d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Politika Topic
Prev12672682692702711468Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 3,000.00
Jul 4 2013 02:48pm
kleptomaina*
Member
Gold: 2,366.74
Jul 4 2013 02:55pm
Quote (CyberPunk666 @ 4 Jul 2013 21:35)
Én ismerek tanult cigányt. Még orvost is. Csak mivel mind letagadják a származásukat, ők hiányoznak a statisztikából. Mindenki olasz, vagy ha elég fehér, akkor meg nem gond letagadni.

Szerintem az egésznek az oka, hogy a közeg amiben felnőnek, az önmagában már elég arra, hogy olyan körülményeket teremtsenek, ami majd az ő gyerekeiket is erre a sorsra juttatja. Ördögi kör.

Hogyan is várható el valakitől, hogy tudjon valami, amire nem tanították meg otthon? Még olyan számunkra magától értetődő dolgokat is a szülőktől tanul az ember, hogy szarás után megtörli a seggét, vagy éppen köszönni kell.

Szerintem néhány pszichátriai esettől eltekintve, nincs olyan, hogy valaki gerinctelen tolvajnak szülessen. Az, hogy a személyiségünk egy része születéskor kódolt, az egy dolog. De ez nem terjed ki a normáinkra.

én is ismerek elég sok cigányt sajnos van elég a környéken és mind2 felet megértem, Balit és Joshit is
nem tudom hogy megy ez a dolog de ismerek olyan jo családi körülmények között felnőtt cigányt aki egy idő után ugyan olyan pofátlan, kötekedő és ellenszenves mint aki a putriban nő fel.

Szoval tuti van abban valami hogy genetikailag valahogy máshogy működnek mint a magyarok. De pl ugyan ilyenek a dél szláv népek is. Szerbek, horvátok, macedonok stb stb elég agressziv népek teljesen más mentalitással.

Member
Gold: 69.85
Jul 4 2013 02:58pm
Nem tudom, hogy keveredtem ide, de érdekes cikk:
http://www.kommunista.net/blog/a-szegenyseg-nem-magyarsagproblema
Member
Jul 4 2013 03:02pm
Quote (Taszilo.^ @ 4 Jul 2013 22:48)
kleptomaina*

ty based taszilo

typo/10

Quote (Anarkin @ 4 Jul 2013 22:43)
mit olvasok

Simán. Az ember is programozott lény, az élete folyamán, a szocializálódás során lehet az alapvető tulajdonságait felülírja, lehet megerősíti, de attól még ott lesz. Pont a meleg témánál volt, hogy lehet, hogy valaki nem az 20 évig, mert a családmodell, amit látott, a környezete, stb, azt kódolja belé, hogy neki meg kell házasodnia (nővel), gyerekeket nemzeni, stb-stb. De jön egy máshogy szocializálódott társaság, amibe bekerül és az eddig elnyomott, latens homoszexualitása előtör.
Member
Gold: 1.00
Jul 4 2013 03:03pm
Quote (Inakwo @ 4 Jul 2013 22:55)
én is ismerek elég sok cigányt sajnos van elég a környéken és mind2 felet megértem, Balit és Joshit is
nem tudom hogy megy ez a dolog de ismerek olyan jo családi körülmények között felnőtt cigányt aki egy idő után ugyan olyan pofátlan, kötekedő és ellenszenves mint aki a putriban nő fel.

Szoval tuti van abban valami hogy genetikailag valahogy máshogy működnek mint a magyarok. De pl ugyan ilyenek a dél szláv népek is. Szerbek, horvátok, macedonok stb stb elég agressziv népek teljesen más mentalitással.

Én is sok balhés és problémás cigányt ismerek. Az éremnek mind a két oldalát látom. De én csak arra akartam rámutatni, hogy nem genetikailag kódolt.

A más népeknél is az egyes egyedeket nem lehet függetleníteni a helyi kultúrától és társadalmi helyzettől. Vannak alapvető született viselkedésjegyek, de ezek fejleszthetőek. Az emberek 90%-a önzőnek és arrogánsnak születik. Nézd csak meg a kisgyerekeket. De megtanítják nekik, hogyan kell viselkedni, miért kell úgy tenni. Ez a lényeg.
Lehet valaki introvertált vagy extrovertáltnak születik, lehet valaki érzelmesnek, valaki logikusnak. De alapvetően a többit a nevelés határozza meg.

This post was edited by CyberPunk666 on Jul 4 2013 03:03pm
Member
Jul 4 2013 03:06pm
Quote (CyberPunk666 @ 4 Jul 2013 22:03)
Én is sok balhés és problémás cigányt ismerek. Az éremnek mind a két oldalát látom. De én csak arra akartam rámutatni, hogy nem genetikailag kódolt.

A más népeknél is az egyes egyedeket nem lehet függetleníteni a helyi kultúrától és társadalmi helyzettől. Vannak alapvető született viselkedésjegyek, de ezek fejleszthetőek. Az emberek 90%-a önzőnek és arrogánsnak születik. Nézd csak meg a kisgyerekeket. De megtanítják nekik, hogyan kell viselkedni, miért kell úgy tenni. Ez a lényeg.
Lehet valaki introvertált vagy extrovertáltnak születik, lehet valaki érzelmesnek, valaki logikusnak. De alapvetően a többit a nevelés határozza meg.

de akkor a szegénység =/= rossz nevelés

tehát a cigányság nem azért olyan amilyen mert mélyszegénységben nőnek fel.
Member
Gold: 33,265.80
Jul 4 2013 03:07pm
Amugy gratulalok baleenak, a sub polihisztoranak, aki egyszerre genetikus, szociologus, politologus, es meg ki tudja mihez is ert. A magafajta zseniknek pazarlas egyetemet vegezni.

Idovel talan felismerik a koszos kis kutatok is a nepi bolcsessegek es a 2x ev alatt empirikusan szerzett tudas hatalmat.
Member
Gold: 1.00
Jul 4 2013 03:11pm
Quote (Inakwo @ 4 Jul 2013 23:06)
de akkor a szegénység =/= rossz nevelés

tehát a cigányság nem azért olyan amilyen mert mélyszegénységben nőnek fel.

A környezet alatt inkább a társadalmi és kulturális helyzetet értem. Nem az anyagit.

Én is szegény családból származom. Nem véletlenül kellett dolgoznom főállásban napi 10 óra fizikai munkát 15 évesen. Ha a nagyszüleim nem lettek volna, akkor valószínűleg éhen is haltam volna addigra, aztán mégsem lettem olyan, mint a cigányok problémás rétege. De ismerek még sok más hasonló vagy nálam is rosszabb körülmények között élőt, aki vagy kitört onnan, vagy legalább azért szociálisan egy normális embernek mondható. Még a relatíve egyszerűbbek (butábbak is) rendes emberek lettek.

Quote (josheide @ 4 Jul 2013 23:07)
Amugy gratulalok baleenak, a sub polihisztoranak, aki egyszerre genetikus, szociologus, politologus, es meg ki tudja mihez is ert. A magafajta zseniknek pazarlas egyetemet vegezni.

Idovel talan felismerik a koszos kis kutatok is a nepi bolcsessegek es a 2x ev alatt empirikusan szerzett tudas hatalmat.

mondjuk szerintem nem kell genetikusnak lenni, hogy utánaolvass és legyen fogalmad mondjuk a személyiségfejlődésről, de azt már kevésbé értem, hogy hol olvasta az öröklődést, mert én hobbi szinten olvasgattam erről és nagyon mást találtam az ide vonatkozó irodalomban.

This post was edited by CyberPunk666 on Jul 4 2013 03:14pm
Member
Jul 4 2013 03:14pm
Quote (josheide @ 4 Jul 2013 22:07)

amugy valahol ő is csak azt szeretné ha Karancslapujtőn kimehetne az utcára anélkül hogy rákötnének.
Én iscska azt akarom hogy ne ismétlődjön az meg mint 3 hete hogy jöttek a szomszéd faluból 3 autoval bejöttek a kocsmába és elkezdték verni a barátaimat amiből rendőrségi ügy lett mert kihivták őket.
Most meg azt mondták a rendőrök hogy sajnos nem tudnak mit csinálni mert 8 napon belül gyogyulo sebek voltak... Max egy kis ejnye bejnye lesz...

Ezt kellene a megoldani, hogy ne azon kelljen gondolkoznom mikor szurnak le, egy szombat este. Persze neked könnyebb belgiumbol vagy hol vagy :D

Member
Jul 4 2013 03:15pm
Quote (josheide @ 4 Jul 2013 23:07)

Gratulalok Josheide Tamasnak, a sub politikusanak, aki egyszerre meleg, humanista, feminsita, es meg ki tudja mihez ert. A maga fajta zseniknek pazarlas politikusnak menni.

Idovel talan felismerik a koszos kis tokesek is a nepi bolcsessegek es a 2x ev alatt empirikusan szerzett tudas hatalmat.

Ennyit a josheidetamaspolitikusretorikameggyozestudomanyaelitistahumbug temarol.

Ez az amirol beszeltem mar regebben is, hogy egy mas kornyezetben szocializalodott, jelenleg az 'elitben' helyet foglalo szemely honnan a tokombol erezne at a melyszegenyseget, vagy a cigany problemat.

This post was edited by Baleee on Jul 4 2013 03:17pm
Go Back To Magyar Topic List
Prev12672682692702711468Next
Add Reply New Topic New Poll