Quote (Inakwo @ 4 Jul 2013 23:06)
de akkor a szegénység =/= rossz nevelés
tehát a cigányság nem azért olyan amilyen mert mélyszegénységben nőnek fel.
A környezet alatt inkább a társadalmi és kulturális helyzetet értem. Nem az anyagit.
Én is szegény családból származom. Nem véletlenül kellett dolgoznom főállásban napi 10 óra fizikai munkát 15 évesen. Ha a nagyszüleim nem lettek volna, akkor valószínűleg éhen is haltam volna addigra, aztán mégsem lettem olyan, mint a cigányok problémás rétege. De ismerek még sok más hasonló vagy nálam is rosszabb körülmények között élőt, aki vagy kitört onnan, vagy legalább azért szociálisan egy normális embernek mondható. Még a relatíve egyszerűbbek (butábbak is) rendes emberek lettek.
Quote (josheide @ 4 Jul 2013 23:07)
Amugy gratulalok baleenak, a sub polihisztoranak, aki egyszerre genetikus, szociologus, politologus, es meg ki tudja mihez is ert. A magafajta zseniknek pazarlas egyetemet vegezni.
Idovel talan felismerik a koszos kis kutatok is a nepi bolcsessegek es a 2x ev alatt empirikusan szerzett tudas hatalmat.
mondjuk szerintem nem kell genetikusnak lenni, hogy utánaolvass és legyen fogalmad mondjuk a személyiségfejlődésről, de azt már kevésbé értem, hogy hol olvasta az öröklődést, mert én hobbi szinten olvasgattam erről és nagyon mást találtam az ide vonatkozó irodalomban.
This post was edited by CyberPunk666 on Jul 4 2013 03:14pm