d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Politika Topic
Prev12652662672682691468Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 3,747.73
Jul 4 2013 11:20am
Quote (Jancsipapa @ Jul 4 2013 06:17pm)
"A Fidesz legújabb ötlete, hogy minden újszülöttért adnak 300.000 Ft-ot a családnak..."

Erről nem is hallottam... Hol van ez? Jézusom.

nem is láttam még az avádat
király!!!!!!
Member
Gold: 0.00
Jul 4 2013 11:22am
Quote (Jancsipapa @ 4 Jul 2013 19:17)
"A Fidesz legújabb ötlete, hogy minden újszülöttért adnak 300.000 Ft-ot a családnak..."

Erről nem is hallottam... Hol van ez? Jézusom.

Csak az első gyerek után és 18 év felett szóval annyira nem szörnyű a helyzet.
http://www.origo.hu/itthon/20130619-elkeszult-a-kormany-demografiai-koncepcioja.html
Member
Gold: 206.00
Jul 4 2013 11:24am
Quote (Rawen @ Jul 4 2013 07:22pm)
http://www.origo.hu/itthon/20130619-elkeszult-a-kormany-demografiai-koncepcioja.html

köszi, így már jobban hangzik tényleg
Member
Gold: 33,265.80
Jul 4 2013 11:25am
Quote (Rawen @ 4 Jul 2013 18:22)

oh sry akkor ezt rosszul tudtam, en olyan verziora emlekeztem, hogy minden gyerek utan
Member
Gold: 2,496.00
Jul 4 2013 11:43am
Quote (josheide @ Jul 4 2013 06:25pm)
oh sry akkor ezt rosszul tudtam, en olyan verziora emlekeztem, hogy minden gyerek utan

mormon leszek, es raallok a sorozatgyartasra

18 mukodokepes feleseggel az havi 600 netto, az egyeb segelyeket nem is szamolva

es mint mormon, koltenem se kell a nokre! Krisztus az egy Isten, es Joseph Smith az o profetaja!
Member
Gold: 69.85
Jul 4 2013 11:47am
Quote (josheide @ 4 Jul 2013 18:51)
A cigányság kérdésével kapcsolatban te se írsz semmi konkrétumot, csak azt, hogy keményebben fel kéne lépni ellenük. Mégis mire gondoltál? Internáló táborok, esetleg ha nem internálódnak elég gyorsan akkor deportaljuk oket? Ok is allampolgarok, ugyanolyan jogokkal es kotelezettsegekkel mint barmelyikunk. Amit írsz az egyszerűen demagóg.
Képzeld el milyen lehetőségeid lettek  volna ha a szüleid 8 általánossal (se) rendelkeznek, kistelepülésen nősz fel, sok testvérrel, szegénységben. Szerinted lett volna belőled valaki? Bármilyen jó képességeid lennének is, nem hiszem. Sok kisebbségpolitikai lépés helytelen, de erre nem reagálhatunk paramilitáris szervezetekkel mint a Magyar gárda, hanem szigorúan a törvényesség keretein belül (es igen, jobb torvenyekre is lenne szukseg), a rendőrség és bíróságok által kell rendet tenni. A Fidesz legújabb ötlete, hogy minden újszülöttért adnak 300.000 Ft-ot a családnak, nem hiszem, hogy jó irányba viszi az országot, tovabb sulyosbitja az amugyis igen komoly problemat. Az ilyen politikakat kene kikuszobolni, hogy elkezdjunk a megoldas fele haladni.
Továbbá nem büntethetünk egy gyereket csak azért mert rossz családba született, ezt neked is be kell látnod. Csupán ennyit akarnak az "álszent érdekvédő szervezetek".
Az EU probalja Mo-t demokratikus kereteken belul tartani, ennyi es nem tobb.

A Tavares jelentés a romakérdés esetében főleg a gyűlöletbeszédre, és annak szankcionálásnak hiányára hívja fel a figyelmet. Szó sincs konkrét javaslatokról, csupán trendekről, amik rossz irányba mutatnak. Én ebben a témában a szólásszabadság híve vagyok, még ha az másokat sért is. A társadalomnak belülről kéne kirekesztenie a gyűlölködő embereket, de ehhez az is kéne, hogy a tényleges problémát és ne a tüneteit próbálják meg kezelni a politikusok.

Most csak a felére válaszolok, mert ennyire van időm mielőtt megyek méheket etetni, ha nem felejtem el, akkor az első felét is lereagálom.

A cigányok kérdése egy igen komplex probléma, amivel a társadalom Magyarországon évek óta küzd. Demagóg, amit írok? Koránt sem. Anyum 8 általánossal rendelkezett, Illetve egy szakképesítéssel. Apum önerőből érte el azt, hogy ledoktorált, mert a családja nem tudta támogatni (ők bizony még 8 általánossal sem rendelkeztek). Nem vagyunk nagycsaládosok, ez igaz. A 'személyes' részről ennyit.

Akkor most írok konkrétumot. Az integrálásukra annyi próbálkozás volt, megfelelő védelem (jogi) kialakítása például, aminek a következménye az azzal való visszaélés lett. Csak abba gondolj bele, hogy mióta léteznek az országban és ez mégsem sikerült. Azt gondolom, hogy ennyi idő után nem az itt relatíve békességben élő többi nemzetiség az oka annak, hogy az integrálásuk nem tudott lezajlani. Olyan korlátokat és falakat húz a természetük közéjük és a 'többség' közé, amelyet azt gondolom, hogy már nem a többségnek kellene elkezdeni bontania. Azt, hogy ide jutottak, bizony maguknak köszönhetik.

Hogy integrálnám őket? Először is nem teremteném meg azt számukra, hogy kiváltságosak legyenek. Ameddig bizonyos esetekben azzal tudnak védekezni, hogy "Azért mert én cigány vagyok?!" illetve "megélhetési bűnöző", azt gondolom a bíráskodás bármilyen esetben mellettük van és ezzel csak az a baj, hogy nem is lehet ellenük, mert egyből megtalálják azt a szervezetet, ami keresztülviszi őket az érdekeiket, még ha nem is jogosak, ehhez az EU is támaszt ad.

A Magyar Gárdával és társaival nem értek egyet, az ilyen félkatonai, önbíráskodókból álló szervezetek az anarchiát és a belső rothadást segítik, ellenben ha más szempontból nézzük, a gárda önbíráskodása nem véletlenül támogatott sok ember szíve mélyén, még ha nyíltan tagadja is, mert olyan problémára nyújtanak egy 'megoldást', amivel a rendőrök nem tudnak mit kezdeni, sem más, mert egyszerűen nincs 'fegyver' a kezükben, hogy cselekedhessenek, a jog nem őket védi. Ezek után csodálkozunk, hogy a rendőr nem mer intézkedni?! De ugyan ez a Bíróság téma is. Nem dönthetnek reálisan pitiánernek tűnő esetben, ha cigány van a vádlottak padján, mert azzal magát és a családját teszi ki folyamatos támadásoknak.

Igen, a Tavares jelentés a gyűlöletbeszédre vonatkozott és annak szankcionálására, de itt megint szóba jön a 'gyűlöletbeszéd' mint fogalom és annak különböző értelmezése. Ha a szólásszabadság híve vagy (ahogy egyébként én is), nem tagadhatod, hogy a cigány kérdés probléma és ezt meg kell oldani és nem kedvükre tenni és nem pironkodhatunk azzal, hogy romák, vagy kisebbség, vagy hasonló jelzők. Cigány.

A Fidesz legújabb ötlete is vérlázító, tudom nagyon jól és már egyszer felhúztam magam rajta, hogy ennyire felelőtlenek, hogy lehetnek, ezzel újabb lépést tesznek a mély nyomor irányába, mivel nem azok fognak gyereket szülni, akik értelmes emberként képesek lesznek felnevelni, hanem azok, akik egyébként is szarják magukból a segélyekért.

A politikusok azt kezelik, ami az ő érdekük. A különböző pártoknál cégek lobbiznak, hogy az adott politikus keresztülvihesse az érdekeik egy részét a törvényalkotáson. A kampányokat ezek a cégek támogatják. Így nem lesz soha megoldás semmire, csak valamelyik szélsőség-felé való elhúzódás.

A gyereket nem azért kell büntetni, mert 'rossz családba született', azért kell büntetni, mert a szocializálódása során egy tetűvé vált. Nyilván nem látott jó példát, ettől még nem lesz feltétlen áldozat. Áldozat az a éni lesz, akinek a táskájából a 8 éves Lakatos Hozé Emánuelke kiveszi a pénztárcáját, benne a 15 000 Ft frissen felvett nyugdíjával.

Milyen megoldást javasolnék. Azzal kellene kezdeni, hogy szépen folyamatosan a jogi védelmet elvenni mögülük, a segélyezés rendszerét átalakítani és munkaviszonyhoz kötni, ha részlegeshez, akkor ahhoz. Vagy ha vidék akkor a házuk rendben tartásához, kertjük műveléséhez. Ismerek olyan cigányt itt a falunkban, akinek szebben megművelt hatalmas kertje van, mint sok 'többséginek'.

Az integrálásukat nagyban rontja az, hogy a 'többség' veszélyeztetve érzi magát miattuk, felsőbbrendűnek kell tartaniuk őket, mert nem tehetnek mást.

Azt ne meséld be nekem, hogy a rendőri/bírósági eljárások szankciói megfelelő módon születnek meg manapság és csupán a lojalitás és empátia az ami miatt többet engednek.

A kisebbségek védelmét az EU-nak nagyon át kellene gondolnia és ebben az esetben nagyobb szabadságot adni a tagállamainak a probléma orvosolására.

--

Egyet értek azzal, hogy a melegekkel kapcsolatos trend rossz irányba mutat, semmiképpen nem kellett volna törvényileg szabályozni, de egy szinten azért még is, mármint kell korlátozni, hogy a jelenlegi társadalmi normáknak megfeleljen, ne háborítsa fel a 'többséget', de ugyanekkor az idő múlásával könnyebben módosítható legyen, lehessen lazítani a hurkon.

Amerika nyugat legvallásosabbja és protestánsnak vallják magukat. Lehet, ahogy a cigányok itthon mindig annak vallják magukat, aminek éppen a kedvük, vagy a környezet hatása miatt szükség van, ettől függetlenül, ha megnézed, hogy át tudnak vinni ilyen javaslatokat, még sem lehetnek olyan 'mély vallásosak'. Ezen engedtek, felvilágosultabbak. Itthon még nem és ezzel egyet értek, hogy nem is lesznek rugalmasabbak az emberek, ha alaptörvény szintre emelik ezt a dolgot, de ettől függetlenül nem szabad elítélni azokat sem, akik elítélik mivel máshogy szocializálódtak.

--

"A kommented alapján nyilvánvaló, hogy nem igazán értesz az EP szerkezetéhez, működéséhez, de agresszívan kritizálod azt. "

Igazad van, mert mindenki csak akkor alkothat véleményt, ha kívül belül, atomjaira szedve ismer valamit. Ahogy homoszexualitásról is csak az alkothat véleményt/az kritizálhatja, aki volt már buzi. Bocs, meg aki látta a Six Feet Undert. Ha csak így lehetne valamit kommentálni, akkor soha, senkinek, semmihez nem szabadna hozzászólnia és mindenki ügyesen ülne csendben.

(Közben apum mondta, hogy ma nem kell kimenni etetni, szóval befejezem.)

Így van, nem ismerem töviről hegyire az EP működését, nem is érzem szükségét, hogy a véleményem kialakításához ezt ismerjem, nem ér annyit.

"Orbán Viktor azt hazudta, hogy az Európai Parlament baloldali többségű." - Igen, azt hazudta, de ha azt mondod nekem, hogy objektív módon szavaztak, szimpátiájukat és antipátiájukat egyéntől függetlenítve, csak a jelentésre korlátozva, akkor álomvilágban élsz, ezt nem gondolhatod komolyan. Amióta világ a világ alapvető emberi mentalitás, hogy az erősebb elnyomja a gyengébbet. Ebben az esetben megvan az igazság alapja, de ilyen erős festékkel festeni az ördögöt a falra, hogy a demokrácia veszélyben van, azért elég nevetséges. Akkor nem volt, amikor az előző 9 évben tönkretették a kisvállalkozásokat? Amikor a multiknak való téradással és a külföldi tőkével tönkretettek itthoni vállalkozókat? Most nyilván jössz azzal, hogy ez nem tartozik a demokráciába, vagy tudom is én mivel. De oda tartozik, mert nem a nép akarta, hanem a politikai elit. Egyet tudok azzal is érteni, hogy sok vállalkozás nem akart és most sem akar fejlődni és inkább csődbe megy, mint, hogy profilt váltson vagy bővítsen, de azért nem csak ez volt a probléma.

Ugyan akkor a Fidesznek köszönhető, hogy a rombolás folytatódott. Környezetemben tudom mondani a példát, hogy Salgótarjánban egy hihetetlen erősre megépített gyárépületet, szétbontottak, a bontáskor látszott az az eszméletlen erős acélszerkezet, vasbeton, stb. amit építettek neki, ráadásul ha jól emlékszem talán az 1980-as években épült. Teherautók jártak az emeleti szinteken is olyan szerkezete volt. Kihasználatlan állt az épület évekig, mert tönkrement a 2000-es években, tönkretették akarom mondani és a reakció nem az volt, hogy megnyerni egy céget, aki gyártósort telepített volna bele, hanem lebontották. Az összes felújítás kb annyi kellett volna, hogy kifestik, ami azért nevetséges 'áldozat' egy olyan épületnél, amilyen volt. Ellenben a rothadást nem a Fidesz indította el, hanem annak idején az MSZP és SZDSZ.

Végül az első mondatodra. Irányelveket akarnak meghatározni, trendeket, hogyan hozzák itthon a törvényeket, ezeket felügyelni akarják (megtehetik) illetve szabályozni, hogy a megfelelő irányba haladjanak. De biztos, hogy ebben az országban azok a módszerek a helyesek, amelyek akár Portugáliában, akár Belgiumban, akár Franciaországban? Az itthoni demokráciát itthon kell hagyni.

Gusztustalan dolog volt, hogy a magyar ellenzéki pártok EP előtt köpdöstek, ez ilyen óvoda szint, 'beárullak' kategória.
Member
Gold: 3,747.73
Jul 4 2013 11:51am
aztabüdöskurva mekkora tl;dr

AZÉRT ELOLVASOM: DDDDDDDDDDDDD
Member
Gold: 69.85
Jul 4 2013 12:05pm
Még annyit akartam, hogy a retorika politikai területen nagyon megváltozott. A cégek lobbizása egy politikusnál dologhoz visszatérve, egy politikus olyan retorikai eszközöket vet be, hatásvadász módszer, empátia elnyerése, lojalitás fokozása, más pártok támadása, stb., ami éppen szükséges. Elhiteti a többi emberrel, hogy képes alkalmazkodni másokhoz, hogy ő is lojális, empatikus, hogy ő azért áll a 'tárgy' mellett ki, mert az a szíve ügye.

Írtad, hogy múltkor felszólaltál a könnyű drogok legalizálása ellen. De ha pl egy óra keretében azt a kötelező feladatot kapnád, hogy valami olyan mellett érvelj, amit alapjában te ellenzel, te akkor is megtennéd, mert ez a feladat, megpróbálnád keresztülvinni a véleményed, érveid ugyan úgy, mint akkor, amikor olyat védesz, magasztalsz, ami kedvedre való és ezt most ne vedd teljesen magadra, ez általánosságban így van és nagyon sok idő kell ahhoz, hogy ez változzon, több generáció.
Member
Gold: 206.00
Jul 4 2013 12:14pm
Nem kvotolok mert akkor szétmegy mindenki görgője.

Baleee : azt hogy képzelted, hogy elveszed a 'jogi védelmet' mögülük? Tekintve hogy nincs ilyen nyilvántartás arról, hogy ki cigány és ki nem (és nem is lesz, mert legutoljára se lett belőle jó dolog, azóta is fizetjük, if you know what i mean), akkor hogy csinálod?

Itt az egész arról szól, hogy akkora méretű ez a kisebbség, hogy egyszerűen potenciális szavazóbázis mindenkinek, aki él és mozog, egységes képviseletet nem alakítanak ki, így hát lehet lopkodni a szavazatokat, hiszen nagy átlagban könnyen befolyásolható néprétegről van szó, lehet őket kocsival vitetni szavazni, ésatöbbi - ez így addig nem fog változni, amíg a fidesz kormányoz, vagy benne van. Igazából nem tudom a baloldal hozzáállását ehhez a kérdéshez, szerintem ők úgy vannak vele, hogy inkább hagyják őket... Ez a segélyhez kötött munka meg annak idején itthon is nagy botrányt robbantott ki, mert Fazekas anno (igen, a miniszter Fazekas, polgármester volt tizenévig) a segélyezést ehhez kötötte. Szóval ezt se lenne könnyű végigvinni...
Member
Gold: 33,265.80
Jul 4 2013 12:22pm
Quote (Baleee @ 4 Jul 2013 19:05)
Még annyit akartam, hogy a retorika politikai területen nagyon megváltozott. A cégek lobbizása egy politikusnál dologhoz visszatérve, egy politikus olyan retorikai eszközöket vet be, hatásvadász módszer, empátia elnyerése, lojalitás fokozása, más pártok támadása, stb., ami éppen szükséges. Elhiteti a többi emberrel, hogy képes alkalmazkodni másokhoz, hogy ő is lojális, empatikus, hogy ő azért áll a 'tárgy' mellett ki, mert az a szíve ügye.

Írtad, hogy múltkor felszólaltál a könnyű drogok legalizálása ellen. De ha pl egy óra keretében azt a kötelező feladatot kapnád, hogy valami olyan mellett érvelj, amit alapjában te ellenzel, te akkor is megtennéd, mert ez a feladat, megpróbálnád keresztülvinni a véleményed, érveid ugyan úgy, mint akkor, amikor olyat védesz, magasztalsz, ami kedvedre való és ezt most ne vedd teljesen magadra, ez általánosságban így van és nagyon sok idő kell ahhoz, hogy ez változzon, több generáció.

En a legalizalas mellett erveltem. De persze egy kis gyakornoknak neha vannak olyan feladatai amivel nem ert egyet feltetlen, de meg kell csinalnia- de a gyakornok nem a sajat allaspontjat kepviseli, csak ha valami informalis talalkozo van. Ha valami olyasmit akarnanak lenyomni a torkomon, ami teljesen ellenkezik a nezeteimmel akkor nem csinalnam. Ennyi. Ezert nem a Fidesznek dolgozom.
Go Back To Magyar Topic List
Prev12652662672682691468Next
Add Reply New Topic New Poll