezik valamilyen kezdetleges flórával.

A másik az, hogy elvi kérdés az, hogy a születés előtt genetikailag lehet-e formálni az embriót mondjuk. Ha már akkor lehetne tökéletesíteni, mondjuk génsebészeti úton, hogy aztán egy tökéletes 'overlord' egyed fejlődhessen ki, más mentalitással, erkölcsel, fizikai és szellemi erővel, akinek az átlagéletkora is nagyobb lenne, akkor elindulhatna egy olyan 'terraformáló expedíció', akik ilyen emberből állnának, pszichés felkészültségek, elmeállapotuk stabilabb lenne, vírusok/baktériumokkal szemben ellenállóbbak és így az esetleges új környezet létrehozásakor is hatékonyabbak lennének.

De még ha lennének ilyen kísérletek (conspiracy theory lehet, de az is lehet, hogy már folynak), annak a 'nagyközönség' elé hozatala biztos vallási vitákat váltana ki, ami miatt az egyszerű agyú emberek illetve mindenki, aki azt hiszi, hogy szabad akarata van, felháborodna, pláne akik istenfélők.

a másik másik már a harmadik,LEL !
Member
Gold: 69.85
Oct 5 2012 06:47am
Quote (meatyowllegs @ 5 Oct 2012 14:46)
a másik másik már a harmadik,LEL !

sad.gif
Member
Gold: 6,440.13
Oct 5 2012 07:03am
Quote (meatyowllegs @ Oct 5 2012 01:44pm)
nyílván azon, hogy nincs olyan törvény, hogy a gyerek aki születhet csak fiú lehet
az más kérdés, hogy minden család anyagi okok miatt fiút szeretne

szerintem inkább hagyomány és nem anyagi okok miatt
Banned
Oct 5 2012 07:09am
Quote (beni @ Oct 5 2012 03:03pm)

H3H3H3H3
szerintem meg nem !
Member
Gold: 3.03
Oct 5 2012 07:09am
Quote (Baleee @ 5 Oct 2012 14:45)

A harmadik az, hogy elvi kérdés az, hogy a születés előtt genetikailag lehet-e formálni az embriót mondjuk. Ha már akkor lehetne tökéletesíteni, mondjuk génsebészeti úton, hogy aztán egy tökéletes 'overlord' egyed fejlődhessen ki, más mentalitással, erkölcsel, fizikai és szellemi erővel, akinek az átlagéletkora is nagyobb lenne, akkor elindulhatna egy olyan 'terraformáló expedíció', akik ilyen emberből állnának, pszichés felkészültségek, elmeállapotuk stabilabb lenne, vírusok/baktériumokkal szemben ellenállóbbak és így az esetleges új környezet létrehozásakor is hatékonyabbak lennének.

Asimov. kb. ugyan ez már lejátszódott nála. Fantasztikusan jó regények.
Member
Gold: 5,390.00
Oct 5 2012 07:14am
Quote (beni @ Oct 5 2012 02:03pm)

Egyébként éppen arról beszéltünk barátommal, hogy ez a nemekbeli asszimetria borzasztóan ijesztő, 20 év múlva nagyjából 10-12 000 000 katonakorú férfival lesz több kínában mint nő, és a kínai iparral kombinálva az eléggé magáért beszél
Go Back To Magyar Topic List
Prev126272829Next
Add Reply New Topic New Poll