Quote (Baleee @ 4 Mar 2011 14:39)
Mert tisztelem és szeretem a hangszert, mert ahhoz, hogy valaki jó gitáros legyen, ahhoz nem feltétlen pénz kell csak, hogy egyre jobb és jobb gitárja legyen, mert a személyből jön maga a tudás nem abból, hogy most hány száz k. a felszerelése. Egy jó dobosnak végig kell bírnie, hogy üti a bőrt, mint a picsát, ami amúgy kurvafárasztó. Zúznia kell, lazán de még is keményen. Aztán egyre több hangszer kerül be sok punk együttes instrumental hátterébe, legyen az hegedű, cselló, trombita, harmonika, stb stb.. Ezeket se olyan freekill megtanulni úgy használni, ahogy egyre több zenekar teszi. De ebbe fölösleges belemenni, elég a gitárt nézni, hogy egy jó gitáros mennyit gyakorol és szenved azért, hogy pörgősen gyorsan zenét játsszon le, ne csak zajt. Akkor a kisebb bandák közül sok ismerőstől hallottam, hogy még a gitárhoz készült effekt pedálokat is maguknak csinálják meg, hogy különböző torzításuk legyen.
Elektronikus zene, amit én láttam DJ ismerősöktől: van egy 'zaj tár', amiben előre felvett hangok xxxx mennyisége van, megvan az alap zene, amire rákevernek, effekteznek. Felvesznek esetleg szintetizátor hangokat, 1-2 elektromos hegedű hangot. Milyen tudás kell nekik? Milyen ZENÉLÉSI tudás kell? Semmi, ritmusérzék és kurva sok pénz a menőbbnél menőbb és jobb keverő cuccokra, meg DJ pultokra. Amúgy semmi tehetség. Amikor meg bulit tartanak, figyeli, hogy éppen milyen stílusra, számokra vannak többen a tánctérben, melyikre nyomatják erősebben és azokat rakni be alap zenének. Nha ne mond, hogy évikig járnak zenesuliba, hogy azt tudják amit most.
lehet összemikszelni pár szart nem egy nagy cucc, de azért saját számokat késziteni azért már nem megy mindenkinek, oda már jo sok gyakorlás szükséges
én is szeretek nem egy rock együttest meg jopár indie garage szutykot, sokkal igényesebbek mint bármelyik punk banda.
This post was edited by palacsinta on Mar 4 2011 07:47am