d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev1241424152416241724184765Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 3,000.00
May 7 2017 03:40pm
Member
Gold: 14,756.31
May 7 2017 04:24pm
Quote (lehetrawen @ May 7 2017 09:11pm)
Hogy őszinte legyek ez mind egyéni szoc probléma, senkit nem érdekel, minden customer facing munkánál össze lehet ilyeneket szedni, ha kurvaanyázna a pincér mert már elege van az idiótákból akkor nem mennél vissza te se.

valo igaz, ha vki paraszt/flegma akkor nem megyek hozza vissza, csak tudod pont ez verte ki nalam a biztositekot itt, hogy meg nem is erkezett meg hozza a futar, azt se tudja miert van keses / egyaltalan hogy mukodik ez az egesz, de mar negativ borravalot akar adni meg szopatni a futart maroknyi aproval
Member
Gold: 6,373.20
May 7 2017 04:43pm
ahogy olvasom itt a postokat, jónéhány ember közületek egy igazi ostoba nagyképű paraszt
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
May 7 2017 05:11pm
sosem értettem ezt

taxiban esetleg szoktam adni, ha city taxi, mert kurva jó arcok és szórakoztatnak ha arról van szó (vagy éppen csöndben vannak, ha hátra ülök be százból egyszer)

étteremben alig van aki megérdemli
ráadásul egyszer visszakérdeztek, hogy "ennyi lesz?" (valami 10+%-ra), majdnem visszavettem és kiszámoltam forintra

futárral meg aztán tényleg nulla interakció van
ez nem garasoskodás, de ha abszolút nullát tesznek le az asztalra, vagy éppen futárként nincs is lehetőség mit felmutatni, akkor mire kapnál borravalót?
Member
May 7 2017 06:19pm
Quote (Anarkin @ May 7 2017 11:11pm)
sosem értettem ezt

taxiban esetleg szoktam adni, ha city taxi, mert kurva jó arcok és szórakoztatnak ha arról van szó (vagy éppen csöndben vannak, ha hátra ülök be százból egyszer)

étteremben alig van aki megérdemli
ráadásul egyszer visszakérdeztek, hogy "ennyi lesz?" (valami 10+%-ra), majdnem visszavettem és kiszámoltam forintra

futárral meg aztán tényleg nulla interakció van
ez nem garasoskodás, de ha abszolút nullát tesznek le az asztalra, vagy éppen futárként nincs is lehetőség mit felmutatni, akkor mire kapnál borravalót?

etteremben veszel egy etelt, az arban nincs benne a borravalo. pincernek a kiszolgalasert futarnak a hazhozszallitasert jattolsz. az etterem ezzel a szokassal tisztaban van, erosen beleszamolja pincer/futar fizetesebe ezzel is kesztetve a szemelyzetet h vengedbarat legyen es minden zokkenomentesen menjen, tehat kvazi ilyen modon fizetsz a szolgaltatasert
amennyiben nem vagy megelegedve konkretan a futar/pincer modoraval, hozzaallasaval netan kifejezetten paraszt akkor nem jattolsz
persze a mi oldalunkrol is sok taplo van, de azert sztem az az alap h adsz borravalot a kiszolgalasert
ez persze csak az en velemenyem, sok ember van akinek tok evidens h felviteti a 4.re a kajat a futarral majd visszaszamoltatja vele forintra az arat
ha hiszed ha nem elegge halatlan munka, nem hiaba akarok szabadulni a vendeglatasbol, konnyen itt ragad az ember
Member
Gold: 22,413.07
May 7 2017 06:41pm
Quote (bamboo @ May 8 2017 01:19am)
sztem az az alap h adsz borravalot a kiszolgalasert

azt hiszem leszokok az oravecznoraofficialrol es csak hunsubot fogok olvasni ehhez hasonlo eletbolcseletekert
egeszen elkepeszto hogy van akinel ez az "alap"
Member
May 7 2017 06:49pm
Quote (lacketto @ May 8 2017 12:41am)
azt hiszem leszokok az oravecznoraofficialrol es csak hunsubot fogok olvasni ehhez hasonlo eletbolcseletekert
egeszen elkepeszto hogy van akinel ez az "alap"

na igen es van ez a kategoria aki szamara egyenesen elkepeszto h pincernek/fodrasznak/futarnak/taxisnak stb jattolnak az emberek
Member
Gold: 22,413.07
May 7 2017 07:30pm
Quote (bamboo @ May 8 2017 01:49am)
na igen es van ez a kategoria aki szamara egyenesen elkepeszto h pincernek/fodrasznak/futarnak/taxisnak stb jattolnak az emberek

nemtom, nekem az az alap hogy bemegyek a boltba vásárolni és kifizetem a terméket, amin van haszna az eladónak és ezt a munkabérbe belekalkulálja.

az hogy nalatok ez alap, ne haragudj bazmeg de nem gondolom hogy az én hibám lenne, sőt, a ti hibátok akik ebben a szakmában dolgoztok
gyujtogessétek össze az aprót a kolegákkal aztán nap végén meg dobáljátok meg vele a főnököt hogy ezt te nem aprópénzben szeretnéd megkapni, hanem a bankszámládra 10.én
bár gondolom az sem működik, akkor fele ennyi lenne mert még adózni is kell utána

azt honnan a faszomból kéne tudni hogy ez nincs belekalkulálva a béretekbe, de tegyük fel hogy megemelkedik a fizetésed, arról fogok tudni hogy májustól már a béred része az amit tőlem jatt címen próbálsz bezsebelni a szemöldökhuzogatásoddal meg a pofavágásoddal?

gondolom akkor is teljes nyugodtsággal el fogod rakni azt a párszáz forintot és még örüljek hogy nem gecispizzát meg fikásburgert szállítottál ki (bár ezek után már ki tudja mi a faszomat várjon az ember tőletek) amin az étteremnek amugy is van vagy 60-70% haszna

persze ettől függetlenül én is szoktam némi jattot adni, ugy gondolom megéri egy pizzán 10%ot az hogy legközelebb is csak egy turhás köpés legyen szétkenve rajta az egész konyha turhája helyett

This post was edited by lacketto on May 7 2017 07:31pm
Member
Gold: 280.00
May 7 2017 08:45pm
Quote (bamboo @ May 7 2017 09:10pm)
minden helyen mashogy van napi fix + cimpenz + jatt
nalunk konkretan ha senki nem jattolna ~5ezer forintert meloznek 12orat ugy h sajat jarganyomba rakok napi ~150kmt varosi kozlekedessel
akkor mar jo napom van ha kijon az ezres oraber, es kozben esik szet az auto kopoalkatreszekre kell kolteni, defekt, nem vart meghibasodasok stb ezeket nyilvan magadnak kell allnod

Akar milyen szarul fizetnek, az nem az ügyfél feladata hogy kiegeszitse a fizetést. Én szoktam borravalót adni, ha kedves a kiszolgálás, türelmes, vagy legalább egy mosolyt megenged magának, vagy egy viccet, de nem gondolom alapnak. Ha az éttermek belekalkulaljak a fizetésbe a jattot, és ezért nem fizetnek emberien meg, az az ő tisztessegtelenseguket mutatja, ezért ne az éhes embereket hibaztasd.
Egyébként ha kevesebb mint 500 forintot keresel óránként, akkor itt az ideje elgondolkozni a váltáson, én egyetem mellett irodában ültem kb 8 óra alatt 2 óra tényleges munkát végezve megvolt a 770 nettó órabér
Member
Gold: 21,598.00
May 7 2017 08:53pm
amugy ti most egy vendéglátásban dolgozót próbáltok meggyőzni hogy nem kell mindig borravalót adni?
Go Back To Magyar Topic List
Prev1241424152416241724184765Next
Add Reply New Topic New Poll