Quote (-joey- @ Feb 19 2014 12:22pm)
Az oktatással szerintem alapvetően ott kezdődik a gond, hogy a tanárok nem nevelhetnek. Mert ebben az ultraliberális világban, már isten őrizz, hogy egy tanár képen merjen törölni egy gyereket, vagy kiküldje az óráról, mert szegénynek sérül a lelke meg jogai vannak. Szarba se nézik a tanárt, mert nincs tekintélye, így a tanítás sem elég hatásos, egyre kevésbé figyelnek órán, és így romlik az iskolai teljesítmény is. Emellett pedig évről-évre kevesebb a követelmény, meg lehet nézni, mennyit ért 30 éve egy érettségi és most (és ne magyarázza senki, hogy 30 éve butább emberek éltek). A diplomának sincs már értéke (néhány kivételtől eltekintve), mert dobálják az ember után. A bolognai rendszer is azoknak jó, akik a szülő pénzén 6-8 évig meresztik a seggüket büfé-ruhatár szakon, hogy minél később kelljen kezdeni valamit az életükkel. Népbutítás megy itt, sajnos.
Nagyon ez.
Quote (Vismajor @ Feb 19 2014 12:02pm)
Hát pont nem
A középiskolai tanárok majdnem kezet csókoltak orbánnak amikor levitték 16ra a tanulói kötelzettségi korhatárt
mert azleött 18 vées alatt NEM lehetett kirúgni a büdös cigány gyereket aki lopott az iskolában 8 tantárgyból bukott meg testvérei
16 se sokkal jobb, mert azért most se olyan egyszerű kirúgni valakit. CSak a gond az hogy az iskolának nem is érdeke kirúgni senkit, mert fejkvótát kap!
És totálisan leszarja h vlki 4x járja a 9. osztályt.
Egyetemen ugyanez vna ilyen szabika féléknek már rég kikellett volna bukniuk a picsába (no offense) de oda legalább önkéntesen járnak a diákok -elvileg-
Szerintem sehol nem működik az a rendszer ami ma is van, hogy minden tárgy, téma köré felépítjük a törvényt, "tilos" és "kötelező" címszavakban homogén módon mindenkit egy kalapba téve. Az élet minden terén egyedi, objektív elbírálásra lenne szükség szóval ezzel valamennyire egyetértek. Viszont én megadnám a (második) esélyt a tanulásra annak aki önszántából akarja esetleg felnőtt korában mert személyes tapasztalatom, hogy nagyon nehéz visszakerülni az iskolapadba ha egyszer otthagytad.