Quote (kuzdithom @ May 19 2012 08:37pm)
Nekem nem UPC, hanem T-online van, az fosabb, de én képzeld úgy jártam, hogy előfizettünk egy 8 megás csomagra (igen, low, de ez is baszott drága, és az egyetlen szolgáltató akinél lehet itt netet rendelni),
ment 3-4 hónapig, de folyamatosan megszakadozott, csomoszor lassabb volt, a garantált sebességet ( ami kb a tizede ugye a használhatónak) SE érte el.
fater betelefonált, kérdezték van -e router, mondta hogy ja, persze erre rögtön elküldték hogy hát igen, szar a router.
tele lett a tököm, betelefonáltam én is, direkt kiiktattam a routert a rendszerből, bár tudom hogy az nem gond.
20 perc beszélgetés után kideritette a forma hogy a modem, amit adtak, nem is bir el 8 megát!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kicserélték már másnap, de ugyanolyan fos volt, megint telefonáltam egy kört, leráztak hogy ez még folyamatban van és mittomén, várjak.
erre fater pöccent be, ő telefonált, balhézott, erre kiküldtek egy szerelőt.
a szerelő elmondta, hogy ide a környéken a központban eleve 6 megás net jön!!!!!!!!!!!!!!! ebből ugye 5-6 között tud továbbosztani, de ami hozzánk van vezetve, nem bír csak 4 megát!!!!!!!!!!!!!!
nincs kiépítve itt akkora :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
felállították 8ra, de nem képes ugye kezelni, ezért lehajit, ezért szakadozott folyamatosan.
a megoldás:
lekorlátozta a szerelő 4megára, és visszamenőleg arra a 4 hónapra kaptunk vissza különbözetet, valami 1000 huf környéke, és azóta csak annyiért fizetünk
de azért megrendelésnél nem mondták hogy ide nem is lehet ekkora netet vezetni
igazán remek tldr szöveg lett, mondjuk a fogyasztóvédelem kíváncsi lennék mit szólna
az en tldrem tonlineal:
2 ev utan nem hosszabitottam, kisebb nagyobb gondok meg dragasag miatt hanem atmentem asszem az externethez, ami a tonlinetol berli a vonalat.
volt egy ilyen router-modem baszas, amit megkerdeztem h visszakell-e adni az ugyfelszolgalaton, azt mondtak nem kell. igazabol nem egy nagy durranas a cucc, nem hasznaltam, de gondoltam ha nem muszaly minek adjam vissza.
1 ev mulva volt vmi gikszer. kijott egy szerelo, latta h ott a t-onlineos cucc, aszonta ezt vissza kellett volna adni. mondom ha 1 evig nem hianyzott nekik, akkor minek, meg nekem aszontak az az enyim. a tortenet vegere adott egy atveteli nyilatkozatot, es elvitte. nem hasznaltam, kulonosebben nem zavart.
masfel evre ra(tehat
tobb mint ket evvel a szerzodes felbontasa utan), kaptam egy 3xk forintos szamlat a t onlinetol, es semmi ertelmezheto nem volt rajta, mire fel. az ugyfelszolgalaton se ertettek, de nagy nehezen elokapartak h a le nem adott ruter jutott eszukbe 2.5 ev alatt.
meg el se kuldtem oket akurwa anyjukba, bevittem az atveteli elismervenyt. beszkennelte, aszonta megoldjak.
harom hetre ra kikottotek a nem is t onlineos netemet. persze errol az externet nem tudott semmit, 2 napig vartam rajuk mire kiderult miafasz van.felgyurt ingujjal mentem be a t onlinehoz, hogy basszak meg az osszes mosomedvet. 5 perc alatt megoldodott a tortenet,
de mivel kikotottek a netemet, uj szerzodest kellett kotnom az externettel, es vagy 2 hetbe telt mire lett ujra net. ha lett volna husegnyilatkozatom gondolom azt is fizethetem.