Quote (beni @ 18 Oct 2011 19:37)
Egyrészt le szoktam állni vitatkozni, aminek során érveket is fel szoktam hozni, de ebben az esetben ... ahogy Fej is mondja tökre meddő vita lenne. Másrészt ha már témánál vagyunk, akkor nem vagyok olyan, mint sondor, aki egy lopást vagy hasonló alantas megjegyzését követő támadást a "kit érdekel én más vagyok rl-ban és leszarlak titeket" megjegyzéssel próbál meg lekezelni.
Szóval becsülendő, hogy így állsz a dolgokhoz, megveted a rasszizmust, stb de nehéz átadni azokat a tapasztalatokat, amiket én egy "elit" általános iskolában (!) átéltem vidéken, miközben 10 év pesti lét alatt egyszer sem találkoztam hasonlóval. Az, hogy körzőt állítottak a fejedbe és a tanár nem mert semmit csinálni, csak félve mondta, hogy gyerekek ezt azért nem kéne, üljetek már le a helyetekre nem valami elbaszott bronxi mese, hanem a megtörtént eset volt. Mindennaposak voltak a fenyítések. Ha megvertük a cigányokat fociban akkor a tesitanárnak rendszeresen hoki ütővel kellett átjönnie óra után az öltözőbe, hogy kizavarja az épp arcunkba köpő, táskáinkat késsel hasogató cigányokat.
És ez általános iskola volt... akkor mi lehet olyan szakközépben, ahol a diákok 90%-a cigány vagy cigány mentalitást felvett magyar? Szerinted a verbális módszerekkel majd jól helyre tudod őket tenni? Hát erre mondtam én, hogy "aha, persze".
kill them, kill them all with fire
nem értem miért próbálja az ilyeneket egyébként bárki is védeni, egyszerűen nincs értelme, hálából meg majd jól leszúr valami sikátorban