Quote (TresholdOfUniverse @ May 8 2017 08:37am)
En is egyfajta ugyfelszolgalaton dolgozok vegulis, ahol alap hogy tisztessegesen viselkedek a vevokkel - illetve alap hogy ezert rendes fizetest kapok. Nem allok az ajtajukban, es nem illegetem magam morzsakert.
Ebben a rendszerben a leirtak alapjan a futarok kivannak hasznalva es a vilagon semmilyen indokot nem latok arra hogy ezt en egyenlitsem ki. Legyen az arba beleepitve egy olyan fizetes amiert nekik megeri ezt csinalni, viselkedjenek tisztessegesen es jarjanak el a ceg neveben(ertsd: a kesesert akkor is ha bocsanatot ker ha az nem az o hibaja, mert senkit sem erdekel hogy kinek a hibaja).
Azt azert megjegyzem hogy kivetel nelkul lemegyek a futarok ele(a harmadikrol) es semmilyen formaban nem szoktam oket szivatni. De a 100asra kerekitesen tul nem hagyok jattot, es kovetkezetesen fel szokott baszni amikor bagoznak kezbesites kozben vagy megkerdezik hogy adjanak-e vissza 200 forintot.
Az orvosok is kapnak fizetést, mégis tejelni kell nekik.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy miért van bárki meglepődve azon, hogy a futárok/pincérek stb. fizetését a jatthoz igazítják, a másik meg az, hogy az itteni mérnökistenek közül ugyan kit vág a padlóra az a pár forint borravaló.
Amúgy normálisabb helyeken benne van az árban a kiszállítási díj - mert ha pl. bankkártyával fizetek, akkor nem fogok levinni magammal még 100 forintot - illetve álltalában rám csörögnek, ha nagyobb késés várható.
Pár hónapja amúgy - hogy ne csak bunkó futár sztorik álljanak itt - véletlenül a munkahelyi címemre rendeltem a kaját. Akkor derült ki, amikor a harmadik csörgetés után visszahívtam a futárt. Nem anyázott, hanem felajánlotta, hogy elhozza a másik címre (+5 km). Akkor mondjuk kapott is tőlem 500 forintot, mert én voltam a hülye, ő meg jófej.