d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Felsőoktatás Topik > Bmebme
Prev1255256257258259327Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 2.84
Warn: 10%
Jul 19 2015 04:09am
lol én meg se irtam XD
Member
Gold: 1.00
Jul 19 2015 04:24am
Quote (Cpt_Ghost @ 19 Jul 2015 12:00)
jara egy elit iskolába járt és úgy gondolja, hogy ez mindenhol ilyen egyszerű mint ahogy elképzeli
nincs is mit kommentálnom

Jara egy elit iskola melletti iskolában járt, ahol szerinte mondjuk nincs nagy külömbség.

Quote (Cpt_Ghost @ 18 Jul 2015 15:31)
Mondjuk implying attol lesz vki ertelmes h jo jegyet kap matekbol. Eleve ott kene kezdeni h normalis fizetest a tanaroknak hogy vonzo es nepszeru palya legyen es ki lehessen baszni a tanitasra alkalmatlan tanarokat, mert rengeteg ilyen van. Onnantol lehetne a tantervvel is varialni, de en ott is ezt csinalnam kb, ha kitalalod h legyen heti tiz ora matek azzal csak azt eres el h megjobban fogja utalni az atlag diak. Kar h nem vagyok otthon, majd este irok reszletesebb velemenyt is

Nem csak ezek a végletek vannak, egy szóval nem mondtam, hogy mindenkinek matek tagozatos iskolába kell járnia, de azért az alapvető összefüggéseknek nem lenne szabad gondot okozniuk.
Nem kell heti 10 matek egy héten, de az sem normális, hogy függvénytáblázattal nem tudnak olyan feladatokat megoldani, amit előtte 12 évig tanultak.

Mert attól a ponttól kezdve, hogy függvénytáblázat, már csak elemi logika és koncentrációs képesség. Figyelmetlenségből simán el lehet dobni pontokat, akár egy egész feladatot is (bár a pontozás ebből a szempontból elég jófej), de hogy az országos átlag 50% alatt van az durva.

Quote (Cpt_Ghost @ 19 Jul 2015 11:54)
jolvan jara, okos vagy, atjott a lenyeg

Abban egyébként igaza van, hogy tényleg a szegényke lemaradása nőtt meg. Ezt mutatja a PISA is, hogy a legjobbak még mindig ugyanolyan jók, de a legrosszabbak egyre többen vannak és egyre jobban leszakadnak.

Semmi miatt nem utálom annyira az orbán kormányt, mint az oktatás módszeres és szándékos tönkretétele miatt. Nem mintha az előzőek jók lettek volna, de azért ilyen gyorsan ilyen mértékű pusztítást még senki sem mert véghezvinni, mint amit ők csináltak...
Elkeserítő. Ha rajtam múlna, akkor hihetetlen pénzeket tömnék az oktatásba, nem harmadolni, hanem háromszorozni kellett volna a költségvetés ezen részét.
Nem stadionokat építenénk, hanem tanítanánk...
Member
Gold: 80.00
Jul 19 2015 04:28am
Quote (CyberPunk666 @ 19 Jul 2015 12:24)
Jara egy elit iskola melletti iskolában járt, ahol szerinte mondjuk nincs nagy külömbség.

Nem csak ezek a végletek vannak, egy szóval nem mondtam, hogy mindenkinek matek tagozatos iskolába kell járnia, de azért az alapvető összefüggéseknek nem lenne szabad gondot okozniuk.
Nem kell heti 10 matek egy héten, de az sem normális, hogy függvénytáblázattal nem tudnak olyan feladatokat megoldani, amit előtte 12 évig tanultak.

Mert attól a ponttól kezdve, hogy függvénytáblázat, már csak elemi logika és koncentrációs képesség. Figyelmetlenségből simán el lehet dobni pontokat, akár egy egész feladatot is (bár a pontozás ebből a szempontból elég jófej), de hogy az országos átlag 50% alatt van az durva.

Abban egyébként igaza van, hogy tényleg a szegényke lemaradása nőtt meg. Ezt mutatja a PISA is, hogy a legjobbak még mindig ugyanolyan jók, de a legrosszabbak egyre többen vannak és egyre jobban leszakadnak.

Semmi miatt nem utálom annyira az orbán kormányt, mint az oktatás módszeres és szándékos tönkretétele miatt. Nem mintha az előzőek jók lettek volna, de azért ilyen gyorsan ilyen mértékű pusztítást még senki sem mert véghezvinni, mint amit ők csináltak...
Elkeserítő. Ha rajtam múlna, akkor hihetetlen pénzeket tömnék az oktatásba, nem harmadolni, hanem háromszorozni kellett volna a költségvetés ezen részét.
Nem stadionokat építenénk, hanem tanítanánk...

hát az tényleg durva, hogy az országos átlag 50% alatt van, de ez is inkább csak azt mutatja, hogy geci szar az oktatás, nem azt, hogy hülye lenne az országos átlag.
amugy veled egyetertek abban amit leirtal.

mondjuk a mateknál ott van a kutya elásva, hogy úgy szocializálódnak a gyerekek, hogy ezt utálni kell (ezért mondjuk jópár tanár tesz is rendesen) és gecire nem is foglalkozik vele senki otthon sulin kivül (en se tettem), pedig ha mondjuk megcsinálna otthon mindegyik diák legalább egy 3-4 aktuális feladatot magától akkor nem lenne ilyen siralmas

This post was edited by Cpt_Ghost on Jul 19 2015 04:30am
Member
Gold: 1.00
Jul 19 2015 05:46am
Quote (Cpt_Ghost @ 19 Jul 2015 12:28)
hát az tényleg durva, hogy az országos átlag 50% alatt van, de ez is inkább csak azt mutatja, hogy geci szar az oktatás, nem azt, hogy hülye lenne az országos átlag.
amugy veled egyetertek abban amit leirtal.

mondjuk a mateknál ott van a kutya elásva, hogy úgy szocializálódnak a gyerekek, hogy ezt utálni kell (ezért mondjuk jópár tanár tesz is rendesen) és gecire nem is foglalkozik vele senki otthon sulin kivül (en se tettem), pedig ha mondjuk megcsinálna otthon mindegyik diák legalább egy 3-4 aktuális feladatot magától akkor nem lenne ilyen siralmas

Nekünk a matek oktatása olyan volt 5. osztálytól, hogy az alapműveletek meg szorzótábla után nekünk kellett rájönni mindenre.
Teszem azt, a prímtényezős felbontásból, hogyan lesz legnagyobb közös osztó és legkisebb közös többszörös (igen, ezek kurva easy dolgok, de ilyen 5. osztályról beszélünk, amikor ezek újak, és az ilyen gondolkodás sem alakult még ki rendesen). Vagy a tételek bizonyítását is nekünk kellett az addigi ismereteink alapján összerakni (thálész, párhuzamos szelő szakaszok...).
Én ott szerettem meg a matekot nagyon, hiába volt amúgy emberileg egy selejt a tanár, de a matekot nagyon jól tanította. Tényleg szinte mindig leadta az alapvető ismereteket és onnantól nekünk kellett rájönni a megoldásra. Izgalmas volt az egész. Mindig is matekszakkörös voltam, ott meg ezt még durvábban toltuk, tök elvont kérdésekkel kellett foglalkoznunk már akkor.

Azóta is szeretem a matekot, még olyankor is, amikor nem megy és nem értem.

Ezzel nagy mázlim volt, bár igazából azért a beállítottságom is megvolt hozzá már előtte, ez a kettő jó kombináció volt.
Member
Gold: 33,265.80
Jul 19 2015 06:35am
Quote (jarabekg @ 19 Jul 2015 10:58)
8D

akármire mentek az értelmesebb ismerőseim szaktól ponttól függetlenül (jog közgáz külföld akármi) mind megütötte a minimális 90%-ot
de ehhez nem okosnak kell lenni, hanem minimum követelmény akárkinek aki legalább egy picit komolyan akarja magát venni

Sajnos egyet kell ertsek veled.

A matek iszonyatosan fontos es ha ujrakezdhetnem biztos emelt matekoznek.
Member
Gold: 280.00
Jul 19 2015 06:42am
Quote (Anarkin @ Jul 19 2015 11:02am)
tfw nekem is valami random 5x% lett a matek érettségim asszem :wacko:

omfg akkor mit keresel senior developerként egy világcégnél, max utcasöpörhetsz
Member
Gold: 710.00
Jul 19 2015 08:39am
Quote (josheide @ 19 Jul 2015 14:35)
Sajnos egyet kell ertsek veled.

A matek iszonyatosan fontos es ha ujrakezdhetnem biztos emelt matekoznek.

irodalom > matek
Member
Gold: 1,630.69
Jul 20 2015 06:51am
megigenyeltem ösztöndijat es azt mondtak mivel szüleim magyarorszagra költöznek ezert magyarorszag felelös az ösztöndijamert

kösz orban, megse leszek egyeteista ((((
Member
Gold: 271.57
Jul 20 2015 07:05am
Most csináltam meg a nyári 2hetes laboromat(10kredites tantárgy), hogy ne kelljen jövő félévben, de sikerült ma reggel a záró zht valami undorítóan elbasznom.
Remélem adnak egy kettest aztán elpicsázhatok, és szeptemberig nincs gondom.^^
Member
Gold: 80.00
Jul 23 2015 12:33pm
Felvi.hu: elérte az SZE-ÁJK jogász (ONK) ponthatárát.
yay
nagyon nehéz volt xd
Go Back To Magyar Topic List
Prev1255256257258259327Next
Add Reply New Topic New Poll