Quote (Garf @ 24 Dec 2011 14:07)
1. Igen hasonló helyen vannak a politikai palettán. Az hogy néhány kérdésben más a véleményük az egy dolog, hiszen 2 ember között sincs totálisan egyenlő vélemény.
2. Nem konkrétan az lmpre gondoltam, hanem mondjuk a nemtetszikarendszereseknek meg az egyéb liberális hordára aki most fel van háborodva ha velük csinálják azt amit ők csináltak 2006-tól. Az emberek pedig nem azért mentek ki az utcára mert egy politikus azt mondta hogy hazudtunk (hiszen ez nyílt titok), hanem mert valódi változást akartak, valódi rendszerváltást és egy normális országban akartak élni, vagy akarnak.
3. Nem az összes politikusra vonatkozott a véleményem hiszen a városunkban is van egy Jobbikos képviselő (nem párttag) akit elég jól ismerek és ismerem a családját is sőt a testvére az egyik legjobb barátom. Sose a kis politikusokkal van a baj, hanem azok akik közel vannak a "húsos fazékhoz". A rendőrségnél sem azokkal van a probléma akik az utcán járőröznek télen-nyáron.
Az hogy a parlamenti politikusok milyenek, azt jól jellemzi hogy eddig rengeteg népnyomorító intézkedést megszavaztak (nem, nem a mostani 2/3os fidesz diktatúrára gondolok, hanem az előtte lévő ciklusokra is), viszont a saját fizetésük emelésében 4 párti koalíció szokott lenni és együtt szavaznak, mint a legjobb barátok.
2 olyan dologról is tudok amikor egy politikus elég faszparaszt módon nyilatkozott. Egyiknél egy munkatársam megkérdezte, hogy nem szégyelli-e magát hogy ilyen-olyan a nép számára szar dolgokat megszavaz a válasza a következő volt: "Nézd amíg hazamegyek, kinyitom a pénztárcámat és tele van pénzzel, én bármit megszavazok." A másik történet hasonlóan zajlott, a matematika tanárom férjével. Ő is ezt kérdezte meg és az volt rá a válasz hogy: "Miért te ki vagy? Én havi 2 milliót viszek haza." Ezekután nem tartom valószínűnek, hogy pont a 2 legdeviánsabb viselkedésű magyar politikussal volt dolgunk.
TL/DR lett...
1. "utódpárt"
2. közülük meg többen is kint voltak 2006ban is egyrészt, másrészt pedig nem mondom, hogy elfogulatlanok, és lehet azzal hibáztatni őket, hogy akkor nem voltak kint, de mondjuk szerintem sokkal durvább dolgok zajlanak most... inkább az a kérdés, hogy az akkori emberek miért nincsenek most kint?
3. "Egytől egyig az összes parlamenti képviselő egy senkiházi, nincs kivétel."
idézett mondatok meg azok amik ellentmondanak azzal, amit írtál (legalábbis szerintem)