Quote (cowding @ May 12 2016 11:13pm)
hát mondjuk 1 évig az első ha nem nagyon van mit enned
ugy nyugdijig inkább a második
Elsö munkaban fizetes kb ugyan annyi csak kiküldenenek folyton minden szar helyre es fizetnek utat+kajat meg vehetek ceges reszvenyeket 15%-al olcsobban amit utana szabadon el tudok adni. Ott tesztelni kene elsösorban java programokat ~1 honap kikepzes utan, ugy hogy minden project teljesen mas cegnel teljesen mas technologia, es a kikepzes nem fedi le ennek a töredeket sem. Itt lenne eselyem tovabblepni, 13 rang van, legalsorol kezdenek, de seggnyalassal, masok lejaratasaval, meg kemeny tulorazassal (heti ~80 ora, amiböl fölirsz mondjuk ~60at) lehet feljebbjutni. Emelle tömegesen veszik fel a dolgozokat, ha nem ferek be eppen egy projektre akkor "benchre" kerülök, ahol nem kell bemennem es kapok a fizetest, de ha tul sokaig vagyok benchen akkor kibasznak a picsaba, ugy hogy semmit nem tehetek ellene. Van egy egesz kampany csak arra szentelve hogy összegyüjtse az elegedetlen dolgozokat es a törtenetüket.
Masodik munkahelyen meg nincs hierarchia (karrier szempontjabol ez mondjuk minusz, fizetesemelest kaphatok, viszont nem kapok uj kinevezest), közösen dolgozunk egy csoportban a projekteken. Projektek között valogathatok, mivel olyan sokan akarnak weboldalt a cegtöl. Elsösorban front-end fejlesztönek szeretnenek, de azt mondtak ha megunom akkor valthatok masra is. Mas feladataim is lennenek (ezekböl is csak azokat csinalom amiket szeretnek), peldaul ügyfelekkel megbeszelni, hogy mi az elkepzelesük, es ha valami olyat szeretnenek ami nehezen vagy nem megvalosithato akkor segiteni nekik keresni egy megfelelö alternativat, vagy bemutatni a kesz oldalt.
Minden területen teljesen szabad kezem lenne, en döntök arrol milyen technologiakat es programokat hasznalok es hogyan dolgozok. Tiz eves a ceg, es meg mindig statupos feelingje van. Dolgozokra figyelnek, amikor bent voltam kb 2 meteres asztalok voltak es nem is mindnel ült valaki, de mondtak nekem hogy nemsokara beköltöznek egy emelettel följebbre is hogy levegösebb legyen az hely. Ezen a helyen negativum amit az elejen irtam, meg lattam par fura dolgot az irodaban ami kicsit aggaszt (duplo-epitmeny, jatekszamszerij+pisztolyok).