Quote (CyberPunk666 @ 4 Jul 2013 23:11)
mondjuk szerintem nem kell genetikusnak lenni, hogy utánaolvass és legyen fogalmad mondjuk a személyiségfejlődésről, de azt már kevésbé értem, hogy hol olvasta az öröklődést, mert én hobbi szinten olvasgattam erről és nagyon mást találtam az ide vonatkozó irodalomban.
Ez az amit mondtam, hogy csak az érthet/formálhat véleményt bármiről, aki annak a témának professzora, ez egy undorítóan idióta mentalitás.
Mellesleg Lorenz és Tinbergen vagy kik voltak, akik Nobel-t kaptak azért mert bizonyították a tanulás és ösztönök hogyan viszonyulnak egymáshoz meg, hogy az evolúció és a genetika az a magatartási formákra is vonatkozik.
Amúgy: keress rá arra, hogy magatartásgenetika/Behavioural genetics - bár még ha azt vesszük eléggé gyerek cipőben jár és lehet merész kijelentés azt írni, hogy kleptománia, stb génekhez kötött (is lehet), ettől függetlenül lehet.
Quote (CyberPunk666 @ 4 Jul 2013 23:24)
Érdekes amúgy az öröklődés, mert itt magyarországon a többség inkább a spanyol, olasz (déli) mentalitáshoz vonzódik, és szívesebben élne köztük, mint mondjuk az északi skandináv népek között vagy a finnek között. A norvégok még csak nem is puszilkodnak, az anya a gyerekét sem. Hidegek távolságtartóak. Én meg itt vagyok egyedül és ezer emberből egy vágyik még erre itt rajtam kívül.
Kb a idegennek érzem magam itt, és otthon érzem magam azok között az emberek között. Bár szerintem már észrevettétek, hogy mennyire más vagyok, mint az itteni mentalitás, az itteni emberek. Nehezen is viseljük egymást.
Szóval ezekben például sem a neveltetésemre, sem a származásomra nem hasonlítok. De az értékrendem az viszont a neveltetésem (vagyis inkább a látott példa).
o/ Én is jobban szeretem az északi vidékeket + rühellem ezt a nyálas puszilkodós dolgot. : DD Szóval jha, meg tudlak érteni.
This post was edited by Baleee on Jul 4 2013 03:35pm