Quote (Vismajor @ 20 Jan 2012 12:04)
Tudom.

igazából az is megfordult a fejemben, hogy nekiállok a mateknak, és abból érettségizek újra, de ezt igy dec-jan magasságában kitalálni..

anyád matek tanár, én 6 év kihagyás után kb márciusban ültem le matekot tanulni a májusi legeleji érettségire.
De ha nem szereted, akkor ne csináld. Nem lehet úgy leélni egy életet, hogy napi 8-10 órában azt csinálod amit utálsz.
ráadásul ide kell az érdeklődés, mert érdeklődni és követni kell mindig a fejlődést és az újdonságokat. A műszaki pálya olyan gyorsan fejlődik, hogy élethosszig tartó tanulás.
csak gondolj bele, hol voltunk 10 éve, hol 20 éve, és hol 30 éve. Gondol bele egy 50 éves mérnöknek ezalatt mennyiszer kellett váltani és fejlődni. hol voltunk 30 éve... az a tudás ma már csak alapnak jó, de közvetlenül semmire sem használható kb.
Quote (Vismajor @ 20 Jan 2012 12:09)
Igazából én baromira örülnék, ha sighülye lennék mindenből, és akkor le van a gond, elmegye kukázni, nemtom. De amikor érettségire tanultam matekból, intenzíven, akkor volt, hogy nem csak megértettem, hanem másnap is tudtam alkalmazni a tudást, pedig anno matek az nekem annyiból állt, hogy gyakoroltam, mikor a 2-3. példát már anyám segitsége nélkül megtudtam csinálni becsuktama füzetet és nah, holnap 5öst irok... aztán persze lófasz. Ez igy ment 12 éven át kb :'D És persze anyám végig azzal jött, hogy nem vagyok hülye matekból, csak gyakorolnom kéne+ismételni, +megéreztem érettséginél h ez lehet h nem is hülyeség, úgyhogy +1ok amin szarakodhatok
mondjuk nekem sosem kellett gyakorolnom és tanulnom matekból a 100%-os dolgozatokhoz az egyetemi anyag előtt. Egyszer meg kellett értenem ami általában elsőre megvolt. Mondjuk én 5-8ig zrinyi top100, meg megyei versenyeken top10 helyezéseket értem el. kb minden hónapban vitt a matektanár valami versenyre, ahová csak egy gyereket lehetett nevezni ott mindig én voltam az az egy.
tudom ált. iskola az elég lol, de mivel utána estin végeztem arról nem tudok nyilatkozni.
This post was edited by CyberPunk666 on Jan 20 2012 05:15am