d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev1250225032504250525065001Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
May 9 2012 08:08am
Quote (bajcli @ 9 May 2012 16:05)
gimiben Ajnácska volt a neve a leggyűlöltebb faszfej tanáromnak
öeeeeee

Meg amúgy is milyen név már, alapból owned jelet mutat
Member
Gold: 2,496.00
May 9 2012 08:18am
Quote (beni @ May 9 2012 12:31pm)
ha egy hónapos kimaradás után lemegyek egyszer edzeni akkor másnap csomóan meg szokták jegyezni

monokli?

egyebkent szerintem is hamarabb meglatszik, de azert nem masnapra 8D max az izomlaz
Member
Gold: 6,440.13
May 9 2012 08:21am
Quote (CyberPunk666 @ May 9 2012 02:58pm)
szükség van az ott képzett emberekre, jó sokra van szükség belőlük, de ma már nem kellenek bizonyos képességek olyan szinten, mint régen. Többen el tudják így végezni, akik ugyanolyan vagy legalább közel ugyanolyan szinten tudnak utána dolgozni.

Régen valakinek hiába lett volna érzéke az ilyen gazdasági dolgokhoz, ha nem tudja megtanulni a mögötte lévő matematikát akkor nem végezhette el.
Ma viszont lehet, hogy egy gyengébb matematikus is elvégzi ugyanazt a munkát, mert a gépek megcsinálják helyette amit nem tud, a maradék részéhez pedig lehet kurvajó érzéke.

Nálunk is van olyan, aki nagyon fasza dolgokat építget, tervezget, mindent megtervez géppel, kreatív és végre tudja hajtani, de matek 1 aláírása sincs. (mondjuk tehetséges, de szerintem sosem fogja elvégezni ezt a sulit)

A gazdaságnak sokkal jobbat tesz 1000 olyan szakember aki géppel el tudja végezni a szükséges háttérszámításokat, mint 100 aki el tudja végezni fejben is, de a sebesség miatt ugyanúgy géppel teszi meg, mint a másik 1000

van igazság abban, hogy nem mindenkinek kell pro matek, hogy ki tudjon teljesedni a szakmájában, de

egy: régen sem az volt, hogy a gyenge matekos kiszorult volna közgázról, 10+ éve pláne nem
kettő: csipkebokor vessző
három: nem kell a logarlécek korába visszanyúlni, nekem is több matekom volt, mint most. A pénzügyhöz pedig szerintem nem árt a matektudás, ott legyen több matek. A marketinges meg legyen kreatív.

Quote (TresholdOfUniverse @ May 9 2012 03:18pm)
monokli?

egyebkent szerintem is hamarabb meglatszik, de azert nem masnapra 8D max az izomlaz

nem, hanem "látom gyúrsz" kijelentéseket nyomnak

This post was edited by beni on May 9 2012 08:21am
Member
Gold: 5,390.00
May 9 2012 08:30am
beengedtek laborra, my jimmies went unrustled

btw jövőre ígyis-úgyis elkezdem a gtkt, csak azt nem tudom még, hogy melyiket passziváltatom, hogy ne pörögjenek duplán a fizetős meg a támogatott évek, szóval tudok majd objektív véleményt adni a kettőről

beni u közgazdász masterrace
Member
Gold: 1.00
May 9 2012 08:33am
Quote (beni @ 9 May 2012 15:21)
van igazság abban, hogy nem mindenkinek kell pro matek, hogy ki tudjon teljesedni a szakmájában, de

egy: régen sem az volt, hogy a gyenge matekos kiszorult volna közgázról, 10+ éve pláne nem
kettő: csipkebokor vessző
három: nem kell a logarlécek korába visszanyúlni, nekem is több matekom volt, mint most. A pénzügyhöz pedig szerintem nem árt a matektudás, ott legyen több matek. A marketinges meg legyen kreatív.

én sem azt mondtam, hogy nem kell tudni a matekot, mint írtam a háttér megértéséhez kelleni fog. De régen csuklóból ki kellett tudni számolni azt amit ma a telefonodba beírva rögtön az eredményt kapva megcsinálsz, 3 oldalas levezetések helyett.
Aki meg tudja csinálni az is így fogja, mert sietni kell, nincs idő gyönyörködni az egyenletek rendezésében.
Sok szakember kell, így az olyan szórótárgyakon enyhítenek (és spórolnak), amik nélkül gyakorlattal ugyanúgy elboldogul.

Ma van egy bonyolult kapcsolásom, valahol belül van egy hiba, nem fogom a kapcsolási rajzon végigszámolni a hiba helyét, ha csak egy adott ponton tudok mérni. Valamilyen CAD programban összedobom és pár kattintással meg is találom, hogy melyik elem hibája adhatja az adott eredményt.
Kell a matek, és hasznos, nagyon szeretem a matekot, és jó is vagyok belőle, de közel sem profitálsz belőle annyit mint régen. Hiába tudod te kiszámolni papíron, a másik hülye beírja a gépbe, és pont ugyanolyan gyorsan megkapja ugyanazt az eredményt.
Member
Gold: 6,440.13
May 9 2012 08:36am
Quote (CyberPunk666 @ May 9 2012 03:33pm)
én sem azt mondtam, hogy nem kell tudni a matekot, mint írtam a háttér megértéséhez kelleni fog. De régen csuklóból ki kellett tudni számolni azt amit ma a telefonodba beírva rögtön az eredményt kapva megcsinálsz, 3 oldalas levezetések helyett.
Aki meg tudja csinálni az is így fogja, mert sietni kell, nincs idő gyönyörködni az egyenletek rendezésében.
Sok szakember kell, így az olyan szórótárgyakon enyhítenek (és spórolnak), amik nélkül gyakorlattal ugyanúgy elboldogul.

Ma van egy bonyolult kapcsolásom, valahol belül van egy hiba, nem fogom a kapcsolási rajzon végigszámolni a hiba helyét, ha csak egy adott ponton tudok mérni. Valamilyen CAD programban összedobom és pár kattintással meg is találom, hogy melyik elem hibája adhatja az adott eredményt.
Kell a matek, és hasznos, nagyon szeretem a matekot, és jó is vagyok belőle, de közel sem profitálsz belőle annyit mint régen. Hiába tudod te kiszámolni papíron, a másik hülye beírja a gépbe, és pont ugyanolyan gyorsan megkapja ugyanazt az eredményt.

akkor vigyük még lejjebb a követelményszintet, hogy mindenkinek diplomája lehessen ne csak boldogboldogtalannak

Member
May 9 2012 08:37am
Quote (beni @ 9 May 2012 15:36)
akkor vigyük még lejjebb a követelményszintet, hogy mindenkinek diplomája lehessen ne csak boldogboldogtalannak

http://main.makeuseoflimited.netdna-cdn.com/tech-fun/wp-content/uploads/2011/03/racistcomputers.png

én feljebb vinném, és nem értek egyet az elbutulással, de attól még ez áll a háttérben szerintem, ezért teszik felülről azt amit tesznek.

Amúgy ma már nagyon sok dolgot lehetne automatizálni, és egyszer a távoli jövőben, ha majd oda jutunk gazdaságilag a világban, akkor nagyon sok szakma meg fog szűnni, mert gépek megcsinálják. Szerintem sok dolgot csak azért végeznek ma még emberek, mert nem bírná el a gazdaság, ha ennyi emberre egyszerűen nem lenne szükség.

This post was edited by CyberPunk666 on May 9 2012 08:39am
Member
May 9 2012 08:44am
szerintem mind beni, mind cp rossz oldalról közelíti meg ezt a dolgot, a követelményeket sohasem növelni, vagy csökkenteni kell, hanem realizálni az adott korhoz, és az tökmindegy, hogy milyen változást hoz az előző követelményrendszerhez képest
Member
May 9 2012 08:55am
Quote (jarabekg @ 9 May 2012 15:44)
szerintem mind beni, mind cp rossz oldalról közelíti meg ezt a dolgot, a követelményeket sohasem növelni, vagy csökkenteni kell, hanem realizálni az adott korhoz, és az tökmindegy, hogy milyen változást hoz az előző követelményrendszerhez képest

szerintem meg mind a háromban van igazság.

beni:
egyrészt meg kell azért védeni a diplomás réteget attól, hogy a diploma elértéktelenedjen, mert aki képes megcsinálni azt mindenképpen jutalmazni kell. Meg akkor lesz csak motiváció megcsinálni, minek tanuljon 5 évig még, ha mondjuk okjval, vagy festőként többet keres és ugyanolyan könnyen el tud helyezkedni. Tehát mindenképpen kell egy szint ami véd.
jara:
igen, teljesen felesleges olyan dolgok miatt kiszórni az embereket amit nem is fognak használni és ami nélkül tökéletesen elboldogulnak az adott területen, a technika segítségével sok erőforrás felszabadul, ezt sok olyan dologgal kellene lekötni ami viszont versenyelőnyt hoz (ezért erőlteti manapság a durva elméleti háttér helyett a gyakorlatiasabb képzést, régen kellett az a háttér, ma pedig beírom a gépbe az adott paramétereket és azonnal kinnvan minden). Van ahol ezt le is követik, de az nem ebben az országban van sajnos...
Én:
azért nem baj, ha a kötelezően kellőnél némileg magasabb a szint, legalább jelent valamit elvégezni, nem csak gazdaságilag, de társadalmilag is kell lennie egy presztizsnek, meg persze jó érzés amikor az ember utolsóként megkapja a dolgozatát matekon és annyi pontja van, mint az addigiaknak összesen... :D
Member
May 9 2012 09:05am
Quote (CyberPunk666 @ May 9 2012 03:55pm)
szerintem meg mind a háromban van igazság.

beni:
egyrészt meg kell azért védeni a diplomás réteget attól, hogy a diploma elértéktelenedjen, mert aki képes megcsinálni azt mindenképpen jutalmazni kell. Meg akkor lesz csak motiváció megcsinálni, minek tanuljon 5 évig még, ha mondjuk okjval, vagy festőként többet keres és ugyanolyan könnyen el tud helyezkedni. Tehát mindenképpen kell egy szint ami véd.
jara:
igen, teljesen felesleges olyan dolgok miatt kiszórni az embereket amit nem is fognak használni és ami nélkül tökéletesen elboldogulnak az adott területen, a technika segítségével sok erőforrás felszabadul, ezt sok olyan dologgal kellene lekötni ami viszont versenyelőnyt hoz (ezért erőlteti manapság a durva elméleti háttér helyett a gyakorlatiasabb képzést, régen kellett az a háttér, ma pedig beírom a gépbe az adott paramétereket és azonnal kinnvan minden). Van ahol ezt le is követik, de az nem ebben az országban van sajnos...
Én:
azért nem baj, ha a kötelezően kellőnél némileg magasabb a szint, legalább jelent valamit elvégezni, nem csak gazdaságilag, de társadalmilag is kell lennie egy presztizsnek, meg persze jó érzés amikor az ember utolsóként megkapja a dolgozatát matekon és annyi pontja van, mint az addigiaknak összesen... :D

Erre elkezdtem írni egy tldr postot, meg szívesen kifejteném a véleményemet, ha nem lennék rohadtul fáradt, és ez a fő gond a bmevel, az indokolatlan túlterhelés pont attól veszi el az ember idejét, hogy igaz értelmiséggé váljon.
Go Back To Magyar Topic List
Prev1250225032504250525065001Next
Closed New Topic New Poll