Állami cég... Ezentúl letagadom, hogy hol dolgozom.
Sziasztok!
A vámszakmai oldalon az internet elérést szabályozó Websense licence 2012. március 31-én lejárt. Meghosszabbítását még januárban kértük, hetente jelezve, hogy a lejárat után a biztonságos internet elérés nem lesz biztosított a vámos hálózatból, amely ellehetetleníti a vámszakmai oldal működését. (A Websense tartalomszűrő és tartalom ellenőrző rendszer teszi lehetővé, illetve szabályozza az internet biztonságos elérését, beleértve a tartalmak vírusellenőrzését is, függetlenül az egyéb vírusellenőrző rendszerektől.) A szállítótól a KH ITBF kérésére 2x15 napos ideiglenes hosszabbítást kaptunk, így az új lejárat időpontja 2012. április 30 volt.
A jelenleg beállított állapot szerint licence hiányában a Websense a teljes internet forgalmat letiltja („mindent tilt” működési mód), nem frissül a kártékony oldalak listája, a vírusminta adatbázis, valamint nem működik a dinamikus oldalak kategorizálása sem. Másik lehetséges üzemmód az internet szűrés és védelem nélküli szabad elérése lenne, álláspontunk szerint ez nem elfogadható, ezzel ellentétes döntés felsővezetői jóváhagyást igényelne, de ilyen döntés tudomásunk szerint eddig nem született.
A licenc beszerzésének folyamata elindult, tudomásom szerint április 13-án küldte meg a Beszerzésünk az NFM-nek jóváhagyásra az új licenc beszerzését, de onnan azóta nem érkezett válasz. Tudomásom szerint ezt követően indulhat a közbeszerzési eljárás illetve az ennél kicsit egyszerűbb eljárást lehetővé tevő KEF-es „lehívás”.
A további ideiglenes licenchosszabbításra is kérte az ITBF főosztályvezető asszonya az eddigi Szállítót (én is többször beszéltem velük, utoljára 27-én pénteken), annyit ígért az ügyvezető igazgatójuk, hogy próbál még egyszer intézkedni a gyártó felé is, de úgy tűnik ez egyelőre nem sikerült. Ma reggel eddig még nem sikerült sem Jáki Olginak sem nekem elérni őket, nem veszik fel a telefont.
Egyelőre ennyit tudunk, amennyiben lesz változás megy róla az értesítés.
Üdv: