Quote (Karan2_Returned @ 13 May 2016 09:35)
Elsö hely az egy amerikai consulting ceg lenne. Mas embereken atmaszni tulajdonkeppen nem zavarna, csak nem is vagyok tul jo benne. De lehet pont ezert jott tenne ez a kompetitiv jellegü munka.
Elsö cegnel evi 57120 chf (~16.3m) az ajanlat, erre rajön amiket irtam (reszvenyek, utazasi költseg), meg ha jol dolgozok vagy tulorazok arra is kapok bonuszt, es evente fix allasemeles csak azert hogy ott vagyok a cegnel, elöreleptetesnel meg több.
Masik cegtöl nem kaptam meg a konkret szerzödest, de azt mondtak hogy a munkapiachoz viszonyitva fair a fizetes, ez valahol 52000 (~14.9m) körül van. Itt is kapnek par juttatast mint peldaul havi 2x masszazs, evi 1m amit kepzesekre es tovabbtanulasra (aminek a munkahoz köze van) költhetek, ehhez meg extra szabadsag is rendelkezesemre allna az alap 5 het mellett. Fizetesemeles az viszont nincs kilatasban a következö 3 evre.
En a minimalber feleböl is megelnek, de attol meg zsido a verem.
Sajat lakashoz 20-30 evig kene sporolnom, az amugy se lesz egy joideig.
Nekem az első cégnél 58500 volt a kezdő fizum + 400 nettó kajapénz + bónuszok.
Januártól emeltek 300 bruttót.
A mostani cég közel duplát ad, viszont kevesebb a szabadság, több a felelősség.
Nem túl fair amúgy az elosztás, mert vannak olyanok akik kb csak szereléshez értenek (de ahhoz nagyon) és 90-100k a fizujuk+bónuszok+kajapénz. Bár ők 50 körül vannak.
Amúgy a svájci kollégák szerint is az ilyen 50-60k fizu elég fos, egy festő/kőműves jobban keres...
Mennyi idős vagy, hogy ilyen keveset ajánlottak? Ill mennyire vidéken dolgozol?