Quote (Baleee @ 4 Oct 2012 22:59)
Ez amúgy szerintem hülyeség. Az 'elvileg csóró' falusi rétegek többször tudtak húst rakni az asztalra, mint mondjuk a városi rétegek és falun nem számított ez luxus cikknek. Más, hogy szerintem is egy olyan világ felé kezdünk szorulni, ahol újra a falusi (mezőgazdasági) életet élők térnek majd jobb sorra, azokkal szemben, akik jelenleg városi, felső-középosztálybeli, vállalkozók voltak. Mivel aki falun, kertes házban lakik, az max felássa a hátsókertben a gyepet a gyümölcsfák/fák között és ültet oda, vagy vesz 1-2 állatot és megtermeli nekik a takarmányt, ez szerintem kényszer helyzet lesz, hogy sokaknak vissza kell 'muszájból' jutni erre a 'szintre', akik viszont nem hagyták abba annak idején, azokra nem nagy hatással lesz a válság ilyen irányú megnyilvánulása.
Alapból többre megy az, aki 'több lábon áll', tehát mondjuk, dolgozik egy adott munkahelyen (közig, kis vállalkozásban, stb.), otthon fenntart egy kertet (zöldség, gyümölcs, stb), esetleg tart pár tyúkot (tojás, hús) vagy más állatot. Emellett mondjuk van erdeje, vagy földje (kiváltotta rendszerváltás után kárpótlási jeggyel). Ezek által ő életmódban nagy változást nem fog tapasztalni, sőt talán majd jobbnak mondhatja a sajátját, mint egy városba mondjuk beköltöző, panellakó.
Mondjuk nem gondolom, hogy ez probléma lenne. Ellustult eléggé az ember.
Csak mondjuk erre majd rásegítenek olyan dolgokkal, hogy média erősíti az emberek tudatában, hogy növény gut, ne egyél húst, hogy elnyomja azt az érzést, hogy nem is nagyon fizethetik meg az állati eredetű kajákat és így azt fogják hinni magukban, hogy nem azért nem eszik, mert nem tudják megfizetni maguknak, hanem azért mert 'ez a jó'.
wat the fuck am i reading
azt akarod mondani hogy mindenki legyen megint foldmuves es akkor megintcsak lesz tobb hus? Az a baj, hogy mig megtermelsz x egyszeg hust, addig annak sokszorosat forditod ra. Lenyegeben pazarlas a hus, de jo, mert finom
Quote (Karan2_Returned @ 4 Oct 2012 23:28)
Szerintem elöbb fognak ervenyesülni a megujulo energiaforrasok minthogy ez megtörtenne, de erdekes a gondolatmenet. Az emberek nem szivesen mondanak le arrol ami van nekik. Nem hiszem hogy sokan csökkentenek 2000 watt ala a napi fogyasztasukat csak azert hogy a Földnek jobb legyen.
Ha meg komolyan gondolod hogy vega szeretnel lenni szerintem egyszerüen probald ki, egy idö utan nem kellene hogy hianyozzon a hus ha csak emiatt aggodsz.
Nem azert fog csokkenni a fogyasztas, mert mindenki hippi lesz szimplan kereslet - kinalat alapon. Jelenleg 7 milliard ember el a foldon. 13 vagy 14 eve ertuk el asszem a 6 milliard fot. Es ez ugye meg mindig gyorsulo tempoban novekszik a fejlodo orszagokban. A termelest persze, lehet novelni de nem a vegletekig. A masik problema az oceonok tulhalaszottsaga. Sok csori orszagban fuggnek nagyon a halaszatbol szarmazo taplalekon, es az oceanok is eppen rossz formaban vannak. Ha erdekel errol egy nagyon erdekes film akkor ajanlom figyelmedbe az End of Line-t.
This post was edited by josheide on Oct 4 2012 04:05pm