Quote (My_Acc_Is_Bazur @ 6 Mar 2011 14:02)
soon 13337 posts mate!
észre se vettem

mit csináljak eme nemes alkalomból??
Quote (Baleee @ 6 Mar 2011 14:03)
Amúgy, sót ne felejtsd el, pláne ha sportolsz, kellenek az ásványi anyagok. Cukrot sem, az is kell mint 'gyorsan lebomló energia'. ^^ Zsíros kaja olyankor jó tud lenni, amikor pl dolgozol. Reggel jó erős szalonnás kaja mondjuk és azzal el vagy vidáman energiával ebédig. Én pl reggelente a zsírosabb kajákat eszem, ebédre a fehérjedúsabbakat, vacsira meg zöldségeket inkább. Nálam bevált.
Bár arra azért nem futja, hogy minden nap ebédkor hús legyen, de mondjuk a 7 napból 2 napra jut fehér hús, 2 napra vörös hús, a többire meg valami más.

Pl: főzelék tükör tojással, valamilyen leves, bár az a 7ből 1 napon szokott leginkább lenni csak. Valami féle párolt káposzta, vagy hasonlók. Esetleg máj, rizzsel.
Reggelire legtöbbször 3-4+ deci tej/kakó, bár a kakó imo jobb. Szendvicsbe főtt tojás, sajt valami zöldség (paradicsom, paprika, saláta akármi), felvágottnak valami zsírosabb fajta, esetleg majonéz, meg ofc vaj. Ezzel elvagyok napközben suliba. Vagy hétvégén reggelire. Aztán ebédre, amikor hazajövök, amit előbb is írtam. Vacsorára, meg valami könnyedebb felvágott: sonkák, meg akkor ami zöldség van, terülj-terülj asztalkám módra. Kis kiflivel, vagy zsemlével, esetleg barna kenyér, kukorica kenyér. Mikor mit hozok. Sajt ofc este is játszik.
Meg minden nap, főleg, ha beindul ez a jó idős dolog és suliba is bringával járok, megiszok minimum 1,5-2 liter vizet, akár csap, akár ásvány, imo mind1. Csak sima víz legyen, meg ugye a napi 3-4 deci tej, meg még esetleg ~1 liter tea délután, meg fél litert viszek suliba. Szóval így a folyadékbevitelem azért nem olyan kevés, de ez kell is baromira.
Imo jobban hozzáértők megszakértik, hogy ez így szar, de nálam eddig még bevált.
a lustaságomon még csiszolnom kell... általában odáig jutok, h akármit megeszek mire hazaérek suliból, utána meg futásból. inkább mást csinálok, elbaszom az időt, pedig ha be tudnám osztani, fasza dolgokat tudnék főzni.. a folyadékkal kapcsolatban meg ja, sokkal-sokkal több folyadékot kéne innom. általában napi 2 literrel iszok meg vegyesen, néha gyümölcslé, néha cukros szar, víz, stb. de sztem rendszeresítek 2 db 2 literes palackot, amiket minden reggel teletöltök vízzel és nap végére megiszom, meg mellette kell majd főznöm teát is a méregtelenítés meg lúgosítás érdekében.
Quote (A122 @ 6 Mar 2011 14:20)
inkább járj el gyúrni, jó futás mellé
oda is fogunk járni pár héten belül, de fokozatosan terhelem le magam, mert sokáig nem mozogtam semmit. vagy lehet oda nem megyek, még nemtom, igazából annyira sose jött be, mert nem azért akarok csinálni valamit, h alfahím legyek, hanem, h jó legyen a közérzetem, meg bírjam, ha reggel 8tól este 8ig figyelnem kell a suliban és aztán még este tanulni egy kicsit. meg ilyenek...
This post was edited by zsansaccount on Mar 6 2011 06:26am