Quote (Oberon_os @ 28 Oct 2010 23:18)
anélkül is... Most még kurvafasza az idő, nagyon aláöltözni sem kell, nekem a sima tavaszi kabátban lefojt rólam a niagara. Ha beállnak a minuszok, akkor sem vészes, de pár dologra figyelni kell, leginkább térdre, kézre és fülre, mindre lehet boltban kapni okosságot, de mind megoldható hommade is... Esővel lehetnek csak gondok, sárvédő alap (szereznem kell egyet...), és jó esőkabát, esetleg esőnadrág is jól jöhet. De esőben sokan papírkutyáskodunk. Én hóban is, mivel nem városban tekerek, így 30as főuton két település közt iggencsaknecces ha havas az út :D. De, télen alapból nem szerencsés lakott területen kívül sokat menni, mivel korán sötétedik és későn világosodik

sux világítani, köd bebaszhat, etcetc.
De ha minden jól megy novemberben Bp-re költözöm, és akkor pl csak bringával közlekedhetek, mert 10k-t nem adok ki bérletre, az fix.
Nem csak kéz, hanem könyök is. Nem árt venni ilyen könyök/karmelegítőt, meg szintén ugyanilyen térd/láb melegítőt, amit így mint egy zoknit fel kell húzni rá és csak utána a mez, póló, pulcsi, kabát, akármi. Meg derékra nem ért egy bringás derékmelegítő. A túrásról olyan véleményeket hallgattam, hogy nem a legjobb bringázáshoz, mert elcsúszik és akkor nem ér lófassse. Ha nagyon hideg van, akkor mehet a símaszk szerű de azért némi szellőzést biztosító fejmelegítő sisak alá, vagy csak simán ilyen fej+fület melegítő sapka. Meg ugye sál. Meg legjobb imo téli bringázáshoz nem az ilyen specko bringás kesztyűk hanem a sima bőr bélelt kesztyű, az baromira fogja a szelet és nincs ilyen gond. Jha meg télre ugye aláöltözet-sima nyári mez + karmelegít/könyékmelegítő - thermo mez - szálálló mez. Ez egy epik kombo. -10 fokig is el lehet benne lenni. Alul meg titokzokni-zacsi a lábra-vastag zokni-cipő-kamásli, lábmelegítő-nyári párnázott bringanaci-thermo nadrág-derékmelegítő. Epik kombók és -10fokot is simán elviszel és am baromi jó tud lenni olyan hidegben..

Egyébként meg esőre nincs normális megoldás. Vannak ilyen esőálló cuccok. De nem az igazi, mivel tekersz onnantól az esőállók is elkezdenek átnedvesedni, ha meg a nylon verziós esőkabátot használod, annak meg lófitty a légáteresztés és belepállasz.