d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev1230523062307230823095001Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 710.00
Feb 19 2014 06:47am
Quote (josheide @ 19 Feb 2014 14:44)
De tenyleg, szerinted megoldas ha a tanar felhasznalja a fizikai folenyet es meguti a gyereket? Ez tenyleg megoldja a problemat?
Akkor is megutned ha nalad 2 fejjel magasabb lenne es a karja akkora lenne mint a combod? Ha visszautne, csak ugy nevelo jelleggel az is oke lenne?

Ha nem hajlando azt csinalni amit kerek tole, akkor szobeli / irasbeli figyelmeztetesben reszesitenem, behivatnam a szuleit, es ha ismetlodo prolbema lenne aki masokat hatraltat akkor kirugatnam.

En is ember vagyok. Az hogy "vedem az artatlanokat" nem all ellentetben azzal hogy legyenek szamomra szimpatikus es kevesbe szimpatikus emberek.
Es ha nekem rossz napom van, akkor en is kikelhetek magambol az emberi hulyeseg ellen.

Ez meg mindig jobb, mint amit te rendezel a forumon. Soha epito jellegu postot nem lattam meg toled.

szerintem engedd meg légyszives, hogy megtartsam magamnak a véleményemet az esetek 90%ban
ESETLEG
LÉCCI
PLs
LEHET?
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Feb 19 2014 06:47am
Quote (josheide @ 19 Feb 2014 13:08)
Nem lesz semmi baja, de szerintem a fizikai eroszak soha, semmilyen esetben nem lehet az oktatas resze. Egyszeruen nem mukodik.

Egeszen mas vilagban elunk, mint a szuleink anno, ahol az embereknek sokkal tobb idejet az veszi el, hogy identitast keresnek.

Es bizony nem konnyu definialni magad ebben a rohano informacioval mindenkit elaraszto vilagban.

A mostani generacio pedig valoban eldvadult, mert nem voltunk kepesek tartani az utemet a valtozas sebessegevel, de erre nem az a megoldas hogy visszanyulunk a fel evszazaddal ezelott modszerekhez.

Es igen, ha a gyerekemnek problemai lennenek az iskolaban akkor lehet, hogy professzionalis segitseghez fordulnek. (De persze csak miutan megroviditenem az egyik ujjat)

btw nekem erre rendszeresen szükségem van :D

hetente egyszer elgyalogolok hazafele a petőfi hídtól a blaháig (#YOLO), jó kis 3 km-es séta, duna, belváros, fények, legnyugisabb része a hetemnek kb ^^ kiszellőzteti az agyamat, épp tegnap ejtettem meg
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Feb 19 2014 06:49am
Quote (josheide @ 19 Feb 2014 13:44)
De tenyleg, szerinted megoldas ha a tanar felhasznalja a fizikai folenyet es meguti a gyereket? Ez tenyleg megoldja a problemat?
Akkor is megutned ha nalad 2 fejjel magasabb lenne es a karja akkora lenne mint a combod? Ha visszautne, csak ugy nevelo jelleggel az is oke lenne?

Ha nem hajlando azt csinalni amit kerek tole, akkor szobeli / irasbeli figyelmeztetesben reszesitenem, behivatnam a szuleit, es ha ismetlodo prolbema lenne aki masokat hatraltat akkor kirugatnam.

En is ember vagyok. Az hogy "vedem az artatlanokat" nem all ellentetben azzal hogy legyenek szamomra szimpatikus es kevesbe szimpatikus emberek.
Es ha nekem rossz napom van, akkor en is kikelhetek magambol az emberi hulyeseg ellen.

Ez meg mindig jobb, mint amit te rendezel a forumon. Soha epito jellegu postot nem lattam meg toled.

amúgy szerintem a többiek (legalábbis sokan) nem arra gondoltak hogy mi van ha "nem hajlandó azt csinálni amit kérsz tőle", hanem arra amikor mondjuk leköp egy diák
Member
Gold: 33,265.80
Feb 19 2014 06:51am
Quote (-joey- @ 19 Feb 2014 13:44)
Amikor a gyerek szemében te alacsonyabb rangú vagy, nem pedig felette álló, akkor aztán beszélhetsz neki.

Miert lennel alacsonyabb rangu nala? Ha ugy van akkor egy pofon nem fog segiteni a megiteleseden.
Member
Gold: 95.00
Feb 19 2014 06:53am
Quote (josheide @ Feb 19 2014 02:31pm)
Probalom felvazolni a valodi problemat, mert ti csak azt latjatok, hogy rosszul viselkedik a gyerek, meg kell suhintani kicsit.

Pedig van alternativa illetve a problema gyokeret kene kezelni.

Igen, szerintem is ki kene irtani a ciganyokat
Member
Gold: 33,265.80
Feb 19 2014 06:53am
Quote (sylke @ 19 Feb 2014 13:47)
szerintem engedd meg légyszives, hogy megtartsam magamnak a véleményemet az esetek 90%ban
ESETLEG
LÉCCI
PLs
LEHET?

Tudom, hogy nem hiszel a pszichologiaban, de akarsz rola beszelgetni milyen volt mikor edesapad megeroszakolt?

Nehezen gyogyulnak a sebek? Felriadsz ejszakankent?
Member
Gold: 931.79
Feb 19 2014 06:56am
Quote (putincykavodka @ Feb 19 2014 01:53pm)
Igen, szerintem is ki kene irtani a ciganyokat

:D
Member
Gold: 5,302.77
Feb 19 2014 06:58am
Quote (Cpt_Ghost @ Feb 19 2014 01:47pm)
a tanar sosem lesz "alacsonyabb rangu", eppen a dacolasbol kifolyolag csinalja a gyerek azt ami problemas lehet.
en szemely szerint leulnek a gyerekkel ora utan, vagy valamikor es elbeszelgetnek vele, mindenkivel lehet valamit kezdeni, a legegyszerubb cigany gyerekkel is

Nagyon el vagy tévedve.

Egy fiatal gyerek mondjuk kamaszkorig rohadt egyszerűen működik. Ha valamit megtehet, azt megteszi. Ha valamit nem tehet meg, akkor megpróbálja, és kiértékeli azt, hogy mi történik ezután. Ha nem kap olyan mértékű büntetést, ami miatt neki nem éri meg csinálni azt a bizonyos dolgot, akkor tovább csinálja. Ez részben tudatos, részben ösztönös még ebben a korban. Hidd el nekem, hogy egy legyintés, vagy fülcsvarás, hajhúzás stb. sokkal nagyobb elrettentő erővel bír, mint az, hogy te folyamatosan ötször-tízszer próbálod neki elmagyarázni. Pont abból kifolyólag, hogy részben még ösztönösen viselkedik. És ezek a gyerekkori fenyítések bizonyítottan nem tesznek kárt a lelkükben, hogyha akkor kapják meg, amikor a rosszaságot művelték. Főleg, ha utána tudatosítod benne, hogy "ezt azért kaptad, mert". A pszichológiai büntetés pl. nem szólsz hozzá, leszidod, megszégyeníted sokkal nagyobb kárt okoz, mint a fenyítés.

Lehet most ezen vergődni, hogy "szétverem a fejét" meg "levágom az ujjait", de évszázadokon keresztül működött, és fegyelem volt, legalábbis jóval nagyobb fegyelem, mint most.
Member
Gold: 931.79
Feb 19 2014 06:58am
Quote (Anarkin @ Feb 19 2014 01:49pm)
amúgy szerintem a többiek (legalábbis sokan) nem arra gondoltak hogy mi van ha "nem hajlandó azt csinálni amit kérsz tőle", hanem arra amikor mondjuk leköp egy diák

így belegondolva ebben is van valami. Nyilván nem akkor kell megütni a gyereket ha nem hajlandó leülni megcsinálni a háziját. Az ilyen esetekre van megfelelő büntetés. Viszont ha valami kirívóan rosszat tesz a gyerek lehet én is lekevernék neki egyet.
Member
Gold: 0.00
Feb 19 2014 06:59am
nekunk eleg durva osztalyunk volt, minden tulzas nelkul (2 gyereket mar elsoben kirugtak)

volt kb egy 50 kilos, 160 centi magas, 60 koruli no, o volt a matek tanarunk

ugy oltotta le a nala 30 centivel magasabb cigany gyereket, hogy kopni nyelni nem tudott, karomkodas es pofozkodas nelkul, aki nem tudja igy, vagy hasonloan kezelni az ilyen problemas helyzeteket diakoknal, az ne menjen tanarnak

aki megut egy 8-9 eves gyereket azt meg az eletben nem engednem iskola kozelebe tobbet
Go Back To Magyar Topic List
Prev1230523062307230823095001Next
Closed New Topic New Poll