d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev1251525162517251825195001Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 26.00
Feb 25 2011 03:23pm
Quote (Liliomtipro @ 25 Feb 2011 22:14)
itt elbasznak a zebrán?

????

igen
Member
Gold: 3,747.73
Feb 25 2011 03:34pm
Quote (Liliomtipro @ Feb 25 2011 10:14pm)
itt elbasznak a zebrán?

????

jobb esetben nem, de ha nincs lámpa, és egy kétsávos út mellett álsz, hát enjoy. Fogsz ott állni egy darabig, mig néetországban v horvátországban akkor átengednek ha csak arra gondolsz, h átakarsz kelni az úton
Member
Gold: 26.00
Feb 25 2011 03:36pm
Quote (Vismajor @ 25 Feb 2011 22:34)
jobb esetben nem, de ha nincs lámpa, és egy kétsávos út mellett álsz, hát enjoy. Fogsz ott állni egy darabig, mig néetországban v horvátországban akkor átengednek ha csak arra gondolsz, h átakarsz kelni az úton

amúgy ez tényleg igaz. Főleg a svájciak udvariasak nagyon ilyen szempontból. Mi magyarok agresszív állatok vagyunk hozzájuk képest. Az mondjuk más kérdés, hogy Vietnamban meg az hajthat be előbb a kereszteződésbe aki előbb ér oda :D

vagy ott vannak az olaszok, én már annak is örülök h mi nem úgy közlekedünk

This post was edited by ace07 on Feb 25 2011 03:42pm
Member
Feb 25 2011 03:45pm
Quote (ace07 @ Feb 25 2011 10:36pm)
amúgy ez tényleg igaz. Főleg a svájciak udvariasak nagyon ilyen szempontból. Mi magyarok agresszív állatok vagyunk hozzájuk képest. Az mondjuk más kérdés, hogy Vietnamban meg az hajthat be előbb a kereszteződésbe aki előbb ér oda :D

vagy ott vannak az olaszok, én már annak is örülök h mi nem úgy közlekedünk

De míg a zolaszoknál kevésbé lehet ezt a vezetési stílust levetíteni egy ország magatartására, addig itthon kb ez a jellemző. Ha az én tehenem beteg dögöljön meg a szomédé is, ha már a földön fekszik énis belerugok, jogom van kötelességme nincs, etcetera
Member
Gold: 0.08
Feb 25 2011 03:48pm
Quote (Vismajor @ Feb 25 2011 11:34pm)

aki ismeri a kreszt annak ilyesmi nem okoz gondot, én úgy lépek le a zebráról hogy nincs olyan közelségben autó ami nem tudna megállni, ezáltal egyértelműen jelzem a szándékom hogy az út túloldala a cél számomra
ha látják hogy magabiztos vagy akkor megállnak...
persze hogy a matyizó gyereknek nem fogok lassítani amikor abban sem vagyok biztos hogy egyáltalán át akar menni a kurva úttesten mivel erre nem különösebben mutat hajlandóságot
Member
Gold: 710.00
Feb 25 2011 03:49pm
Quote (Vismajor @ Feb 25 2011 09:34pm)

már itt kápon az elsö zebránál 20an lassitanak le és állnak meg h átmenj
failgyerek
Member
Feb 25 2011 03:50pm
Quote (Liliomtipro @ Feb 25 2011 10:48pm)
aki ismeri a kreszt annak ilyesmi nem okoz gondot, én úgy lépek le a zebráról hogy nincs olyan közelségben autó ami nem tudna megállni, ezáltal egyértelműen jelzem a szándékom hogy az út túloldala a cél számomra
ha látják hogy magabiztos vagy akkor megállnak...
persze hogy a matyizó gyereknek nem fogok lassítani amikor abban sem vagyok biztos hogy egyáltalán át akar menni a kurva úttesten mivel erre nem különösebben mutat hajlandóságot

te nem pesti vagy, amiright
Próbálj már meg lerépni a körútra, zebránál... Én megpróbáltam, külsőből az a6os gázelvétel nélkül váltott át belsőbe és húzzott el előttem. De erre nem vesztegetek szót, aki a hazai közlekedési morált védi-súlytalan a szememben :D
Ez a zebrás dolog csak egy példa, ne ezen lovagoljatok pls

This post was edited by Vismajor on Feb 25 2011 03:51pm
Member
Gold: 252.12
Feb 25 2011 03:53pm
Quote (Vismajor @ 25 Feb 2011 23:50)
te nem pesti vagy, amiright
Próbálj már meg lerépni a körútra, zebránál... Én megpróbáltam, külsőből az a6os gázelvétel nélkül váltott át belsőbe és húzzott el előttem. De erre nem vesztegetek szót, aki a hazai közlekedési morált védi-súlytalan a szememben :D
Ez a zebrás dolog csak egy példa, ne ezen lovagoljatok pls

jó a bunkó pestiek nincsenek ám ott midnenhol
Member
Gold: 0.00
Warn: 100%
Feb 25 2011 04:06pm
Quote (Nerz8 @ Feb 25 2011 09:17pm)
http://noob.hu/2011/02/25/raczrezs.jpg

LOLXD
Member
Gold: 343.00
Feb 25 2011 04:06pm
Quote (Cpt_Ghost @ Feb 25 2011 09:11pm)
az alapvető gondok nem a magyar kultúrában keresendőek hanem inkább az embereket befolyásoló dolgokban

Quote (Vismajor @ Feb 25 2011 09:12pm)
??

Én ilyenekre gondolnék..

Quote (fn.hu/allas/20081219/mennyit_kerestunk_2008_ban/)
2008-ban a felső vezetők két-három millió forintot vittek haza egy hónapban..

Ugye azóta voltak módosítások, így szegények maximum 2 milliót visznek haza (hivatalosan) havonta. Beleszámítva az új, csudázatos 16%-os adókulcsot is.^
Néha megnézem a parlamenti közvetítéseket és olykor tényleg nevetséges ami ott megy. Ha esetleg valaki előterjeszt valami értelmes dolgot, azt azonnal elvetik, meg 'majd később beszélünk róla' mert most válság van és először abból kell kijönni.
Jön Orbán Viktor is azzal, hogy ezt-azt kell csinálni, de gyakorlatilag a 4 év alatt sem tudták eldönteni mit kéne csinálni? Most elméletileg március közepén bejelentik, hogy hogyan, s milyen formában húznak le még pár bőrt rólunk az ország érdekében^
Aztán felszólalt Mesterházy és ilyet szól; 'Mi teljesen jó állapotban adtuk át maguknak az országot...' ..és nézzék meg mi lett belőle. Meg elkezd vádaskodni.
Persze ofc, ha a fizetésüket/prémiumokat kell megszavazni, annak mindenki örül.
20 éve megy a hebegés-habogás kormányrészről, ellenzék részéről meg a vergődés.

Még ha jól csinálnák amit csinálnak, akkor azt mondanám; igen, megérdemlik a milliós fizetést, mert valóban nagy feladat ilyen kaliberű kérdéseket a társadalommal-gazdasággal kapcsolatban megoldani.
De csak a duma megy, a sima kommunikáció. A problémamegoldás gyakorlati része már más tészta.

+Lázár János 600 ezerért bérelt autót/hó, amikor kérdezték róla akkor annyit mondott (nagy durcásan), hogy hát jó, akkor lemond akkor róla. De azért szerinte egy frakcióvezetőnek biztosítani kell a munkaeszközeit.

+Bodrogkeresztúri kilátó 40 millióért, biciklis pihenő (pár farönk), szintén pár millióért.
Egyik tanárom, aki régen szdsz-es párttag volt arról mesélt, hogy néha amiatt voltak bajban, hogy hogyan számolják el, mit írjanak, mire költötték az egyes pályázatokon nyert pénzeket. Mert ofc ment a nyaralás Spanyolországban, Olaszországban etc..

Én ezeket tartanám (az általam egyébként nem különösebben kedvelt -/care-) Szellem_Kapitány által megjelölt 'embereket befolyásoló tényezőknek'.

És ha a vezetők ezt csinálják és ez ilyen szinten kitudódik már + több aktív per is zajlik volt képviselők ellen, közben még tovább nyúznának minket az adóikkal, amíg a jelenlegi képviselők meg nevetgélnek és ha vagyoni dolgokról kérdezik őket akkor jön a 'a hatályos jogszabályoknak megfelelően járt el' duma.. szóval akkor én ezt egy elég erőteljes 'befolyásoló dolognak' tartom.
Mert mindenki aki nem teheti meg, hogy kitanulja amit lehet, s így normális álláshoz jusson az csakugyan, mint derék vezetőink azt fogja keresni, hogy hol vannak a rések a demokrácia babérkoszorús 'hatályos jogszabályain', mert máshogy nem tudja magának megteremteni az alapvető egzisztenciális viszonyait. Persze ez is nézőpont kérdése; kinek mi az alapvető.

Rávezetve ezt az egészet a zebrán átengedős témára; abban is lehet valami, hogy mindenki frusztrált amiatt, hogy túl sok a 'jól van lemondok a 600 ezer/hó bérelt kocsimról, legyetek boldogok'.
Aki már megteremtette magának a saját életét azt azért nem érdekli, aki meg még nem, azt meg azért mert minden +1millió a derék vezetőinknek -50ezer 20 másik embernek.
Go Back To Magyar Topic List
Prev1251525162517251825195001Next
Closed New Topic New Poll