d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev1264326442645264626474765Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 834.97
Aug 28 2017 02:06pm
Quote (CyberPunk666 @ Aug 28 2017 09:03pm)
Az a baj, hogy ha csak párnaponta van ilyen, akkor elég macera utánamenni.

Ha relatíve fixen ledobja, akkor kell ilyeneket meglesni, hogy nincs-e a föld-nulla felcserélve. Esetleg szivattyú és hasonlók szoktak akkora szivárgással dolgozni, amiket a fi relék nem szeretnek.
De ilyen párnaponta megy le és visszakapcsolva azonnal jó megint napokig...

Baszott idegőrlő kideríteni.

A szomszéddal egy relén vagytok? Ezt nem lehetne átkötni?
Érdemes esetleg mindent kihúzni, ami nem kell és csak akkor bedugni, ha használni akarod.

Tűz nem lesz, a relé megvéd. Ha csak esős napokon jön elő és azonnal jó is lesz utána, akkor esélyes, hogy valami elbaszott minimális szivágrás van a pára miatt és a relé meg tök érzékeny.

Én utánamennék, de csak azért, mert idegbaj kerülgetne, ha párnaponta elmenne azt áram és lekapcsolna minden.

hát ezzel nem sokat segítettél szerintem
Member
Gold: 1.00
Aug 28 2017 02:09pm
Quote (BmA_BeMyAngel @ 28 Aug 2017 22:06)
hát ezzel nem sokat segítettél szerintem

?
Ha kihúz mindent és csak azt dugja be, amit használ és nem jön elő sokáig, akkor nyilván megvan, hogy nála van valami -> innentől lehet legózni, hogy mi lehet
Ha tök változatlan a dolog, akkor meg valszeg a szomszédnál történik, vagy ha csak esőben/eső után, akkor még beázhat a vezeték vagy ilyesmi.

Egy ilyet kideríteni szívás. Hosszú, de ez az egyetlen módja.

Member
Gold: 29,466.51
Aug 28 2017 02:27pm
Quote (CyberPunk666 @ 28 Aug 2017 22:03)
Az a baj, hogy ha csak párnaponta van ilyen, akkor elég macera utánamenni.

Ha relatíve fixen ledobja, akkor kell ilyeneket meglesni, hogy nincs-e a föld-nulla felcserélve (nagyon kis fogyasztónál lehet nem megy le azonnal). Esetleg szivattyú és hasonlók szoktak akkora szivárgással dolgozni, amiket a fi relék nem szeretnek.
De ilyen párnaponta megy le és visszakapcsolva azonnal jó megint napokig...

Baszott idegőrlő kideríteni.

A szomszéddal egy relén vagytok? Ezt nem lehetne átkötni?
Érdemes esetleg mindent kihúzni, ami nem kell és csak akkor bedugni, ha használni akarod.

Tűz nem lesz, a relé megvéd. Ha csak esős napokon jön elő és azonnal jó is lesz utána, akkor esélyes, hogy valami elbaszott minimális szivágrás van a pára miatt és a relé meg tök érzékeny.

Én utánamennék, de csak azért, mert idegbaj kerülgetne, ha párnaponta elmenne azt áram és lekapcsolna minden.

Hat bebaszna ha a szomszeddal egy biztositekon lennenek.
Member
Aug 28 2017 02:32pm
Quote (vtibor @ 28 Aug 2017 22:27)
Hat bebaszna ha a szomszeddal egy biztositekon lennenek.

Nem ismerem a lakhatását, de ha házrészt bérel, tetőteret vagy ilyesmit, akkor simán előfordul.
Member
Aug 28 2017 02:36pm
Quote (Karan2_Returned @ 28 Aug 2017 21:31)
azt megfigyeltem hogy akkor szokott lecsapodni, amikor esik az esö

halozatrol meg csak annyit tudok mondani, hogy legalabb egy fele eve semmi sem valtozott, söt kevesebb dolog van bekötve mint regen, de ez csak az en lakasomra vonatkozik, a szomszed fogalmam nincs mit csinal

Amugy ennyi leirasbol ugyanannyira lehet lakason beluli is a hiba mint azon kivul. Sot.
Nem tudom milyen epuletben laksz mivel van szomszed feltetelezem tarsashaz. Amikor gond van probalj erdeklodni szomszedoktol, hogy valakinel szinten elofordult e. Ha igen akkor a meretlen oldaon van a hiba -> nem neked kell intezkedni csak szolni a megfelelo helyre

Ha abszolut egyedi vagy akkor erdemes villanyszereot hivni, mive nem valtozott a fogyasztasi szokasod eleg sokminden lehet meg lakason belul is hiba. Siman be is szarhatott a biztositektabladnal valami, de akar valamelyik kotesnel is lehet galiba kezdve egy kotoelemtol, osszeegesen stb.

Elso korben azt kellene megvizsgalnod hogy lakason belul vagy kivul van a baj.

E:
Quote (CyberPunk666 @ 28 Aug 2017 22:32)
Nem ismerem a lakhatását, de ha házrészt bérel, tetőteret vagy ilyesmit, akkor simán előfordul.

Ja hat ilyen faramuci berlesekkel lehet :) bar akkor eleg sok vita lehet a fogyasztas elszamolasaval :)

This post was edited by vtibor on Aug 28 2017 02:38pm
Member
Aug 28 2017 02:44pm
Quote (vtibor @ 28 Aug 2017 22:36)
Amugy ennyi leirasbol ugyanannyira lehet lakason beluli is a hiba mint azon kivul. Sot.

De a Fi relét hogy nyomná le valami lakáson kívüli? Mármint itt gondolom a felelősség firtatásából, hogy az óra előttit érted a lakáson kívüli alatt és az órától a lakás felé lévőt meg a lakáson belülinek.

Quote (vtibor @ 28 Aug 2017 22:36)
Ja hat ilyen faramuci berlesekkel lehet :) bar akkor eleg sok vita lehet a fogyasztas elszamolasaval :)

Almérő vagy átalány...
Nem tudom, csak gondolom azért említette, hogy nem tudja, hogy ott mi van, mert egy relén vannak.
Vagy nem tudom miért említené, hogy a szomszédnál nem tudja, ha nála nem menne le.
Bár linuxot használ, bármi lehet.

This post was edited by CyberPunk666 on Aug 28 2017 02:46pm
Member
Aug 28 2017 02:57pm
Quote (CyberPunk666 @ 28 Aug 2017 22:44)
De a Fi relét hogy nyomná le valami lakáson kívüli? Mármint itt gondolom a felelősség firtatásából, hogy az óra előttit érted a lakáson kívüli alatt és az órától a lakás felé lévőt meg a lakáson belülinek.

Almérő vagy átalány...
Nem tudom, csak gondolom azért említette, hogy nem tudja, hogy ott mi van, mert egy relén vannak.
Vagy nem tudom miért említené, hogy a szomszédnál nem tudja, ha nála nem menne le.
Bár linuxot használ, bármi lehet.

Lakas oraja elott is lehet hiba ami atszivarog csak ott jol mukodik a rele es leold, ahogy mukodhet rosszul is es semmi gond de leold :)
Eloszor eert kene tudni hogy egyedi a dolog vagy sem.
Illetve hogy valoban a fi rele old le vagy a sima kismegszakito, nem bantani akarom de idosebbektol gyakran hallom vissza hogy minden firele ami a biztositektablanal van mert ez a kifejezes ragadt meg arra a "muanyagra amin van egy szines fel-le kapcsolo baszas."

Member
Aug 28 2017 03:03pm
Quote (vtibor @ 28 Aug 2017 22:57)
Lakas oraja elott is lehet hiba ami atszivarog csak ott jol mukodik a rele es leold, ahogy mukodhet rosszul is es semmi gond de leold :)
Eloszor eert kene tudni hogy egyedi a dolog vagy sem.
Illetve hogy valoban a fi rele old le vagy a sima kismegszakito, nem bantani akarom de idosebbektol gyakran hallom vissza hogy minden firele ami a biztositektablanal van mert ez a kifejezes ragadt meg arra a "muanyagra amin van egy szines fel-le kapcsolo baszas."

valamiért végig az volt a fejemben, hogy ő életvédelmi relét írt, de most látom, hogy csak simán "aram-vedökapcsolo"-t írt.

Mondjuk ha a kismegszakító old le és közben nem megy túl sok eszköz, akkor az mondjuk gáz, mert a Fi relé az ici-pici elszökő áramokra is le tud menni, főleg ha nem jó érzékenységű van bent, de a kismegszakítónak nagy áram kell.
Ellenben a viselkedéséből ítélve -> ritkán megy le, pár napig jó is egyből utána, párás időben megy le -> ez nekem inkább tűnik egy Fi relének, mint egy komoly zárlatnak.

Bár én nem villanyszerelő vagyok, nekik nagyobb tapasztalatuk van az ilyenekkel.

This post was edited by CyberPunk666 on Aug 28 2017 03:04pm
Member
Aug 28 2017 03:11pm
Quote (CyberPunk666 @ 28 Aug 2017 23:03)
valamiért végig az volt a fejemben, hogy ő életvédelmi relét írt, de most látom, hogy csak simán "aram-vedökapcsolo"-t írt.

Mondjuk ha a kismegszakító old le és közben nem megy túl sok eszköz, akkor az mondjuk gáz, mert a Fi relé az ici-pici elszökő áramokra is le tud menni, főleg ha nem jó érzékenységű van bent, de a kismegszakítónak nagy áram kell.
Ellenben a viselkedéséből ítélve -> ritkán megy le, pár napig jó is egyből utána, párás időben megy le -> ez nekem inkább tűnik egy Fi relének, mint egy komoly zárlatnak.

Tok mindegy a vegeredmeny szempontjabol mert egyikunk se tudja megcsinalni forumon keresztul :)
Ezert minden hozzaertes nelkul azt kell letisztazni kire tartozo hibajelenseg all fenn ill hogy ha gyakori akkor azt mindenkepp nezze meg egy villanyszerelo akit meg valaki kifizet.

Mas. Sikerult letoltenem a kalandra fel reszeit nmagrol remelem lassan indulhat a maraton

Member
Gold: 1,630.69
Aug 28 2017 03:17pm
Quote (vtibor @ Aug 28 2017 09:36pm)
Nem tudom milyen epuletben laksz mivel van szomszed feltetelezem tarsashaz. Amikor gond van probalj erdeklodni szomszedoktol, hogy valakinel szinten elofordult e. Ha igen akkor a meretlen oldaon van a hiba -> nem neked kell intezkedni csak szolni a megfelelo helyre

Ha abszolut egyedi vagy akkor erdemes villanyszereot hivni, mive nem valtozott a fogyasztasi szokasod eleg sokminden lehet meg lakason belul is hiba. Siman be is szarhatott a biztositektabladnal valami, de akar valamelyik kotesnel is lehet galiba kezdve egy kotoelemtol, osszeegesen stb.

Elso korben azt kellene megvizsgalnod hogy lakason belul vagy kivul van a baj.

E:

Egy csaladi hazban berelek egy szobat havi fix penzert fogyasztastol függetlenul, a pince, mosokonyha, es megegy masik szobaval egybe van a biztositek. Egyebkent mult heten nem is voltam itthon amikor lekapcsolt, szoval nem hiszem hogy nalam lenne a gond.

Amugy fi rele, legalabbis az van odairva ala.
Go Back To Magyar Topic List
Prev1264326442645264626474765Next
Add Reply New Topic New Poll