Quote (SteelMeetsSteel @ 15 Apr 2020 09:37)
hat az STs mikrokrol nem tudok sokat, van nehany joint venture de azokban sem tudom pontosan mi a kozos (en NXPs vagyok). de ahogy mondtam az adatlapi fogyasztas sok beallitastol fugg, akar olyan beallitasoktol is amikrol alegtobb user nem is tudja hogy amikron vannak. nem a mereseiteket akarom megkerdojelezni, de lehet hogy a megoldas csak a 27. application noteba kerult bele. a legegyszerubb ilyen eset ha kisebb packaget hasznalsz amin akar tobb teljes port sincs kibondolva, de dieon rajta vannak, rezetbol a szokasos beallitassal jonnek ki (a nagyobb packagek miatt), es azt mindet a usernek kell pulldownra rakni. ha hagyod oket floatolni es ez a modul egyebkent kap orajelet akkor mar meg is dobtad a fogyasztast nehany uAel
a para annyira nem gaz, nem lenne eleg lelakkozni azt az orange pit? vagy kinyomni a dobozat mugyantaval, javitani ugyse nagyon fog kelleni az ilyeneket
Jajj, application note-ok. Azok között van pár jó, de vannak hulladék minőségűek is. Ami annyira nem vicces, hogy az erratákat annyira nem reklámozzák, volt is egy hw bug, hogy bizonyos clock alatt az i2c nem működik, mert glitchel a leosztás. Én meg a hajamat téptem, hogy miért nem működik, pedig mindent jól állítottam be. És tényleg, csak épp olyan alacsony clock-on bugos volt a hw, ami végül egy erratából kiderült, amire tök véletlenül bukkantam rá. Feljebb toltam a clock-ot, egyből működött minden.
Félre érted, az orange pi csak a gateway, a kihelyezett LoRa peer az egy pici MCU lesz csak, valószínűleg egy L-es ST. Egy hőmérésre + annak továbbítására egy teljes orange pi az eléggé overkill. Meg fogyasztásban sem megfelelő. A jelenlegi terv szerint egy vagy két 18650 kerül oda, és szezon végén akarom csak tölteni. Elkötelezett vagyok az vízálló doboz mellett, jobb szeretem a csavarokat.
Quote (ecnebketto @ 16 Apr 2020 15:17)
Köszi szépen!
6-8000 órát tuti, hogy pötyögtem már, az alapok úgy érzem 'jól' mennek, de mivel nincs rálátásom igazából, ezért nem akarok túlzó kijelentéseket tenni.
Szerencsére melóban tudok folyamatosan gyakorolni (belső folyamatokat automatizálok, főleg ERP-hez kapcsolódóan, alapvetően marketinges vagyok, csak a legtöbb feladatatomat sikerült scriptekkel kiváltanom, így dedikált időt kaptam a főnökömtől), az utóbbi 3 évben kisebb megszakításokkal munka után is tolom.
Az RPA vonal az, ami igazán tetszik, de a legtöbb helyen csak a UIpath, Automation Anywhere-t erőltetik, viszont jobban szeretek kódolni és számomra nem túl intuitív a felület.
Viszont egy-egy process optimializálásával szeretek babrálni, jelenleg a svájci leányvállalatnak próbálom megoldani a visszajövő raktárkészlet problémáját, illetve a lengyel és osztrákoknak segítek be kisebb nagyobb feladatokban, meg persze az itthoni feladatok (a regionális főnök most azt találta ki, hogy nézzem át a sales team összes folyamatát, csak persze itthon meg félnek, hogy elveszítik a munkájukat...) Bár gondolkoztam, hogy leteszem a vizsgát belőle (UIpath) tekintve, hogy ingyenes.
Minél többet tolom, annál inkább látom, hogy sehol nem tartok. A codeabbey-t elkezdtem, 70-80 feladattal szerintem nem lesz gond, utána pedig meglátom.
Elakadással nincs gondom (egy átlagos napon 3-500 keresésem van), talán ezért is gondolom azt, hogy mélyebben bele kéne kóstolnom, képes vagyok hétvégén hajnalban is nekiállni melós projectnek, ha épp akkor kattan be a megoldás és általában addig nem adom fel, amíg nem sikerül megoldanom a problémát.
Kezdek rájönni, hogy elléggé rá is lehet függni erre az egészre, néha képes vagyok 16 órákat gyakorolni.
A többi oldalt köszönöm, megnéztem őket és érdekesek, humble ofc megy, bár néha elfelejtem megvenni, ncore-ra nem is gondoltam, pedig kézenfekvő.
Régen vezettem csapatot (mark) de őszintén szólva nem igazán jött be, mondjuk normális minőségű összetétel nem igazán volt adott a relatív alacsony bérek miatt, az üzleti folyamatokat elég jól átlátom, ezt szeretném kombózni a programozással.
Most úgy néz ki, hogy teljes munkaidőben ezzel fogok tudni foglalkozni cégen belül, a legnagyobb problémám azonban, hogy néha jó lenne csapatban (értsd másokkal) együtt agyalni, szeretek a leghülyébb lenni egy adott csoporton belül, így tudok a leggyorsabban tanulni.
Python - olvastam 3-4 könyvet, teljesen érthető volt (konkrét feladatok), 20-30 órát bohóckodtam vele még régebben, újra elő fogom venni, kösz. Ettől függetlenül a C# is tetszett, csak hirtelen túl sok minden nyílt meg és nem tudom merre kellene menni. Több véleményt is olvastam, ahol azt írták inkább ki kéne maxolnom ezt a nyelvet (gyorsabb haladás) és mellette párhuzamosan tanulni másikat.
És teljesen más lett a gondolkozásom, nem is értem miért ilyen későn kezdtem csak el, idióta vagyok.
Az én javaslatom, megfontolásra: érdemes elmerülni az algoritmusokban és az adatszerkezetekben is, különben egy idő után el fogod veszíteni a fonalat a nagyon fondorlatos dolgokban, amit a c# biztosít. Ez gyakran "taknyolásban" manifesztálódik, amikor a user nem is tudja, hogy az adott algoritmus/adatszerkezet. Rengetegszer látom, hogy egyeseknek lövésük sincs az adatszerkezetek előnyeivel/hátrányaival, és azért lesz túl bonyolult/túl lassú a kód. Nem állítom, hogy közéjük tartoznál, csak gondolom megemlítem, láttam az egyetemen eleget, és szívtam is eleget miattuk. Szerintem néha az sem árt, ha az ember vért izzad, mire működik valami. Régen, az elején én is küzdöttem jópár dologgal, de azoknak a megoldására a mai napig emlékszem. Meg amugy ja, a keresést kell jól megtanulni.

Jó kulcsszavakkal első 5-ben ott a válasz a kérdésre. Ha C/C++-ban tolnád, akkor első dolog nyilván a manual page lenne, de kizártnak tartom, hogy ez c# meg piton esetén használható lenne. Régen sokan toltam a C++-t, de már lejöttem róla, a C++11 még úgy ahogy, de a C++14 óta teljes agyfasz, ami ott folyik. Szóval visszatértem simán csak C-re (C89,C99). Ha valaki engem kérdezne, akkor a C-t ajánlanám, meg a standard unix parancskészletet: shell, awk, sed, grep, cut, stb. Elég jól ki vannak ezek a toolok találva, nem érdemes "lenézni" őket. Én CGI-t csak shell/awk-ban vagy C-ben írok, nincs is szükség másra (v.ö. jobban szeretem, ha egy weboldal szépen működik links/w3m-ből).