d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Politika Topic
Prev12662672682692701468Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 69.85
Jul 4 2013 12:26pm
Quote (Jancsipapa @ 4 Jul 2013 20:14)
Nem kvotolok mert akkor szétmegy mindenki görgője.

Baleee : azt hogy képzelted, hogy elveszed a 'jogi védelmet' mögülük? Tekintve hogy nincs ilyen nyilvántartás arról, hogy ki cigány és ki nem (és nem is lesz, mert legutoljára se lett belőle jó dolog, azóta is fizetjük, if you know what i mean), akkor hogy csinálod?

Itt az egész arról szól, hogy akkora méretű ez a kisebbség, hogy egyszerűen potenciális szavazóbázis mindenkinek, aki él és mozog, egységes képviseletet nem alakítanak ki, így hát lehet lopkodni a szavazatokat, hiszen nagy átlagban könnyen befolyásolható néprétegről van szó, lehet őket kocsival vitetni szavazni, ésatöbbi - ez így addig nem fog változni, amíg a fidesz kormányoz, vagy benne van. Igazából nem tudom a baloldal hozzáállását ehhez a kérdéshez, szerintem ők úgy vannak vele, hogy inkább hagyják őket... Ez a segélyhez kötött munka meg annak idején itthon is nagy botrányt robbantott ki, mert Fazekas anno (igen, a miniszter Fazekas, polgármester volt tizenévig) a segélyezést ehhez kötötte. Szóval ezt se lenne könnyű végigvinni...

Igen, pont a fazekas dologra gondoltam én is. Nem könnyű végigvinni de ez akkor jelentse azt, hogy nem is kell megpróbálni? Egy igen jó kezdeményezés volt.

A jogi védelmet elvenni mögülük, ...

Nha baze' ebbe belefutottam kb 4. mondatot töröltem vissza, mert nem tudom úgy megfogalmazni, hogy ne legyen félreérthető, de próbálkozom.

... szóval, hogy (Josheide Tamás ezt idealista módon látja nagyon, hogy aki bűnöz, azt megbüntetik), de ismerősi köröm és saját tapasztalatból is tudom, hogy ha konfliktus alakul ki egy cigány és egy nem cigány között, akkor sok esetben minden megy a maga útján tovább, sőt ha netán rendőrt hívok, hogy csesztet a rohadék, akkor utána még szarhatok attól is, hogy megkeres és megkésel. Illetve ha pl. egy kormányhivatalba azt mondja az ügyfélszolgálaton az ügyfélfogadó, hogy várjon a sorára, ne tolakodjon előre, nem maga jön, akkor ne támadják azzal, hogy mocskos rasszista és ne még őt vonják felelősségre, mert nem foglalkozott vele elsőként. Jön a cigány vajda, megy a levél ombudsmanhoz, aztán jön az ejnye-bejnye a főnöktől. Rosszabb esetben még nagy dobra is van verve.

Vagy pl, amikor a Miskolci rfkp. azt merte mondani, hogy "cigány bűnözés", akkor ne ő legyen felelősségre vonva, mint mocskos rasszista, hanem esetleg gondolkozzanak el azon, hogy miért mondta.

Átfogalmazom a jogi védelem elvétele alatt azt értem, hogy ne adjunk lovat alájuk.
Member
Gold: 33,265.80
Jul 4 2013 12:45pm
Eloszor gratulalok a szuleidnek, hogy sikerult felemelkedniuk, de semmilyen korulmenyek kozott nem hasonlitanam oket egy melyszegenysegben elo cigany csaladhoz.

Akkor most írok konkrétumot. Az integrálásukra annyi próbálkozás volt, megfelelő védelem (jogi) kialakítása például, aminek a következménye az azzal való visszaélés lett. Csak abba gondolj bele, hogy mióta léteznek az országban és ez mégsem sikerült. Azt gondolom, hogy ennyi idő után nem az itt relatíve békességben élő többi nemzetiség az oka annak, hogy az integrálásuk nem tudott lezajlani. Olyan korlátokat és falakat húz a természetük közéjük és a 'többség' közé, amelyet azt gondolom, hogy már nem a többségnek kellene elkezdeni bontania. Azt, hogy ide jutottak, bizony maguknak köszönhetik.

Erre a gondolatra szeretnek reagalni, mert szamomra ez teljesseggel elfogadhatatlan.

Mi az, hogy a termeszetuk??? A csaladjukban amit tanulnak, felvesznek viselkedesminta, esetleg - de termeszet? Ezzel azt implikalod, hogy ok genetikailag masok, rosszabbak.

Mennyit tudsz a ciganysag multjarol, hogy ilyen nagyivu kijelenteseket tegyel? Ugye nem sokat? Bekes idok?? A szocializmus egyik legnagyobb elszenvedoi voltak a ciganyok, irtottak oket a nacik, a 19. szazadban meg meg vandorlo kereskedo, kezmuves nep voltak - a tarsadalom legalja. Egy ilyen csoport, aminek a felemelesere evszazadok ota nem tortent erdemi kiserlet, hogyan lenne onhibajabol ebben a helyzetben??? A szegenyseg ujratermeli onmagat, ez alapveto teny, es a ciganyok konstans Magyarorszag legszegenyebbjei voltak...

Olvasd el Szelenyi Ivan es Ladanyi Janos (ket kivalo professzorom) konyvet a temaban, akik komolyan foglalkoztak a magyarorszagi ciganyok helyzetevel.
Member
Jul 4 2013 01:25pm
http://index.hu/video/2013/07/04/kepviselo_pride/

a kedvencem aki azt mondja hogy ugye kikerultunk a tulzottdeficiteljaras alol es az jo
Member
Jul 4 2013 02:24pm
Quote (josheide @ 4 Jul 2013 20:45)
Eloszor gratulalok a szuleidnek, hogy sikerult felemelkedniuk, de semmilyen korulmenyek kozott nem hasonlitanam oket egy melyszegenysegben elo cigany csaladhoz.

Erre a gondolatra szeretnek reagalni, mert szamomra ez teljesseggel elfogadhatatlan.

Mi az, hogy a termeszetuk??? A csaladjukban amit tanulnak, felvesznek viselkedesminta, esetleg - de termeszet? Ezzel azt implikalod, hogy ok genetikailag masok, rosszabbak.

Mennyit tudsz a ciganysag multjarol, hogy ilyen nagyivu kijelenteseket tegyel? Ugye nem sokat? Bekes idok?? A szocializmus egyik legnagyobb elszenvedoi voltak a ciganyok, irtottak oket a nacik, a 19. szazadban meg meg vandorlo kereskedo, kezmuves nep voltak - a tarsadalom legalja. Egy ilyen csoport, aminek a felemelesere evszazadok ota nem tortent erdemi kiserlet, hogyan lenne onhibajabol ebben a helyzetben??? A szegenyseg ujratermeli onmagat, ez alapveto teny, es a ciganyok konstans Magyarorszag legszegenyebbjei voltak...

Olvasd el Szelenyi Ivan es Ladanyi Janos (ket kivalo professzorom) konyvet a temaban, akik komolyan foglalkoztak a magyarorszagi ciganyok helyzetevel.

Igen? A szocializmus legnagyobb elszenvedői? Nyilván ők voltak... A szocializmusban mindenkinek volt munkája, még nekik is. Ha tűhegyező volt akkor is, mivel aki nemdolgozott az "közveszélyes munkakerülő" volt. Tényleg nagy áldozatai voltak.

Igen, azt implikálom, hogy genetikailag kódolt a mentalitásuk és igen genetikailag mások, rosszabbak. Pontosan. De mit vársz, családon belül szaporodnak, degenerációk sora van jelen egy cigány családban, ha megnézed és igen vannak akik ki tudtak emelkedni, de azon emberek szülei TUDTAK INTEGRÁLÓDNI, vagy ők maguk. Nem mástól várták, hogy helyrepofozza az életük, hanem a maguk útján helyrerakták és kivívták a tiszteletet.

Irtották a zsidókat is a nácik, még is több tiszteletet kapnak, erről ennyit. A zsidóság is vándorló, kereskedő nép volt 'őket se engedték be sehova', ott is erős arrogancia van, mint isten kiválasztott népe, ettől függetlenül rengeteg zsidó tudós, orvos, jogász, stb van, akiknek köszönhető, hogy a tudomány jelenleg ezen a szinten áll.

Eltelt több száz év, amióta itt vannak, mégsem történt érdemi változás és ebben nem a kormány vagy a többség a hibás. A háborúk során a szegény parasztságot is megsarcolták ugyan úgy, nem tudom mit háborodsz fel a cigányokkal kapcsolatos kijelentésemen, ugyan úgy szenvedtek a csóró földművesek, csak volt, hogy még attól is tartaniuk kellett, hogy ellopják a tyúkot, kacsát tőlük, amit éppen nem kellett valami formában adóként beadniuk a termés/termény/állatokból.

Ha már itt tartunk, te hogy emelnéd fel őket? Megmutatnád a kulturális értékeket, amelyeket hordoznak? Vajákos asszonyok orvoslásban elért jelentős sikerei? A népzenéjük, vagy éppen népviseletük sokszínűsége, nyelvük választékossága? Kíváncsi vagyok mire hegyeznél ki egy kampányt, ami hosszabb távú (több év) ér az elfogadtatásukra megy rá.

Komolyan elhiszed, hogy ők mindennek az áldozatai? Ne legyél már ennyire szabad szellem, ez hülyeség. Olyan népcsoportot nem tudsz elfogadtatni, aki nem akarja. Ez olyan, mint amikor kapcsolatban a csaj vinnyog, hogy úgy fogadd el amilyen, van amiért áldozatot kell hozni, máshogy nem megy.

This post was edited by Baleee on Jul 4 2013 02:26pm
Member
Jul 4 2013 02:28pm
Quote (Baleee @ 4 Jul 2013 21:24)
Igen? A szocializmus legnagyobb elszenvedői? Nyilván ők voltak... A szocializmusban mindenkinek volt munkája, még nekik is. Ha tűhegyező volt akkor is, mivel aki nemdolgozott az "közveszélyes munkakerülő" volt. Tényleg nagy áldozatai voltak.

Igen, azt implikálom, hogy genetikailag kódolt a mentalitásuk és igen genetikailag mások, rosszabbak. Pontosan. De mit vársz, családon belül szaporodnak, degenerációk sora van jelen egy cigány családban, ha megnézed és igen vannak akik ki tudtak emelkedni, de azon emberek szülei TUDTAK INTEGRÁLÓDNI, vagy ők maguk. Nem mástól várták, hogy helyrepofozza az életük, hanem a maguk útján helyrerakták és kivívták a tiszteletet.

Irtották a zsidókat is a nácik, még is több tiszteletet kapnak, erről ennyit. A zsidóság is vándorló, kereskedő nép volt 'őket se engedték be sehova', ott is erős arrogancia van, mint isten kiválasztott népe, ettől függetlenül rengeteg zsidó tudós, orvos, jogász, stb van, akiknek köszönhető, hogy a tudomány jelenleg ezen a szinten áll.

Eltelt több száz év, amióta itt vannak, mégsem történt érdemi változás és ebben nem a kormány vagy a többség a hibás. A háborúk során a szegény parasztságot is megsarcolták ugyan úgy, nem tudom mit háborodsz fel a cigányokkal kapcsolatos kijelentésemen, ugyan úgy szenvedtek a csóró földművesek, csak volt, hogy még attól is tartaniuk kellett, hogy ellopják a tyúkot, kacsát tőlük, amit éppen nem kellett valami formában adóként beadniuk a termés/termény/állatokból.

Ha már itt tartunk, te hogy emelnéd fel őket? Megmutatnád a kulturális értékeket, amelyeket hordoznak? Vajákos asszonyok orvoslásban elért jelentős sikerei? A népzenéjük, vagy éppen népviseletük sokszínűsége, nyelvük választékossága? Kíváncsi vagyok mire hegyeznél ki egy kampányt, ami hosszabb távú (több év) ér az elfogadtatásukra megy rá.

Komolyan elhiszed, hogy ők mindennek az áldozatai? Ne legyél már ennyire szabad szellem, ez hülyeség. Olyan népcsoportot nem tudsz elfogadtatni, aki nem akarja. Ez olyan, mint amikor kapcsolatban a csaj vinnyog, hogy úgy fogadd el amilyen, van amiért áldozatot kell hozni, máshogy nem megy.

Member
Jul 4 2013 02:33pm
Quote (josheide @ 4 Jul 2013 22:28)
http://suptg.thisisnotatrueending.com/archive/21283482/images/1351171147982.jpg

Member
Gold: 1.00
Jul 4 2013 02:35pm
Én ismerek tanult cigányt. Még orvost is. Csak mivel mind letagadják a származásukat, ők hiányoznak a statisztikából. Mindenki olasz, vagy ha elég fehér, akkor meg nem gond letagadni.

Szerintem az egésznek az oka, hogy a közeg amiben felnőnek, az önmagában már elég arra, hogy olyan körülményeket teremtsenek, ami majd az ő gyerekeiket is erre a sorsra juttatja. Ördögi kör.

Hogyan is várható el valakitől, hogy tudjon valami, amire nem tanították meg otthon? Még olyan számunkra magától értetődő dolgokat is a szülőktől tanul az ember, hogy szarás után megtörli a seggét, vagy éppen köszönni kell.

Szerintem néhány pszichátriai esettől eltekintve, nincs olyan, hogy valaki gerinctelen tolvajnak szülessen. Az, hogy a személyiségünk egy része születéskor kódolt, az egy dolog. De ez nem terjed ki a normáinkra.

This post was edited by CyberPunk666 on Jul 4 2013 02:36pm
Member
Jul 4 2013 02:40pm
Quote (CyberPunk666 @ 4 Jul 2013 22:35)
Én ismerek tanult cigányt. Még orvost is. Csak mivel mind letagadja a származását, ők hiányoznak a statisztikából. Mindenki olasz, vagy ha elég fehér, akkor meg nem gond letagadni.

Szerintem az egésznek az oka, hogy a közeg amiben felnőnek, az önmagában már elég arra, hogy olyan körülményeket teremtsenek, ami majd az ő gyerekeiket is erre a sorsra juttatja. Ördögi kör.

Hogyan is várható el valakitől, hogy tudjon valami, amire nem tanították meg otthon? Még olyan számunkra magától értetődő dolgokat is a szülőktől tanul az ember, hogy szarás után megtörli a seggét, vagy éppen köszönni kell.

Szerintem néhány pszichátriai esettől eltekintve, nincs olyan, hogy valaki gerinctelen tolvajnak szülessen. Az, hogy a személyiségünk egy része születéskor kódolt, az egy dolog. De ez nem terjed ki a normáinkra.

De a keltopmánia, agresszivitás, arrogancia, egocentrikusság, stb stb is genetikailag kódolt.

Mellesleg nem a cigány a legszegényebb ebben az országban, ha a mély szegénységben élők max felét teszik ki, de ettől még nem jelenti azt, hogy azok is. Mivel ezek csak reprezentatív felmérések/más hasonló statisztikák. Amiben nem feltétlen vallják be, hogy mennyi segélyt vesznek fel. Ha falun élt/nőtt volna fel kedves Josheide Tamás, esetleg az a falu még mondjuk Borsod/Nógrád, vagy úgy alapjában nagyobb területet lefogva ÉK-Magyarország, akkor talán megértené miről is beszélek.

Amúgy valami cikket olvastam pont erről, a cigányság felzárkóztatása 90-től unióba lépésig sikertelenül ment, segélyrendszer átalakításával, meg tudom is én már mivel, rég olvastam. Semmi nem lett belőle. 2004 óta nincs különösebb próbálkozás erre, lényegében ezt a problémát összevonták a hátrányos helyzetűek felzárkóztatására vonatkozó projektekbe.

Mondjuk az megint más kérdés, hogy ÉK-Mo.-on nem csak cigány nem talál munkát.

This post was edited by Baleee on Jul 4 2013 02:43pm
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Jul 4 2013 02:43pm
Quote (Baleee @ 4 Jul 2013 22:40)
De a keltopmánia, agresszivitás, arrogancia, egocentrikusság, stb stb is genetikailag kódolt.

Mellesleg nem a cigány a legszegényebb ebben az országban, ha a mély szegénységben élők max felét teszik ki, de ettől még nem jelenti azt, hogy azok is. Mivel ezek csak reprezentatív felmérések/más hasonló statisztikák. Amiben nem feltétlen vallják be, hogy mennyi segélyt vesznek fel. Ha falun élt/nőtt volna fel kedves Josheide Tamás, esetleg az a falu még mondjuk Borsod/Nógrád, vagy úgy alapjában nagyobb területet lefogva ÉK-Magyarország, akkor talán megértené miről is beszélek.

mit olvasok
Member
Gold: 343.00
Jul 4 2013 02:44pm
törjön már ki végre a harmadik világháború
rég volt már újrainstallálva ez a gecis rendszer
akad meg szar az egész
Go Back To Magyar Topic List
Prev12662672682692701468Next
Add Reply New Topic New Poll