Quote (Cpt_Ghost @ 19 Jul 2015 12:00)
jara egy elit iskolába járt és úgy gondolja, hogy ez mindenhol ilyen egyszerű mint ahogy elképzeli
nincs is mit kommentálnom
Jara egy elit iskola melletti iskolában járt, ahol szerinte mondjuk nincs nagy külö
mbség.
Quote (Cpt_Ghost @ 18 Jul 2015 15:31)
Mondjuk implying attol lesz vki ertelmes h jo jegyet kap matekbol. Eleve ott kene kezdeni h normalis fizetest a tanaroknak hogy vonzo es nepszeru palya legyen es ki lehessen baszni a tanitasra alkalmatlan tanarokat, mert rengeteg ilyen van. Onnantol lehetne a tantervvel is varialni, de en ott is ezt csinalnam kb, ha kitalalod h legyen heti tiz ora matek azzal csak azt eres el h megjobban fogja utalni az atlag diak. Kar h nem vagyok otthon, majd este irok reszletesebb velemenyt is
Nem csak ezek a végletek vannak, egy szóval nem mondtam, hogy mindenkinek matek tagozatos iskolába kell járnia, de azért az alapvető összefüggéseknek nem lenne szabad gondot okozniuk.
Nem kell heti 10 matek egy héten, de az sem normális, hogy
függvénytáblázattal nem tudnak olyan feladatokat megoldani, amit előtte 12 évig tanultak.
Mert attól a ponttól kezdve, hogy függvénytáblázat, már csak elemi logika és koncentrációs képesség. Figyelmetlenségből simán el lehet dobni pontokat, akár egy egész feladatot is (bár a pontozás ebből a szempontból elég jófej), de hogy az országos átlag 50% alatt van az durva.
Quote (Cpt_Ghost @ 19 Jul 2015 11:54)
jolvan jara, okos vagy, atjott a lenyeg
Abban egyébként igaza van, hogy tényleg a szegényke lemaradása nőtt meg. Ezt mutatja a PISA is, hogy a legjobbak még mindig ugyanolyan jók, de a legrosszabbak egyre többen vannak és egyre jobban leszakadnak.
Semmi miatt nem utálom annyira az orbán kormányt, mint az oktatás módszeres és szándékos tönkretétele miatt. Nem mintha az előzőek jók lettek volna, de azért ilyen gyorsan ilyen mértékű pusztítást még senki sem mert véghezvinni, mint amit ők csináltak...
Elkeserítő. Ha rajtam múlna, akkor hihetetlen pénzeket tömnék az oktatásba, nem harmadolni, hanem háromszorozni kellett volna a költségvetés ezen részét.
Nem stadionokat építenénk, hanem tanítanánk...