d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Gyúrós Topik > Minden Ami Testedzéshez Kapcsolódik
Prev12462472482492501257Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 411.00
Oct 4 2012 10:41am
Quote (fahrii @ 4 Oct 2012 18:40)
pont nem

nem eldontendo volt (az amugy komoly) kerdesem :s
Member
Gold: 0.70
Oct 4 2012 10:43am
Quote (SummertimeClothes @ 4 Oct 2012 18:39)
mert testepitesnel miert nem kurvamindegy hogy mennyi ido alatt szivodik fel a szenhidrat?

Mert amelyik lassan szívódik fel, annak az energiáját tovább tudod hasznosítani, ezért hizlal mindenből a fehér (cukor, kenyér stb) jobban, mint a barna.
Member
Gold: 0.00
Oct 4 2012 10:47am
Quote (SummertimeClothes @ 4 Oct 2012 17:41)
nem eldontendo volt (az amugy komoly) kerdesem :s

Amikor az izmok erőteljesebb munkát végeznek, akkor a glikogént használják üzemanyagnak, ez teljesen célirányos: amelyik izom dolgozik abból fogy a glikogén. Ekkor ha szénhidrátot fogyasztunk, a kiürült glikogén raktárak újra betöltődnek. Ellenben, ha az izmok nem végeznek intenzív munkát, nem ürülnek ki a glikogén raktárak, ha ilyenkor magas GI-jű szénhidrátot fogyasztunk (szóval gyorsan felszívódót), a szervezet sok inzulint termel, és a tápanyag gyorsan elszállítódik a sejtekbe, viszont mivel nincs glikogén ürülés, a szervezet csak zsírba tudja elraktározni a tápanyagot.
Member
Gold: 411.00
Oct 4 2012 10:54am
Quote (fahrii @ 4 Oct 2012 18:47)
Amikor az izmok erőteljesebb munkát végeznek, akkor a glikogént használják üzemanyagnak, ez teljesen célirányos: amelyik izom dolgozik abból fogy a glikogén. Ekkor ha szénhidrátot fogyasztunk, a kiürült glikogén raktárak újra betöltődnek. Ellenben, ha az izmok nem végeznek intenzív munkát, nem ürülnek ki a glikogén raktárak, ha ilyenkor magas GI-jű szénhidrátot fogyasztunk (szóval gyorsan felszívódót), a szervezet sok inzulint termel, és a tápanyag gyorsan elszállítódik a sejtekbe, viszont mivel nincs glikogén ürülés, a szervezet csak zsírba tudja elraktározni a tápanyagot.

igy ertheto
mondjuk szerintem gyakorlatban nem lenne tul nagy kulonbseg igazabol de logikus, kosz
Member
Gold: 26.00
Oct 4 2012 11:04am
Quote (farki @ 4 Oct 2012 15:08)
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AtE3xTSOAKqZdFNLSUJzNkNBRXg1U1dUUE9WS3BFb0E#gid=0

http://liamrosen.com/fitness.html#part3
konkrétan nincs leírva, hogy "ne igyál lenmagolajat", csak jó pár tévhitet eloszlat különböző studykat belinkelve
pl.:
tökmindegy egy nap hányszor eszel
tökmindegy, hogy mikor eszel (ha este 8-kor eszel meg 1 kiló csipszet annak pontosan ugyanolyan hatása van, mintha reggel ennéd meg)
hízás/fogyás szempontjából tökmindegy, hogy zsömlét, cukrot vagy rizst eszel a csirke mellé, ha ugyanannyi kalória
stb

http://www.leangains.com/2011/09/fuckarounditis.html
ötös pont
mellesleg ez a legjobb gyúrós cikk ever imo

The only thing that should be changing from week to week is the load on the bar or the reps with the same load you used last time. If you're doing it right, these should be increasing. Everything else stays the same; the movements and the order you did them in, the sets and the rest periods in between sets. You don't add in new stuff.

Azért ez jó nagy faszság. A szervezeted hozzászokik egy adott típusú terheléshez és kb szart sem ér amit csinálsz, egy tömb leszel, stb..

12. You want that Tyler Durden look.

lol ez miért baj

24. You think ripped abs will get you laid.

De azért duplázza az esélyt kb :D

1. Follow me on Twitter.

2. Tweet or retweet this article.

meg a rejtett / kevésbé rejtett reklámok az oldalon arra utalnak, hogy azért az oldalából befolyó pénz sem mellékes neki...

This post was edited by ace07 on Oct 4 2012 11:15am
Member
Gold: 1,630.69
Oct 4 2012 11:11am
Quote (ace07 @ Oct 4 2012 06:04pm)
Azért ez jó nagy faszság. A szervezeted hozzászokik egy adott típusú terheléshez és kb szart sem ér amit csinálsz, egy tömb leszel, stb..

Hetente azert nem kell edzestervet cserelni szerintem.
Member
Gold: 26.00
Oct 4 2012 11:13am
Quote (Karan2_Returned @ 4 Oct 2012 18:11)
Hetente azert nem kell edzestervet cserelni szerintem.

nem hetente, de pl 2 havonta simán. Volt egy másik cikk, talán azt is Farki linkelte, ott szépen le volt írva, hogy miért jó "sokkolni" az izmokat mindig valami újjal.
Member
Gold: Locked
Oct 4 2012 11:31am
Quote (ace07 @ 4 Oct 2012 18:04)

De azért duplázza az esélyt kb :D

Gondolj jarára^^
Member
Gold: 0.00
Oct 4 2012 11:48am
Quote (fahrii @ Oct 4 2012 05:38pm)
én nem is értem hogy mi kéztette arra hogy egy ilyen hülyeséget leírjon
inkább nem is reagáltam rá

én is így voltam vele
Member
Gold: 1,080.60
Oct 4 2012 12:20pm
Quote (Bazsa7 @ 4 Oct 2012 17:36)
Ez így nem teljesen igaz, mert nem mindegy, hogy egyszerű vagy összetett szénhidrátot eszel, ezért szoktak fehér rízs és hús mellé párolt zöldséget enni, mert akkor lesz jó a felszívódási ideje.

Quote (fahrii @ 4 Oct 2012 17:38)
én nem is értem hogy mi kéztette arra hogy egy ilyen hülyeséget leírjon
inkább nem is reagáltam rá

Quote (Bazsa7 @ 4 Oct 2012 17:43)
Mert amelyik lassan szívódik fel, annak az energiáját tovább tudod hasznosítani, ezért hizlal mindenből a fehér (cukor, kenyér stb) jobban, mint a barna.

ITT:
most hirtelen pubmedes sourceot nem találtam, de erről van szó:
http://www.redding.com/news/2009/feb/26/researchers-find-only-calories-matter-when/
fogyásnál és hízásnál CSAK az számít, hogy mennyi kalóriát égetsz el és mennyit viszel be és PONT.

Code
A kalória (cal) az energia mértékegysége: egy kalória egy gramm víz hőmérsékletét egy °C-kal emeli meg. A kalóriát Nicolas Clément vezette be a hő mérésére 1824-ben. Az SI mértékegységrendszer bevezetésével a joule nagyrészt kiváltotta; ma főleg az élelmiszerek energiatartalmának mérésére használják.

több energiát viszel be, mint amennyit elhasználsz -> hízol
kevesebb energiát viszel be, mint amennyit elhasználsz -> fogysz

vegyünk két példát: aladárt és bélát, tegyük fel, hogaz emésztésük/kalóriaszükségletük fullra megegyezik
mindketten tömegelni akarnak, s úgy döntenek, hogy a napi kalóriaszükségletük + 500-t akarnak enni naponta, h heti kb fél kilót hízzanak
aladár minden nap a szükségletén felül eszik egy tábla csokit (100g, ~500 kcal)
béla pedig minden nap a szükségletén felül megeszik 2.5 kiló paradicsomot (~500 kcal)

találós kérdés: melyikük mennyit fog hízni?
válasz: UGYANANNYIT, mert kurvára mindketten 500 kalóriával több energiát adtak a testüknek
a különbség annyi, hogy míg aladár 100 grammnyi élelmet evett, addig béla 2.5 kilót

szerintem ti igazából erre gondoltok, hogyha aladár 2.5 kiló csokit enne, béla meg 2.5 kiló paradicsomot, akkor aladár OFC elhízna a gecibe, s akkor HURR DURR A CSOKI JOBBAN HÍZLAL MINT A PARADICSOM

vagy ez a barna vs fehér kenyér
100g fehér kenyér 260 kcal
100g barna kenyér pedig 195 kcal

--> a fehér kenyérben több a kalória, ezért abból kevesebbet ehetsz mennyiségre egy nap (ha diétázol), míg a barnából többet
de ha aladár 100g fehér kenyeret eszik, béla pedig 137g barna kenyeret, akkor mindketten UGYANANNYI kalóriát vittek be, s kurvára ugyanannyit híznak függetlenül az ilyen milyen gyorsan szívódik fel broscience bullshittől

és ha számolod a kalóriákat, akkor igazából tök mindegy, hogy minőségre milyen kaját eszel meg, ezt el is nevezték ennek: if it fit your macros - IIFYM
fogyókúrázóknak azért ajánlják a "lassú felszívódású" kajákat, mert azokból mennyiségre sokkal többet lehet enni (lásd 100g csoki vs 2.5 kiló paradicsom), s nem utolsó sorban sokkal egészségesebbek
de bármelyik diétázó megcsinálhatja azt, hogy hú, ennék egy milkacsokit, s akkor megeszi teljesen jóízűen a tábla csokit, CSAK UTÁNA KEVESEBBET ESZIK a rendes kajájából

nem értem ez mitől faszság, meg mi az ami ezen nem érthető

tehát aki azt mondja nekem, hogy
500 kalóriányi csoki jobban hízlal 500 kalóriányi rizsnél, azt kiröhögöm
olyan, mintha azt mondaná, hogy 1 kiló zsír nehezebb 1 kiló izomnál
vagy hogy 1 kiló vasbeton nehezebb 1 kiló tollpihénél...
vagy az 5 km/h-val menő autó gyorsabb az 5 km/h-val gyalogló embernél

remélem érthető :D

ps: glycemic index does not matter
Go Back To Magyar Topic List
Prev12462472482492501257Next
Add Reply New Topic New Poll