Quote (jarabekg @ Jun 8 2012 05:15pm)
Az nem zavar ha valaki buta, de az igen ha valaki buta és szélsőséges. Nem értem miért gondolják úgy az emberek, hogy a franciák viccből szétbaszták egész magyarországot, nem is ők döntöttek a mi ügyeink felett, és a többi ország képviselője sem foglalkozott vele lényegében, csak igent mondtak az összes követelésre amit támasztottak a szomszédos országok.
Szerintem egyáltalán nem buta és szélsőséges, csak belátta, hogy milyen társadalmi/gazdaságpolitikai következményekkel jár egy ilyen lépés. Gondolom tudod, de Magyarország elvesztette a nyersanyagkészleteit, a közelekedés felborult, összeomlott a gazdaság, rengeteg magyar maradth határon kívül és mivel a nemzetiségi kérdés az országok belügyének számított elég sanyarú sorsuk volt innentől. Triannonnal inkább a győztes országoknak lehetett az ezzel a célja, hogy az első világháború után az Osztrák-Magyar-Monarchia felbomlásával a Kisantant országai helyettesítsék a Habsburg birodalom európai hatalmi egyensúlyban betöltött szerepét, amire természetesen nem voltak képesek. Ez eléggé felháborító, hogy neked a reakciód erre az, hogy szégyellsz magyarnak lenni. Lehet, hogy neked ez már nem jelent semmit, de sok embernek ez még mindig egy olyan tüske ami nagyon sokára fog begyógyulni, és most nem a szélsőjobboldali edukálatlan hülyékre gondolok.
e: Ja és amit beni írt, valami francia marshall akinek már elfelejtettem a nevét pedig azt mondta, hogy ez nem béke csak fegyverszünet 20 évre.
Quote (jarabekg @ Jun 8 2012 05:29pm)
Én csak azt utálom nagyon, hogy valaki racionálisnak tartotta nagymagyarországot, trianon tényleg igazságtalan volt, de nem annyira mint amennyire állítják
http://www.nemzetismeret.hu/middle/404ab.jpg
vörös térkép, gyertek rám, mert utálom magyarországot
lól a vörös térképet épp a magyar delegáció vitte, hogy legalább a többségében magyarlakta területeket ne csatolják el, igen Magyarország soknemzetiségű ország lett a 18. századi újranépesülés következtében, de ettől még elég faszság azt állítani, hogy jobb lett így M.O-nak.
This post was edited by championmath on Jun 8 2012 09:41am