Quote (CyberPunk666 @ May 9 2012 02:58pm)
szükség van az ott képzett emberekre, jó sokra van szükség belőlük, de ma már nem kellenek bizonyos képességek olyan szinten, mint régen. Többen el tudják így végezni, akik ugyanolyan vagy legalább közel ugyanolyan szinten tudnak utána dolgozni.
Régen valakinek hiába lett volna érzéke az ilyen gazdasági dolgokhoz, ha nem tudja megtanulni a mögötte lévő matematikát akkor nem végezhette el.
Ma viszont lehet, hogy egy gyengébb matematikus is elvégzi ugyanazt a munkát, mert a gépek megcsinálják helyette amit nem tud, a maradék részéhez pedig lehet kurvajó érzéke.
Nálunk is van olyan, aki nagyon fasza dolgokat építget, tervezget, mindent megtervez géppel, kreatív és végre tudja hajtani, de matek 1 aláírása sincs. (mondjuk tehetséges, de szerintem sosem fogja elvégezni ezt a sulit)
A gazdaságnak sokkal jobbat tesz 1000 olyan szakember aki géppel el tudja végezni a szükséges háttérszámításokat, mint 100 aki el tudja végezni fejben is, de a sebesség miatt ugyanúgy géppel teszi meg, mint a másik 1000
van igazság abban, hogy nem mindenkinek kell pro matek, hogy ki tudjon teljesedni a szakmájában, de
egy: régen sem az volt, hogy a gyenge matekos kiszorult volna közgázról, 10+ éve pláne nem
kettő: csipkebokor vessző
három: nem kell a logarlécek korába visszanyúlni, nekem is több matekom volt, mint most. A pénzügyhöz pedig szerintem nem árt a matektudás, ott legyen több matek. A marketinges meg legyen kreatív.
Quote (TresholdOfUniverse @ May 9 2012 03:18pm)
monokli?
egyebkent szerintem is hamarabb meglatszik, de azert nem masnapra 8D max az izomlaz
nem, hanem "látom gyúrsz" kijelentéseket nyomnak
This post was edited by beni on May 9 2012 08:21am