d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev1241524162417241824194765Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 5,302.77
May 7 2017 10:19pm
Quote (XxPiTyUkAxX @ May 7 2017 11:43pm)
ahogy olvasom itt a postokat, jónéhány ember közületek egy igazi ostoba nagyképű paraszt

Nincs ebben semmi meglepő, c'est la hunsub.
Member
Gold: 1,630.69
May 7 2017 11:20pm
Quote (lacketto @ May 8 2017 02:30am)
nemtom, nekem az az alap hogy bemegyek a boltba vásárolni és kifizetem a terméket, amin van haszna az eladónak és ezt a munkabérbe belekalkulálja.

az hogy nalatok ez alap, ne haragudj bazmeg de nem gondolom hogy az én hibám lenne, sőt, a ti hibátok akik ebben a szakmában dolgoztok
gyujtogessétek össze az aprót a kolegákkal aztán nap végén meg dobáljátok meg vele a főnököt hogy ezt te nem aprópénzben szeretnéd megkapni, hanem a bankszámládra 10.én
bár gondolom az sem működik, akkor fele ennyi lenne mert még adózni is kell utána

azt honnan a faszomból kéne tudni hogy ez nincs belekalkulálva a béretekbe, de tegyük fel hogy megemelkedik a fizetésed, arról fogok tudni hogy májustól már a béred része az amit tőlem jatt címen próbálsz bezsebelni a szemöldökhuzogatásoddal meg a pofavágásoddal?

gondolom akkor is teljes nyugodtsággal el fogod rakni azt a párszáz forintot és még örüljek hogy nem gecispizzát meg fikásburgert szállítottál ki (bár ezek után már ki tudja mi a faszomat várjon az ember tőletek) amin az étteremnek amugy is van vagy 60-70% haszna

persze ettől függetlenül én is szoktam némi jattot adni, ugy gondolom megéri egy pizzán 10%ot az hogy legközelebb is csak egy turhás köpés legyen szétkenve rajta az egész konyha turhája helyett

Svajcban egyebkent regen bevezettek egy szervizadod konkretan a jattolas levaltasara, de mar olyan regen, hogy azota mar megint "alapnak" szamit.
Member
Gold: 0.92
May 7 2017 11:28pm
kedvenc ilyenem meg kisbacsan történt, ilyen csöves egyetemistban toltam (ilyen hovegere döntenem kellett hogy cigi vagy kaja, pizzát is csak azért rendeltem mert kettő ilyen ezres volt kb es megérte) es jött a futár es kiakadt hogy csak 50ft borravalót adtam, valami 30eves faszi kiszállt a suzukibol es mint egy menstrualo no elkezdett hisztizni az utca közepén hogy o ezért jött ide ki hogy 50 forint borravalót kapjon. Mondjuk elküldtem a halál faszara, de azóta megvan a véleményem az ilyen kis faszkalapokrol
Member
Gold: 6,352.66
May 8 2017 12:55am
>borravalo alap LOL.
amugy szoktam adni futarnak mindig 8-10% borravalot, mert elhiszem hogy szopas. bar ha 2 ora mulva er oda 1 kibaszott hideg pizzaval, akkor azert elegge megbanom. leszarom kinek a hibaja, LEHET nem a futare. sajnos altalaban o kur ra, igy jart.
en is meloztam ugyfelszolgalaton (halisten csak telefonos volt), valakinel szar volt a net, engem kuldott el anyamba. tehetek rola? NEM. megis en velem uvoltott.
volt viszont etteremben, ahol konkretan tok mas kajat kaptam (elobb hozta a foetelt, es utana a levest (???????????????), na ott bazmeg fillerre pontosan vissza is kertem (es ofc soha nem mentem oda meg1*)
Member
Gold: 316,730.65
Trader: Trusted
May 8 2017 01:03am
En csak olyan helyen adok borravot ahova tendszeresen jarok es ismernek, tudom milyen a minoseg.

Daniaban egyszer adtam borravalot az elejen, pincer srac nem is ertette hogy mit csinalok, azota soha.

Itt nem varjak el.
Member
Gold: 2,496.00
May 8 2017 01:37am
Quote (-joey- @ May 8 2017 05:19am)

En is egyfajta ugyfelszolgalaton dolgozok vegulis, ahol alap hogy tisztessegesen viselkedek a vevokkel - illetve alap hogy ezert rendes fizetest kapok. Nem allok az ajtajukban, es nem illegetem magam morzsakert.

Ebben a rendszerben a leirtak alapjan a futarok kivannak hasznalva es a vilagon semmilyen indokot nem latok arra hogy ezt en egyenlitsem ki. Legyen az arba beleepitve egy olyan fizetes amiert nekik megeri ezt csinalni, viselkedjenek tisztessegesen es jarjanak el a ceg neveben(ertsd: a kesesert akkor is ha bocsanatot ker ha az nem az o hibaja, mert senkit sem erdekel hogy kinek a hibaja).

Azt azert megjegyzem hogy kivetel nelkul lemegyek a futarok ele(a harmadikrol) es semmilyen formaban nem szoktam oket szivatni. De a 100asra kerekitesen tul nem hagyok jattot, es kovetkezetesen fel szokott baszni amikor bagoznak kezbesites kozben vagy megkerdezik hogy adjanak-e vissza 200 forintot.
Member
Gold: 1.00
May 8 2017 02:25am
Member
Gold: 5,302.77
May 8 2017 04:20am
Quote (TresholdOfUniverse @ May 8 2017 08:37am)
En is egyfajta ugyfelszolgalaton dolgozok vegulis, ahol alap hogy tisztessegesen viselkedek a vevokkel - illetve alap hogy ezert rendes fizetest kapok. Nem allok az ajtajukban, es nem illegetem magam morzsakert.

Ebben a rendszerben a leirtak alapjan a futarok kivannak hasznalva es a vilagon semmilyen indokot nem latok arra hogy ezt en egyenlitsem ki. Legyen az arba beleepitve egy olyan fizetes amiert nekik megeri ezt csinalni, viselkedjenek tisztessegesen es jarjanak el a ceg neveben(ertsd: a kesesert akkor is ha bocsanatot ker ha az nem az o hibaja, mert senkit sem erdekel hogy kinek a hibaja).

Azt azert megjegyzem hogy kivetel nelkul lemegyek a futarok ele(a harmadikrol) es semmilyen formaban nem szoktam oket szivatni. De a 100asra kerekitesen tul nem hagyok jattot, es kovetkezetesen fel szokott baszni amikor bagoznak kezbesites kozben vagy megkerdezik hogy adjanak-e vissza 200 forintot.

Az orvosok is kapnak fizetést, mégis tejelni kell nekik.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy miért van bárki meglepődve azon, hogy a futárok/pincérek stb. fizetését a jatthoz igazítják, a másik meg az, hogy az itteni mérnökistenek közül ugyan kit vág a padlóra az a pár forint borravaló.

Amúgy normálisabb helyeken benne van az árban a kiszállítási díj - mert ha pl. bankkártyával fizetek, akkor nem fogok levinni magammal még 100 forintot - illetve álltalában rám csörögnek, ha nagyobb késés várható.

Pár hónapja amúgy - hogy ne csak bunkó futár sztorik álljanak itt - véletlenül a munkahelyi címemre rendeltem a kaját. Akkor derült ki, amikor a harmadik csörgetés után visszahívtam a futárt. Nem anyázott, hanem felajánlotta, hogy elhozza a másik címre (+5 km). Akkor mondjuk kapott is tőlem 500 forintot, mert én voltam a hülye, ő meg jófej.
Member
Gold: 43.51
May 8 2017 04:33am
Quote (-joey- @ 8 May 2017 05:19)

rad gondolt
Member
Gold: 2,496.00
May 8 2017 04:37am
Quote (-joey- @ May 8 2017 11:20am)
Az orvosok is kapnak fizetést, mégis tejelni kell nekik.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy miért van bárki meglepődve azon, hogy a futárok/pincérek stb. fizetését a jatthoz igazítják, a másik meg az, hogy az itteni mérnökistenek közül ugyan kit vág a padlóra az a pár forint borravaló.

Amúgy normálisabb helyeken benne van az árban a kiszállítási díj - mert ha pl. bankkártyával fizetek, akkor nem fogok levinni magammal még 100 forintot - illetve álltalában rám csörögnek, ha nagyobb késés várható.

Pár hónapja amúgy - hogy ne csak bunkó futár sztorik álljanak itt - véletlenül a munkahelyi címemre rendeltem a kaját. Akkor derült ki, amikor a harmadik csörgetés után visszahívtam a futárt. Nem anyázott, hanem felajánlotta, hogy elhozza a másik címre (+5 km). Akkor mondjuk kapott is tőlem 500 forintot, mert én voltam a hülye, ő meg jófej.

Azzal hogy en megfizet(nem) nekik a jattot es azzal, hogy ok ilyen feltetelek mellett elvallaljak a munkat azzal csak fenntartjuk a jelenlegi rendszert ami se nekem se a futaroknak nem jo. Itt tovabbra sem arrol van szo, hogy smucigok vagy parasztok lennenk.

Talan rossz analogia de a csoveseknek sem azert nem szoktam aprot adni mert nem engedhetem meg magamnak.
Go Back To Magyar Topic List
Prev1241524162417241824194765Next
Add Reply New Topic New Poll