Quote (bajcli @ Sat, 30 May 2009, 21:43)
nem akarok vitatkozni, csak kíváncsi lettem volna, hogy ha már annyira butának tartod a másik oldal képviselőit, miért nem írsz egy épkézláb érvet se a saját mondandód alátámasztására.
de ezt már kábé leírtam.
vitát meg meg lehet nyerni, feltéve, hogy az egyik oldalnak igaza van, a másiknak ugyanakkor nincs, és értelmes annyira, hogy elfogadjon észérveket.
vagy lehet kompromisszumot is kötni, ha nincs kizárólagos igazság, satöbbi.
szerintem ez az eset egyrészt pont olyan, hogy megcáfolhatatlan és egyértelmű igazság egyik oldalon sincs, másrészt meg HITről nincs sok értelme vitázni, mert ha az ember valamit hisz, akkor nem megérteni akarja + nem is nagyon érdeklik észérvek.
szóval szerintem vitát lehet megnyerni, de ha nem is lehet, akkor is van értelme normálisan vitázni, de ebben az esetben szerintem eléggé fölösleges.
ja, csak ha nyersz, akkor is leginkább vesztesz, de biztos nehéz lenne megértenie sokmindenkinek, hogy mire gondolok.
Quote (Oberon_os @ Sat, 30 May 2009, 21:43)
VELEM MEG MI BAJOD VAN, HE?
vita =/= veszekedés, és ki mondta hogy megcáfolhatatlannak kell lennie? Engem postjaidban leginkább az arrogancia és "fú de leszarom de azért beírok mindenfélét csak lazán" hangulat irritált, nem az, hogy azt mondod: nincs is Isten. Farkival, meg még sokakkal tök jól eldumáltunk erről, fure, néhányakkal nem lehet, mert azonnal előjön a jaaa ez csak a hunsub cö duma. Okké.
ha te ezt egy hasznos időtöltésnek találod, akkor nyugodtan csináld
This post was edited by Mesh2_returned on May 30 2009 02:04pm